Nora'nın Kitaplığı : Kitaplığımdaki En İyi On Kitap Kapağı || Etkinlik

26 Ağustos 2014 Salı

Kitaplığımdaki En İyi On Kitap Kapağı || Etkinlik

Kitaplığımdaki En İyi On Kitap Kapağı || Etkinlik ile ilgili görsel sonucu

Merhaba arkadaşlar! Yine yeni bir etkinlikle karşınızdayım. Beni bu etkinliğe davet eden Büyülü Ayraç'a çok çok teşekkür ediyorum. Onun favorilerini görmek için de buraya tıklamanız yeterli. 

Kitaplığımdan sadece "10 tanecik" kapak seçmek o kadar zor oldu ki! Eklemek istediğim daha çok kitap var ama bunlarla idare edelim artık. Hadi o zaman, başlayalım!


1. Fısıltı


Biliyorum, benden ve benim bitmek bilmeyen Fısıltı aşkımdan bıktınız ama ben bu kitabın, hatta bu serinin tamamının kapağına gerçekten bayılıyorum. Sadece kapak resmi değil, ciltli olması da büyük rol oynuyor burada. Pegasus kalitesiyle tabii ki. Belki biraz da benim melek sevgim yüzünden olabilir.


2. Silüet


Şu renklere, şu uyuma bakın! Serinin tamamı için durum aynı, fakat ilki kesinlikle favorim. Muhteşem! Zaten kitabın içeriğini de beğeniyorum, o açıdan da birkaç ek puan aldı benden.


3. Demir Kral


Yine Pegasus kalitesiyle, kabartmaları, renkleri, yazısı ve her şeyiyle aşık olduğum bir kitap. Arka kapağını da en az ön kapağı kadar sevdiğim çok nadir kitaplardan biri hatta. İlk gördüğüm anda bayıldıklarımdan biri. Tüm serinin kapakları çok güzel, ama özellikle turkuaz ayrıntılarıyla ilk kitabı favorim. Yine içeriğini de çok sevdiklerimden.


4. Bir Sır Saklı İçimde


Güzel olmakla beraber kitabın içeriğine de uygun, anlamlı bir kapak. Dex'in orjinal kapağı kullandığını öğrendiğimde çok mutlu olmuştum. Eh, biraz da kitabı kapağı için okudum diyebiliriz.


5. Füzyon


İlk kitabı Pür'ün aksine bu kitabın kapağı bir harika. Yalnız tek bir sorun var: Kapak dümdüz (kabartmasız) ve kalitesiz. Herhangi bir zarar gelmemesi için inanılmaz dikkatli olmak gerekiyor. Bu aslında bu kitaba özgü bir sorun değil. Bütün Dex kitapları böyle. Dex'in kapak kalitesi konusunda çok şikayetçiyim ben. Bu kadar muhteşem kapakları öyle kalitesiz yapınca ucuz ve basit görünüyor. Dex hakkında rahatsız edici bulduğum tek konu sanırım bu.


6. Yerkara


Bu serinin de bütün kapaklarına bayılıyorum. Ne var ki, Dex serinin devam kitaplarını çıkarmayı düşünmüyor. Güzelim seriye yazık oldu. Şimdi ben nasıl okuyacağım bu kitabı, devam kitaplarının gelmeyeceğini bile bile? Dex marka olarak ilk çıktığında o kadar çok yeni seri aldı ki şimdi toparlamakta zorlanıyor ve birçoğunu iptal ediyor. Ama Yerkara olmamalıydı onların arasında, tutmayan seriler çıkarken tutanlar neden iptal edilir ki?


7. Ruhsuz


Bu kitabın-serinin kapağını sevmeyen yoktur heralde. Kullanılan resmiyle olsun, renklerle olsun -ilk görüşümde özellikle- beni büyülemişti. Ama kitabı elime alınca yine bir hayal kırıklığı yaşadım, Dex sağolsun. Mat ve dümdüz bir kapak.. En azından yazılarda ve kelebek kanatlarında kabartma kullanılabilirdi. Ama biz aza da yetiniyoruz, en azından orjinal kapak kullanıldı ^^


8. Yanlış Yatak


Bu kitap nereden aklıma esti bilmiyorum. Kitabın kapağı internette gördüğümde hoşuma gitmişti ama elime alıp kalitesini farkedince tahmin ettiğimden çok daha iyi olduğu ortaya çıktı. (Teşekkürler Nemesis'e) Aslında seçtiğim kitaplar çok daha farklıydı ama ne kadar klasik olduklarını farkedip araya farklı bir tane atayım dedim. Seçimimin arkasındayım :D


9. Sen Gittiğinde


Serinin ilk kitabının kapağını da çok sevmeme rağmen ikinci kitabı koymak istedim. Nedenini bilemiyorum, sanırım bunu daha çok beğeniyorum. Ama iki kapak da birbirinden güzel, bir de Pegasus olunca tadından yenilmiyor :D


10. Asi



Kapaklarının güzelliğine aldanıp aldığım, ama içlerinin boş olduğunu anlayınca bir kenara attığım ve uzun zaman boyunca kitaplığımda sürünen, hâlâ da sürünmeye devam eden kitaplardan biridir kendisi. Yine de kapağını seviyorum. Artemis kendisinden beklenmeyecek bir kalite kullanmış bu serinin kapaklarında.

Aslında çok başka kitaplar vardı aklımda. Ama yayını hazırlamaya başlayınca aklıma gelenlerle önceden karar verdiklerimi değiştirdim. Biraz farklılık olsun istedim. Eğlenceli bir etkinlikti benim için, umarım seçtiğim kitapları siz de beğenirsiniz.

Ben de;
bloglarını etkinliğe davet ediyorum, iyi eğlencelerr! :)

4 yorum :

  1. Ruhsuz gerçekten harika bir kapağa sahip ama keşke dediğin gibi kabartmalı falan olsaydı yazılar. Dex bu konuda çok kötü malesef. Kapak harika ama içerik konusunda da emin olamıyorum bir türlü. Çok ortada kalan yorumlar okudum. Aylardır alsam mı almasam mı diye debeleniyorum yani. Bir bu bir de Ruh Hırsızı. Kararsızlıktan öldüm bu iki kitap için. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kararsız kalıyorsan al oku bence :D Zaten kararsızsın yani okumamaya karar versen de eninde sonunda bir yerde gözüne çarpar alır okursun. Yine garip bir felsefe yaptım, susayım bari -.-

      Sil
  2. Asiyi aynı şekilde bende kapağa aldanarak aldım. Bi'de biri bğenmeme rağmen ben ikiyi de aldım ya :/ Bu arada listende en bayıldığım ve genel olarak hep bayıldığım silüet :D ama serinin diğer kiaplarının kapakları birle hiç uyumlu değil :( Ve bana kalırsa çirkin bile sayılırlar... Bu arada bende listemi hazırladım. Mimlemen için tekrar teşekkür ediyorum :D

    http://ikinci-harfi-i.blogspot.com/2014/08/kitaplgnzdaki-en-iyi-10-kitap-kapag.html#more

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 1 ve 2'yi beraber almıştım ikisini de okumadım :D Silüet konusunda katılıyorum, hiçbiri uyumlu değil ama hepsi hoşuma gidiyor benim :D Listene bakıyorum, ne demeek ;)

      Sil