Nora'nın Kitaplığı : 7. YIL ÇEKİLİŞİ - 1. KISIM || MERHABA YOUTUBE!

9 Haziran 2020 Salı

7. YIL ÇEKİLİŞİ - 1. KISIM || MERHABA YOUTUBE!


Herkese merhaba! Blogumuzun yeni sosyal medya platformu YouTube kanalımız "Nora'nın Kitaplığı" adıyla açılmış bulunuyor *Link* Bundan sonra yazması zor içerikleri video olarak çekip bloga YouTube videosu olarak koymayı düşünüyorum. 

Hazır yeni bir yere de başlamışken karantina sebebiyle geciken 7. Yıl Çekilişimizi de oradan yapayım dedim, bu şekilde hem kanal için daha hızlı bir başlangıç hem de siz katılımcılar için katılımı çok daha kolay bir çekiliş olur diye düşündüm. 
Çekilişe katılmak için yukarıda verdiğim linkten kanala girip abone olmanız ve ilk videoma yorum yapmanız yeterli. Bana destek olmak için videoyu oylar ve kitap hesaplarınızda -veya ilgilenebilecek arkadaşlarınızla- çekilişi paylaşırsanız çok sevinirim! 💞

İlk videoyu çekmenin zor olacağını tahmin ediyordum, acemiliğin üstüne bir de ilk videoda bahsetmenin gerekli olduğunu düşündüğüm konular da işin içine girince biraz da sıkıcı olmuş olabilir ama dayanın, güzel içerikler bizi bekliyor 🤗 Direk çekiliş detaylarına geçmek istiyorsanız 7-8. dakikalara atlayabilirsiniz. İyi izlemeler!





Çekiliş Kitapları Tanıtımları


"Elimde Dünyanın Bütün Kötülüklerini Barındıran Bir Kutu Olsaydı Kapağını Azıcık Aralar Ve Seni İçine Sokardım. Sonsuza Dek De Açmazdım."

Her sabah Melanie'nin hücresine askerler giriyor. Biri üzerine silah doğrulturken, diğeri kızı tekerlekli sandalyesine bağlıyor; boyun, kol ve bacak kayışlarını sıkıyor… Ardından diğer çocuklara katılması için Melanie'yi sınıfa götürüyorlar. Ve bu her sabah böyle devam ediyor.

Ta ki bir numaralı denek, Doktor Caldwell'in laboratuvarına çağrılana dek…

Ve işte o gün, Pandora'nın ölü çocuklarının yeniden doğduğu gün olacak.

Tüm Sıraların Sahibi Kız hakkında yorumlar

"Distopyaya deha dolu ve yaratıcı bir nefes daha katıldı."
- Kirkus

"Orijinal, gerilim dolu ve çok güçlü bir roman."
- The Guardian

"Ürkütücü, hızlı tempolu bir roman ama insanın kalbini ısıtan bir yanı da var."
- Marie Claire

"Bilimkurguyu kendine yakın hissetmeyenlerin bile okuması gereken harika bir yapıt."
- io9.com

"İnsanı şaşkınlığa uğratıyor. Son sayfasına kadar ne olacağını merak etmekten kendimi alamadım. İnsan olmanın ne demek olduğunu sorguladım. Mükemmel."
- Naomi Alderman

"Carey, uçurumun kıyısına gelen dünyanın bir resmini çizmiş. Bir solukta okuyup bitirmekten başka hiçbir şey yapamadım."
- Boing Boing

"Capcanlı tasvirlerle dolu ve şaşırtıcı derecede dokunaklı."
- Metro

"İnsan olmanın manasının tam orta yerine nişan alan sürükleyici bir bilimkurgu."
- Psychologies

"Mükemmel bir sonla taçlandırılmış, sürükleyici bir roman."
- Samantha Shannon

"Şoke edici sonuyla tam bir şaheser."
- Fabulous Sun Magazine

"Sizi kendisine esir edip zincirlerinizi asla bırakmayacak."
- John Ajvide Lindqvist

"Samimi ve amansız bir öykü. Gerilimin dozu hiç düşmüyor."
- Joss Whedon

"Son sayfasına kadar diken üstünde oturmaya devam edeceksiniz."
- Elle

"Karmaşık, dokunaklı, umut dolu ve zekice kurgulanmış bir roman. Gizem dolu."
- Harper's Bazaar

"Şahane. Elinizden bırakamayacaksınız."
- Sunday Times

"Dokunaklı bir hikâye, herkese tavsiye edilecek türden."
- Scifinow

"Sayfaları çevirirken nefes almayı unuttuğum anlar oldu."
- Booktopia

"Hem duygu hem de gerilim dolu harika bir roman."
- Mindfood

"Bu yıl yalnızca bir kitap okuyacaksanız bunu okuyun."
- Martina Cole

"O kadar sürükleyici ki elinizden bırakamayacaksınız."
- i09.com

"Harikulade."
- The Daily Telegraph

"Eşşiz ve ürkütücü."
- Booklist

"Tam bir başyapıt."
- Sun

"Hafızalardan silinmeyecek."
- Vogue



Beni o kadar da sık düşünme.
Sadece iyi yaşa. Sadece yaşa... Sevgiyle, Will.

Louisa Clark ve Will Traynor birlikte altı ay geçirmiştir. Koca bir yılın yarısı... Ve bu altı ay çok şeyi değiştirmiştir. Lou artık kendi hayallerinden korkan o kasabalı kız değildir fakat hayatı Will'in istediği gibi cesurca yaşamayı da başaramıyordur. Sevdiklerini kaybeden insanların yollarına nasıl devam ettiklerini bilmiyordur çünkü Will'in olmadığı bir dünya onun için hâlâ katlanılması zor bir yerdir. Boş bir apartman dairesinde yaşıyor, havaalanında korkunç bir işte çalışıyordur. Yaşasa da onun için hayat diye bir şey yoktur, ta ki karşısına onu Will'e götüren, kimsenin haberinin olmadığı bir bağlantı çıkana dek...

Kederden arınma yolculuğu hiçbir zaman dolambaçsız değildir ama hayat bazen o incecik çizgide yürürken sunar mucizelerini... Lou sonunda umudu tekrar bulup yeni bir hayat için hayaller kurmaya başlayabilecek midir?

Hikâyelerin mutlu sonla bitmesi için yola devam etmek gerekir...

Senden Sonra Ben hakkında yorumlar

"Aşka, kedere ve hayata sıcacık, komik ve umut dolu bir bakış... Yanınıza koca bir kutu mendil alın."
-Stylist-

"Şaşırtıcı kurgusu, insanı kendilerine âşık eden karakterleri ve kâh ağlatıp kâh güldürmesiyle bu kitap resmen kusursuz."
-Glamour-

"Gündelik hayatı esprili ve sıcacık bir dille kaleme alma yeteneğine sahip olan Moyes, aşka inanmanızı sağlamadan önce yüreğinizi sızlatmayı başarıyor. Bu kitabı elinizden bırakamayacaksınız."
-Sunday Express, S-

"Tıpkı Senden Önce Ben gibi bu kitap da yas ve yola devam etmek gibi zor konulara rağmen komik ve eğlenceli. Vakti geldiğinde hepimiz sevdiğimiz şeyleri yitiririz ama Moyes her zaman mutlu son yaşanmasa da yola devam edildiğini bize hem dokunaklı hem de esprili bir dille hatırlatıyor."
-Miami Herald-

"Kalbi kırık bir kadının zor hayatına dair sıcacık, hüzünlü ama bir o kadar da komik bir hikâye."
-Abendzeitung München-



Sevdikleriniz Uğruna, Çok Riskli Bir Oyuna Dahil Olur Muydunuz?

Kuş uçmaz kervan geçmez, on iki bin nüfusuyla fakir bir kasaba olan Carp'ta başlayan Panik oyununun ortaya çıkış nedenleri malumdu: Mevsimlerden yazdı ve bu ücra yerde yapacak kayda değer başka bir şey yoktu. Kendini asla korkusuz ve mücadeleci biri olarak görmeyen Heather'a, sadece lise son sınıfların yarıştığı, ödülün büyük ama getirdiği risklerin daha da büyük olduğu efsanevi Panik'te yarışacağını söyleseler hayatta inanmazdı. Oysa uğruna savaşacağı bir amaç bulduğunda, daha önce keşfetmediği cesur yönüyle tanışacaktı. Panik'ten hiçbir zaman korkmayan Dodge ise kimseyle paylaşmadığı sırrının, hırsını kamçılayacağından ve oyundaki gücüne güç katacağından emindi. Fakat sırrı olan tek kişi o değildi; herkesin oynamak için bir sebebi vardı. Panik, Dodge ve Heather'a yeni ittifaklar, umulmadık gerçekler ve ilk aşkı sunarken, insanın hayatta en çok ihtiyaç duyduğu şeyin bazen korkuları olduğunu gösterecek.

Panik Hakkındaki Yorumlar

"Lauren Oliver'ın bu son romanı okurlarına her yönüyle gerçekçi ve sürükleyici bir dostluk, sadakat, mücadele ve cesaret hikâyesi sunuyor."
-Booklist-

"Oliver, okurlarını sabahın erken saatlerine kadar uyutmayacak, gerilim dolu ve gerçekçi bir hikâye yaratmış."
-Kirkus Reviews-



Duvarı aştıktan sonra, geri dönmek imkânsız.
On sekizine basan her erkeğin ortadan kaybolduğu, duvarlarla çevrelenmiş bir kasaba…

Claysoot'ta hiç yetişkin erkek yoktur çünkü on sekizine gelen her genç erkek doğum gününün gece yarısında ortadan kaybolur. Zemin sallanır, rüzgâr uğuldar, kör edici bir ışık saçılır… ve on sekiz yaşındaki erkek yok olup gider.

Kasaba halkı buna Yükselme demektedir.

On sekizine basmasına yalnızca birkaç ay kalan Gray Weathersby kaderiyle yüzleşmeye hazırdır; ta ki annesinden kalan bir notu bulup çocukluğundan beri kabul ettiği her şeyi sorgulamaya başlayana dek: Konsey liderleri ile bariz sırlarını. Yükselme'nin kendisini.

Ve Claysoot'un etrafını saran Duvar'ın ardında ne olduğunu.

Gray'in kaçmak için tek şansı Duvar'a tırmanmaktır. Kimsenin ötesine geçip de hayatta kalamadığı Duvar'a…

Tutsak Hakkındaki Yorumlar

"Baştan sona macera dolu bir yolculuk. Bu kitabı bir oturuşta okurken heyecandan birkaç tırnağımı kemirmiş olabilirim. Devamı gelsin, lütfen!"
-Marie Lu - Efsane Serisinin Yazarı-

"Merak uyandırıcı bir serüven. Okurlar sıradaki kitabı hevesle bekleyecek."
-Kirkus Reviews-

"Hareket dolu, duygu yüklü, bol sürprizli bir macera."
-Booklist-

"Distopya hayranlarını cezp edecek, çarpıcı bir kitap."
- School Library Journal-

"Bu sürükleyici çıkış romanı bulmacalarla okurunun merakını canlı tutan ve sonunda daha fazlasını istemelerini sağlayan hızlı bir serüven."
-Shelf Awareness-



Herkesin gözdesi bir çocuk,
herkesin gözünden kaçan bir kızla karşılaşınca...

SUTTER KEELY. O… partilerin vazgeçilmezidir. Herkesi dans pistine çıkarabilir. Herkesi havuza kıyafetleriyle sokabilir. Tamam, akademik açıdan dâhi sayılmaz. Ne üniversiteye ne de iş yaşamına dair bir plan yapmıştır ve büyük ihtimalle geçimini gömlek katlayarak sağlayacaktır. Ama kasabada bir sürü kadın vardır ve Dean Martin ile viskinin yardımıyla hayatı aslında oldukça şahanedir.
Ta ki bir sabah bir bahçede uyanıp Aimee’yle tanışana kadar. Aimee’nin dünyadan haberi yoktur, sosyal ilişkiler konusunda tam bir felakettir, yardıma ihtiyacı vardır ve Üstat Sutter nasıl muhteşemüstü zaman geçirileceğini ona gösterecek, sonra da kendi yoluna gitmesine izin verecektir. Ama Aimee diğer kadınlara benzememektedir ve Sutter çok geçmeden boyundan büyük bir işe kalkıştığını anlar. Hayatında ilk defa bir başkasının yaşamını değiştirme… ya da mahvetme gücü elindedir.

Mükemmel Bir An Hakkındaki Yorumlar

“Zekice ve muhteşem bir üslupla yazılmış bir roman.” 
Publishers Weekly

“Okurlar yolunu kaybetmiş fakat içtenliği ve etkileyiciliğiyle etrafındakilere yardım etmeye çalışan delidolu bu gencin yaşamına kendilerini kaptıracaklar.”
School Library Journal




“Belki uyanacak ve her şeyin bir rüya olduğunu görecektim. Ama biliyordum, asıl şu ana dek yaşadığım hayat bir rüyaydı. Şimdiki ise gerçekti.”

Elisabeth Sturm, ailesi tarafından dünyadaki en sıkıcı yere taşınmaya zorlanmıştır. Büyük şehirden gelen Ellie kendini yalnız ve sürgün edilmiş gibi hisseder, üstelik yeni okulundakiler de kibirli ve soğuk görünmektedir. Fırtınalı bir gece, siyah atının üzerindeki karanlık bir binici tarafından kurtarılan Ellie, o andan itibaren onu hem korkutan hem de cezbeden gizemli rüyalar görmeye başlar. Rüyalarının izinden giderek yıllarca kendisinden saklanan aile sırrını açığa çıkaran Ellie, ölümcül bir tehlikeyle yüz yüze gelir.

Üstelik tüm gücüyle karşı koysa da kibirli, ulaşılmaz ve büyüleyici Colin’in karanlık cazibesinden uzak duramamaktadır. Ancak duyguları sevdiği adamı yok edecek kadar tehlikelidir…

Aşk Kırıkları Hakkındaki Yorumlar

“Kesinlikle her yaşa hitap eden, mizah dolu, romantik ve aynı zamanda ciddi bir kitap.” -Westdeutsche Zeitung

“Kitap kurtları tarafından mutlaka yutulması gereken bir eser!” -Nordbayerischer Kurier

“Yazar, roman kahramanının düşlerini mükemmel bir duyarlılıkla anlatıyor. Aşk, sır ve tehlike dolu, heyecanlı bir roman.” -Main Post

“Aşk Kırıkları heyecan verici ve romantik bir olay örgüsüne sahip. Sonunda kendini gerçek aşka bırakan genç bir kız ile aşktan korkan gizemli ve tehlikeli genç bir adamın nefes kesici hikâyesi.”
-Bulletin Jugend und Literatur



KAÇTIKLARINI SANIYORLARDI
AMA HİÇ BU KADAR YANILMAMIŞLARDI…

Anna, Şube’den Sam, Cas ve Nick’le birlikte kaçtıktan sonra saklanarak ve Sam’in kurallarına uyarak hayatta kalmayı öğrenmeye çalışır: Dikkat çekme. Her zaman yanında silah taşı. Bulunduğun yeri tanı. Arkanı kolla.

Anıları su yüzüne çıkmaya başlayan Anna çocukluğundan biriyle karşılaşınca sadakati sınanır. Bu, Şube’nin bir oyunu mudur yoksa Anna’nın sürekli umut ettiği kavuşma mı gerçekleşiyordur? Tüm cevaplarsa daha büyük bir sorunun arkasında gizlidir: En başında Anna’nın anıları neden silinmiştir?

Amnezi Serisi Hakkındaki Yorumlar

“Gelişmiş teknoloji ve büyük bir devlet komplosu okurları soluksuz bırakacak.”
-School Library Journal

“Kimlik karmaşası, gizem ve hız kesmeyen bir aşk hikâyesiyle tamamlanan, kalp atışlarınızı hızlandıracak Bellek, elinizden bırakamayacağınız bir macera sunuyor.”
-Lissa Price

“Bu gerilim romanı, okurları koltuklarına yapıştıracak. Kesinlikle sürükleyici bir hikâye.”
-Kirkus Reviews

“Serinin ikinci kitabında macera tavan yapmış. Romantizmin yanı sıra aile ilişkilerinin ön plana çıkması okuru derinden etkileyecek.” 
-Booklist

“Sırlar, şaşırtmacalar ve ihanetlerle dolu bir gerilim. Bayıldım. Bir sonraki kitabı sabırsızlıkla bekliyorum.”
-Kim Harrington



Bazı şeyler var ki artık bu dünyada olmayanlar dışında kimseye söyleyemem.

Size bu mektupları yazmaya başlayınca kendi sesime kavuştum. Sonra bana yanıt veren bir ses duydum. Bir şarkının farklı tınlayışında, bir filmin hikâyesinde, kaldırımdaki çatlakta açan bir çiçekte buldum yanıtı. Bir pervanenin kanat çırpışında, dolunaya dönen ayda... Yeryüzünde bu mektupları gönderebileceğim bir adres yok. Öldüğünüzü biliyorum ama sizi duyuyorum.

Hepinizi duyuyorum. Buradaydık, bunun bir anlamı var, diyorsunuz.

Kısa süre önce ablasını kaybeden Laurel, onun nasıl öldüğünü bilen tek kişidir ve bu sırrı kimseyle paylaşmamasının bir nedeni vardır.

Onu bu karanlıktan çıkaracak yardım eli, hiç beklemediği bir yerden gelir. Genç kız okulda verilen bir ödevle mektuplar yazmaya başlar. Bu mektupların ortak noktası ise erken yaşta hayata veda etmiş, onun için anlamı olan Amy Winehouse ve Kurt Cobain gibi ünlü isimlere yazılmasıdır. Zaman geçtikçe bu duygu yüklü mektuplar hem ablasının ölümü üzerindeki sır perdesinin aralanmasına hem de Laurel'in kendine bir yol çizip yetişkin bir bireye dönüşmesine yardımcı olur.

Postacı Kapıyı Çalmayacak Hakkındaki Yorumlar

"Büyümek, sevmek, kendini bulmak ve hayatı anlamak üzerine yazılmış samimi, sürükleyici ve yüreklere dokunan bir roman."
-Usa Today-

"Dellaira bu romanıyla edebiyat dünyasına hızlı ve cesur bir giriş yapmış diyebiliriz."
-The Washington Post-

"Kalbinizi parçalara ayırıp sonunda o parçaları yeniden birleştirmeyi başaran, pek çok duyguyu aynı anda hissettiren sıcacık bir hikâye."
-Goodreads-

"Amy Winehouse, Jim Morrison ve Kurt Cobain gibi pek çok ünlü isim bu romana konuk oluyor. Okumaya değer, ilginç bir hikâye olduğu kesin."
-Booklist-



GÖRÜNMEZLİK LANETİ TAŞIYAN BİR ÇOCUK: STEPHEN
Stephen görünmez olarak yaşamaya alışkındır. O böyle doğmuştur: Görünmez. Lanetli. 

VE TÜM DÜNYADA ONU GÖREBİLEN TEK KİŞİ: ELIZABETH
Elizabeth bazen görünmez olabilmeyi dilemekte, görünmediği takdirde onu kimsenin incitmeyeceğini düşünmektedir.
Elizabeth ailesiyle taşındığı New York’taki yeni evinde Stephen’la karşılaştığında, genç kızın onu görebildiğini anlayan Stephen şaşkına döner. Elizabeth ise Stephen’ın onu görebilmesini, her haliyle görebilmesini istemesine şaşırır. Ancak iki genç yakınlaştıkça, görünmeyen bir dünya yollarına çıkar; uğursuzluklar, büyüler ve lanetlerle dolu bir dünya. Ve bir kez bu evrene adım attıklarında Elizabeth ile Stephen daha ne kadar derine gideceklerine karar vermek zorunda kalırlar çünkü sorularına bulacakları yanıt, aşk ile ölüm arasındaki farkı belirleyecektir…

Görünmez Hakkındaki Yorumlar

“Günümüz dünyasında geçen, fantazya ve romantizmin gizemli bir karışımı; Levithan ve Cremer’ın ortak çalışmasından kusursuz bir anlatım ortaya çıkmış.”
-Booklist

“Levithan ile Cremer bir kez daha ustalıklarını kanıtlıyorlar; her okur kendini Stephen’ın görünmezliğiyle özdeşleştirecek.”
-Publishers Weekly 

“Dinamik Cremer ve Levithan ikilisi, önceki kitaplarında yer alan tüm güzellikleri bir araya getirerek sihirli bir New York aşk hikâyesi yazmış. Görünmez, maceradan ve beklenmedik olay döngülerinden beslenen, dürüstlüğün ve bir başka kişiye gerçekten görünür olabilmenin mutluluğunu her okura yaşatan bir hikâye.” 
-Justine Magazine



Zihni, bedeninin zaten bildiği şeye karşı amansız bir savaş veriyordu.
Onu istiyordu… Hem de çok.

Emily Cooper, üniversite mezuniyeti ve annesinin zamansız ölümünden sonra yeni bir başlangıç yapmak için New York’a taşınır. Sevgilisi Dillon Parker da özenli, sevimli ve Emily’nin tam istediği gibi bir erkek olmaya çalışmaktadır.

Karşı konulamayacak kadar seksi, zengin ve adı çıkmış çapkın Gavin Blake, Emily’nin hayatına girdiğindeyse her şey değişecektir. Genç kadın hislerini inkâr etmeye çalışır fakat Bay Uzun Boylu, Esmer ve Yakışıklı onun peşini kolay kolay bırakmayacaktır. Bu beklenmedik karşılaşma Emily’yi hayatını sorgulamaya, arkadaşlıkları yıkıp kalpleri kıracak ve hayatını sonsuza dek değiştirecek bir karar almaya zorlayacaktır…

Çarpışma Hakkındaki Yorumlar

“Çarpışma olağanüstü bir aşk hikâyesi… Seksi, duygusal ve unutulmaz. Gavin Blake kalbinizi çalacak.”
-A. L. Jackson, New York Times çoksatan yazarı

“Çarpışma beni ilk satırından etkisi altına aldı, bir daha da bırakmadı. Gail McHugh sizi duygular diyarına götürecek ve bir sonraki kitap için yalvartacak!”
-Tara Sivec, USA TODAY çoksatan yazarı

“Beni kendine âşık edecek bir kitap dilemiştim… Fazlasını buldum…”
-Maryse’s Book Blog

“Gail McHugh beni hem altüst eden hem de duygusal girdaplara sürükleyen bir aşk üçgeni kaleme almış. Kendinizi hazırlayın çünkü bu roman içinizi titretecek.”
-E. L. Montes, USA TODAY çoksatan yazarı

4 yorum :

  1. 7. Yılın kutlu olsun! Nice bloglu yıllara. :)
    YouTube'a da uğrayacağım. :)

    YanıtlaSil
  2. Youtube hesabın tekrardan hayırlı olsun. Umarım oraya kendini kaptırıp bloğunu boşlamazsın. Benim için blogların yeri ayrı :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim! Benim için de aynı şekilde, orayı daha çok blogda paylaşmakta zorlandığım gönderiler için kullanmayı düşünüyorum; kitap mimleri, fuar gezileri, bu ay okuduklarım paylaşımları gibi. Blog okurlarına daha çok ulaşmak amacıyla kullanmayı umuyorum, umarım bloguma yardımcı olur 😊💪

      Sil