Nora'nın Kitaplığı : Küçük Prens - Kitap Yorumu & Alıntılar

18 Ocak 2019 Cuma

Küçük Prens - Kitap Yorumu & Alıntılar

küçük prens can yayınları png ile ilgili görsel sonucu

“Hoşça git,” dedi tilki. “Vereceğim sır çok basit: İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir. Gerçeğin mayası gözle görülmez.” Küçük Prens unutmamak için tekrarladı: “Gerçeğin mayası gözle görülmez.”


Herkese merhaba! Tatlı mı tatlı, bir o kadar da nostaljik hissettiren bir kitapla sizlerleyim! Çocuk kitabı mı, demeyin. Küçük Prens içeriği itibariyle çocuklara hitap ettiği kadar, belki çok daha fazla, yetişkinlere de hitap eden bir kitap. Hatta öyle ki kitabı okurken bir cümlenin hem bir çocuğun çıkaracağı bir anlama hem de bir yetişkinin çıkaracağı ayrı bir anlama sahip olduğunu görüyorsunuz. Haliyle satır arası mesajların oldukça bol bulunduğunu da söyleyebiliriz.

Küçük Prens maceralarını anlattıkça, gözlemlerinden bahsettikçe, çocuklara dünyayı ve çevrelerini algılamaları için yeni bakış açıları sunarken büyükleri de kendilerini tekrar gözden geçirmeye itiyor. 
Özellikle kitap boyunca birçok defa tekrar eden cümlelere dikkat etmenizi öneririm, bu kısımların altında birden çok anlam yattığını düşündükçe fark ediyorsunuz.



Kitabın yanısıra, kitabın yazarı, hayatı ve kendini kitaba karıştırışı da benim bu kitapla ilgili ilgimi çeken kısımlar arasındaydı. Ah, ayrıca resimli bir kitap okumayalı uzun zaman olmuş. O bir sonraki resimi heyecanla bekleme duygusunu unutmuşum =)

Çok kısa ve öz bir kitap olduğundan çok uzun ve sıkıcı bir yorum yapmayı düşünmüyorum. Söylemek istediklerim kısaca bu kadardı. Şimdi kitabı okurken altını çizdiğim birkaç satırı sizinle paylaşmak isterim. Hoşça kalın!


"Sevdiğiniz çiçek milyonlarca yıldızdan yalnız birinde bile bulunsa yıldızlara bakmak mutluluğunuz için yeterlidir."
(s.34)


"Kralların gözünde dünya çok basittir, onlara göre herkes bir uyruktur." 
(s.43)


"Kendini beğenmişlerin gözünde herkes bir hayrandır." 
(s.49)


"Kendini beğenmişler yalnızca övgüleri dinler." 
(s.51)


"İnsanlar nerede? Çölde biraz yalnızlık duyuyor kişi..."
"İnsanların arasında da yalnızlık duyulur," dedi yılan. 
(s.70)



"Gülünü bunca önemli kılan, uğrunda harcadığın zamandır."
(s.84)



"Ne çabuk döndüler? ... Bulundukları yerden memnun kalmamışlar herhalde."
"Kimse yerinden memnun değildir," dedi makasçı.
(s.85)



"Kimsenin peşinde değiller. Ya uyuyorlar ya da esniyorlardır şimdi... Yalnız çocuklar burunlarını cama yapıştırmışlardır."
"Zaten yalnız çocuklar ne aradıklarını bilirler," dedi Küçük Prens.
(s.86)



"Bir yerde bir kuyunun saklı oluşudur çöle güzellik veren"
(s.89)



"Herkesin bir yıldızı var ama kimseninki birbirine benzemiyor."
(s.99)




Yazar: Antoine de Saint-Exupéry  Yayınevi: Can   Sayfa Sayısı: 107
Liste Fiyatı: 7 TL    GoodReads Puanı: 4,30

1 yorum :

  1. Teşekkür ederim! Maalesef her hayatın her alanında olduğu gibi kitap alanında da değeri kalite yerine popülarite ile ölçen bir grup insan var. Ben de bunu doğru bulmuyorum, özgün olmakta fayda var... ^.^

    YanıtlaSil