Nora'nın Kitaplığı : Avcı (Melez Sözleşmeleri #5) - Tanıtım & İnceleme

17 Şubat 2014 Pazartesi

Avcı (Melez Sözleşmeleri #5) - Tanıtım & İnceleme


Ölümlü dünya yavaş yavaş tanrıların yarattığı kaosa teslim olurken, Alexandria Andros, onu kendi yeteneklerindenşüpheye düşüren korkunç mağlubiyetin yaralarını bir an öncesarıp, savaşı sona erdirmek zorunda.

Alex ve sonsuz aşkı Aiden St. Delphi engelleri aşıp, tüm zamanların en tehlikeli tanrısını serbest bırakmak için Yeraltına giderken, ezelidüşmanlarına güvenmeliler.

Alex korkunç bir seçimle karşı karşıya: ya her şeyi ve ona güvenenherkesi imha edecek ya da kendini.


İçim yanaaar içim kanar daa isyeeaaannn :'( :'( 

Bu kadar iğrençleşebilirim galiba :D Ama ben bu seriyi nasıl bitiririm ya nasıl! Sürekli yeni kitaplarını beklemeye o kadar alışmışım ki (!) serinin temelli bittiğine inanamıyorum. İ-na-na-mı-yo-rum!! İstemiyorum ya bitmesin bu seri. Sonsuza kadar sürsün, bıkalım artık okumaktan, öyle bitsin. Biliyorum, en güzeli tadını damağımızda bırakıp bitmesi ama bu hoşlandığım anlamına gelmez. Bak ya! Şimdiden kitaptan kalıplar kullanmaya başladım. Her neyse bu kadar ağlayıp sızlanmak yeter, kitap incelemesine dönelim.

Kitabı bitirir bitirmez, son 50 sayfa dışındaki her şey aklımdan buharlaşıp uçtu. Bu yüzden en son yorumumda yaptığım gibi kitabı özet bölümlere ayırıp öyle inceleyeceğim. Bundan önce şöyle bir genel izlenimimi anlatayım. Kitabın ilk yarısını seriye yakıştıramadım. Bir olay olmadığından değil ama, son kitap olduğundan dolu dolu olur sanmıştım. Oysaki ilk yarı kesinlikle bir "fail" çıktı. O yüzden arada bir kitap bitirp öyle devam ettim. Ama hakkını yemeyelim, güzel bir seri bitişi oldu. Bu seri için son önemliydi, ve birkaç ayrıntı sinirimi bozdu (buna daha sonra değineceğim) ama bunun dışında beklentilerimi karşılayan bir sonla karşılaştım, mutluyum, gibi bir şey.

Spoiler İçeren Yorumum
Bana göre ayrılmış kitap bölümlerini inceleyelim:

1. Alex'in iyileşmesi ve muhteşem ordunun (!) hazırlanması ( syf. 0-93):

Bu bölüm sanırım kitabın en sıkıcı kısmıydı. Çok sıkıcı falan da değildi tabii ki ama serinin kendi içinde değerlendirilirse biraz göz devirerek okuduğumu söyleyebilirim. Ve bu bölümde Alex'e çok şaşırmıştım. Önceki yorumlarımı okuduysanız Alex karakterini ne kadar sevdiğimi bilirsiniz. Ama bu ilk iki bölümde "ne bu davranışlar, ne bu saçmalık, bu Alex mi?, Jennifer kafan bozukken mi yazdın kitabı" diye düşündüm. Tabii sonradan eski Alex geri döndü, yeri gelince söyleriz.

2. Seth'in gelişinden Apollo'yla olan toplantıya kadar geçen süreç (syf. 93-138):

Hala önemli bir olay olmadı ve Alex hala saçma sapan davranışlar sergiliyor. Fakat bu bölümde beni gülmekten yerlere yatıran (komik olduğu için değil) ve şoke eden bir olay oldu. Alex'in hamile olması! 'ndan süphelenmeleri, yani :D Bu ihtimali bile Aiden ilk söylediğinde tamamen kavrayamadım, aklıma hiç gelmezdi, 3-5 kere daha okuyunca psikolojim bozuldu heralde isterik isterik kahkahalar atmaya başladım. İhtimali bile bir garip hissettirdi, bilemiyorum. 

3. Apollo ile karar alınmasından Perses'in salınmasına kadar olan süreç (syf. 138-208):

Sonunda bir plan ve sonunda biraz hareketlenme! Fakat ondan önce Apollo ile ilk görüşmedeki olayların üzerinden geçelim. Alex'in içindeki Ares'in oğullarını çıkarma olayı falan müthişti. Ve yani, nasıl denir, içimin yağları eridi. Sonunda sevdiğim karakter geri döndü. Neydi o yok sadece Aiden'ın öpücüğünü hissediyomuş da yok keşke ölseymiş de. Hayır, hiç Alex'in tarzı değildi. Yani bilemiyorum, belki Aiden kısmı olabilir ama 'kazanamayacağız, keşke ölseydim' falan, Alex'in düşünceleri olamazdı. Ama bir de Alex'in hamile olmadığı gerçeği var ki hem komik hem de ne biliyim, Aiden o kadar umutlanmıştı falan, yazık :D Eh, bir de Aiden'ın öldükten sonra ruhunu Hades'e vermesi olayı da var ki, buna son bölümde geri döneceğim.

4. Perses'in salınması ve savaşa hazırlık (syf. 209-271):

Vegas olayı kitapta güzel bir nefes alma molası olmuş. Bol bol güldüm. Ve Perses'e de biraz ısındım bu bölümde. Komik titan seni :D Neyse, savaşa hazırlık dönemi de öyyle geldi geçti yani pek de bir şey hatırlamıyorum aslında. Seth'in yüzü bir adamakıllı gülmedi ya, içime oturdu resmen. Kitap boyunca Seth'e üzülmekten, kitaptan zevk alamadım resmen ya. Kötü kalpli Jennifer >:o

5. Yolculuk ve Ares'le savaş (syf. 271 - 332):

Yolculuk kısmı beni bile sıktı yani, onları düşünemiyorum, öyle söyleyim. Birinin öleceğini anladık ama Olivia değil de Deacon ölür diye düşünüyordum. Yazarlar hep canımızı yakmanın en güzel yolunu buluyor diye :D Bu beni kötü biri mi yapar bilmiyorum ama Olivia öldüğünde şok olup üzülsem de bir yanım onun yerinde Deacon veya Luke olmadığı için rahatlamıştı. Hem Caleb'la birlikte olacak, yani bu o kadar da kötü olmadı, değil mi? Oraya ulaştıklarında Alex'in babasıyla karşılaşması olayı, hoş bir ayrıntıydı. Ve maalesef seri boyunca bununla yetinmek zorunda kalacağımız bir ayrıntı :/ Sonra savaş başladı veben açıkçası Seth'in gücünü alıp Tanrı Katili'ne dönüştüğünde Seth güçsüz kalır falan sanmıştım. Onun yerine Alex'in eski hali gibi oldu yani, eh, çok da güçsüz sayılmaz işte. Çarpışma kısmı ise, hımm, nasıl desem, çarpıcıydı :D Sonrasında Perses'in topuklayıp kaçmasını beklemiyordum tabii ama önemli değil :D Ve Seth'in uyandığı kısımda da iyi güldüm, her şey normale döner sanmıştım.

6. Alex'in ölümü ve kitabın sonu (syf. 332 - 366):

Maalesef ki, her şey normale dönmedi. Tanrılar, Alex'in Tanrı katili olarak yaşamasını bir tehdit olarak gördüler ve -sizi pislikler!- onu "puf" diye yeraltı dünyasına postaladılar. Burada Alex'i cennet yerine koydukları "Elysium Tarlaları"na bıraktılar. Sonra Apollo geldi ruh tekmesi bilmem ne bişeyler zırvaladı, ben önceki kitapta olan o kısımları unutmuşum bu yüzden anlayamadım, sonra Aiden da geldi. Aaa, şansa bak. Sonra meğerse bunlar Ambrosia sayesinde yarı tanrıya dönüştüler. Bizim bildiklerimizden Eros, Heracles (Herkül), Pegasus, gibi... (Tabii Pegasus insan-tanrı çocuğu değil ,eww, oraları hiç karıştırmayalım sonuçta yarı tanrı) Aiden da Hades tarafından salındı çünkü Seth Tanrıların emri altına girip öldükten sonra da Hades'in olmayı kabul etmiş. Burada bildiğimi bile farketmediğim birkaç milyon küfür savurdum. her ne kadar aldığım bir sp. sayesinde Hades ilk söylediğinde Seth'in Aiden yerine gönüllü olacağını bilsem de bu kadar ileri gideceğini tahmin edememiştim doğrusu. Ve sonradan bir yolunu bulur, paçayı sıyırırlar diye düşünmüştüm.

Öyle bir şey olmadı, Seth'i bir daha göremedik, Luke, Deacon'ı bir daha göremedik, Alex'in babasıyla adamakıllı bir konuşmasını göremedik, Aiden'ın ailesiyle karşılaşmasını göremedik. Her şey düzeldikten sonra yeni sistem nasıl olacak, peki ya Aiden ve Alex için yeni hayatları nasıl olacak? Ne yani, ne yapacaklar, iblis mi avlayacaklar, Apollo gibi milletin dibinde ortaya mı çıkacaklar, sıkıcı konsey işleri mi yapacaklar yoksa kendilerine yeraltında bir gölün yanında küçük bir kulübe yapıp sonsuza dek mutlu mutlu yaşayacaklar mı? Nedir bu sorularımın cevapları? 

Çook uzun bir yorum yazdım ve hala söylemek istediklerim var ama bu kadarı fazla bile oldu galiba. Neyse, çok sevdiğim bir serinin son kitabı, bu yüzden konuş konuş bitiremiyorum, mazur görün. İlk kitabı okurken olayların bu raddeye geleceğini söyleseler "hahahha güzel espri, ama ne biliyo musun? konu güzelmiş, sen kitabını yaz bence, boşa gitmesin" derdim. Ve hala Seth'in lanet olasıca berbat kaderi için oturup ağlayasım var. Ama neyse, Hades'in yanına geldiği zaman Alex arada ziyaretine uğrar, takılırlar falan belki :D , diye kendimi avutmaya çalışıyorum ama ı-ıh olmuyor. Bildiğim kadarıyla bir new-adult paranormal olarak karşımıza çıkacak Titan serisinin "The Return" yani Dönüş diye bir kitabı çıkıyor, yani Melez Sözleşmeleri'nin yan serisi olarak. Seth'in hikayesini anlatacak, ama sonu değişmediği sürece okumak istemiyorum :( -Mızıkçı çocuk stiline dönüş yaptım, merhaba!-

Oof yine çok uzattım. Hemen bitiriyorum yoksa bir paragraf daha yazacağım. Bir sonraki postumda görüşmek üzere hoşçakalıın! -Bu seri bitmesin, bitmesin banane!-

Satın Almak İçin: Kitap Sihirbazı

Puanım: 5  GoodReads Puanı: 4,5 (Oh, wow!)
Sayfa Sayısı: 366   Yazar: Jennifer L. Armentrout   Yayınevi: DEX


Serinin Diğer Kitapları:

0,5. Daimon
5. Avcı (Sentinel)

9 yorum :

  1. Kesinlikle Seth`e üzülürken kitabı rahatça okuyamadık. :/

    YanıtlaSil
  2. Ah Seth. Aşkımm. Aam haklısın arada takılırlar antreman falan yaparlar asdasdasd

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizce Jennifer Avcı dan sonra başka bir kitap yazar mı Avcıdan sonrasını anlatmak için en azından Bi tahminde bulunun bana biraz daha aradan sonra mucize ile beraber çıkar gibi geliyordaamabide siz söyleyin de merakım bitsin��

      Sil
    2. Serinin devamı yok ve The Return'de de serinin devamından bahsedeceğini sanmıyorum :/

      Sil
  3. Seriyi bitirdiğimde bende bu tarz sorular sorup durmuştum. Özellikle Alex ve babasının daha çok diyalogları olmasını isterdim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, o kadar aradı babasını ama kavuşmayı göremedik :(

      Sil
  4. Ben serinin ikinci kitabindayim ve su iki soruyu cook merak ediyorum. Melezlerle safkanlar arasindaki kast sistemi kalkiyormu bir de piperi ninenin alex olmeden once soyleyecegi guvenilmez adam kim? Birileri cevap verirse gercekten cook rahatlayacagim .. :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ama sen daha ikinci kitaptan seri sonundaki olayları öğrenmek istiyorsun olmaz ki :D Spoiler vermek istemiyorum, gerçekten. Merak, bizim serilere devam etmemizi sağlayan şeydir zaten. Bir an önce bitir ve sorunun cevabını al :D

      Sil