Nora'nın Kitaplığı : Obsidiyen (Lux #1) - Tanıtım & İnceleme

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Obsidiyen (Lux #1) - Tanıtım & İnceleme


Her şeye yeniden başlamak çok berbat.
Annemle birlikte Batı Virginiaya taşındığımızda, kendimi sıkıcı işlere adamıştım, ta ki tüyler ürpertici yeşil gözleri ve kaslı vücuduyla yan komşumuz karşımda dikilene kadar.
Ama işler tahmin ettiğiniz gibi gitmedi.
O, ağzını açtı.
Daemon hem kabaydı hem de kendini beğenmiş bir pislikti.
Birbirimizden hoşlanmamıştık. Tam hikâye burada bitiyordu ki bir kazaya uğradım ve Daemon zamanı dondurarak beni kurtardı.
Yakışıklı uzaylı komşum üzerimde bir iz bırakmıştı.
Yanlış okumadınız. O, bir uzaylı. Daemon ve kız kardeşinin yeteneklerini çalmak isteyen düşmanları vardı ve Daemonın bıraktığı iz bütün düşmanları başıma toplamıştı.
Bu korkunç durumdan canlı kurtulmak içinse tek yapmam gereken üzerimdeki uzaylı izi etkisini yitirene kadar
Daemon'ın yanından ayrılmamaktı.

(Spain Cover)

  Lux Serisi'nin 1. olan Obsidiyen, genç kızlara sesleniyorum, elinizden bırakamayacağımız türden bir kitap. İlk kitap sendromunu bu kitapta asla yaşamıyorsunuz. Başlangıçtan sona sizi sarıyor. Daemon, tam anlamıyla -kitabın tabiriyle- bir "öküz" olmasına rağmen ona karşı koyamadığımız gerçeğini de göz ardı etmek istemem. Serinin delisi olan fanları gibi olmasam da kitabı beğendim. Oldukça eğlenceli, sürükleyici, evet biraz sığ ve kesinlikle edebi zevk vermiyor fakat okurken güzel zaman geçiriyorsunuz ve tüm seriyi bir günde bitirmek isteyecek kadar bağlanıyorsunuz. Oldukça da hızlı okunduğu bir gerçek, yazarın dili gerçekten sürükleyici. Fantastik-aşk olması klasik, ama uzaylı konusu şu günlerde neredeyse sadece bilim-kurguda karşımıza çıkıyor. Fantastik bir uzaylı kitabı okumak hoşuma gitti. Ve sanırım bunda karakterlerin katkısı çok büyük. Yurt dışında bu tarz kitaplardan çok var ve Türkiye'de de böyle bir akım başlarsa, en büyük takipçilerinden olabilirim!

  Katy'nin kendini kontrol edemeyen kız tiplemesi hoşuma gitmese de Daemon'la iyi bir ikili oldukları inkar edilemez bir gerçek. Bu yüzden kediciğimize daha ön yargısız yaklaşmaya karar verdim. Ah, ne diyordum.. Daemon. Beni kıkır kıkır güldüren ama aynı zamanda suratına yapıştırmak istediğim harikulade karakter. Ve her ne kadar odun gibi davransa da Katy'ye karşı hisleri olduğu çok açık. Sanırım Patch'ten sonra karşımıza ikinci bir uyuşturucu etkisi gösteren karakter geliyor. Kemerlerinizi bağlayın kızlar, bu yolculuk sert geçeceğe benziyor :D

Puanım: 5   GoodReads Puanı: 4,35
Sayfa Sayısı: 360    Yayınevi: DEX   Yazar: Jennifer L. Armentrout



Sözlerini bağdaştırdığım şarkı: Katy Perry - E.T




1 yorum :