Nora'nın Kitaplığı : Tutulma (Alacakaranlık #3) - Kitap Yorumu

23 Mart 2019 Cumartesi

Tutulma (Alacakaranlık #3) - Kitap Yorumu


Binlerce Alacakaranlık hayranını beklediğine değecek kadar sevindirecek olan kitabın satışa sunulduğu ilk gün kapışılması mümkün!

Çünkü Edward’la Bella için aşkın anlamı Tutulma’da daha derin…

(Bunu söylediğim için üzgünüm ama aşırı dandik bir tanıtım bülteni olmamış mı?)


Herkese merhaba! Yeniay'dan sonra ara vermeden başladığım Tutulma'nın yorumuyla karşınızdayım. Doğruyu söylemek gerekirse bu serinin yorumlarında çok öveceğimi söyleyemem kitapları, bu asla beğenmediğimden dolayı değil fakat zaten övülecek yönlerini hepimiz gayet iyi biliyoruz bu serinin. Hatta tüm seriyi ezbere biliyoruz birçoğumuz. Bu yüzden hepimizin bildiği güzel kısımları geçip beni rahatsız eden noktalara değinmeyi tercih edeceğim bu yorumda.

Bu kitaba dair aklımda kalan ilk şey Bella'nın bitmek bilmez evlilik karşıtlığıydı. Çok abartılı ve çok yorucuydu bana kalırsa, oldukça da mantıksız. Bella annesi ve babasının kötü evliliğinden kalan bri "evlilik kötüdür" travmasına sahip gibi gösterilmiş. Ailesine evliliğin neler yaptığını gördçüğü için evlilikten nefret ediyor, adını bile duyamıyor. Ama Edward'la sonsuza kadar her saniyesini beraber geçirmeye gelince hayatta bundan çok istediği bir şey yok. Peki madem her an birbirinize bağlı olmak değil evliliğe dair korktuğun şey, o zaman nedir? Bir kağıda imza atmış olmanız mı? Düğün mü? Bir de güya Edward için ölür ama Edward'ın bunu ne kadar istediğini bilmesine rağmen çocuğun içine sindirmemek ve burnundan getirmek için elinden ne geliyorsa yaptı. Kitap süresince bu konu benim sinirlerimi çok gerdi doğrusu...

İlgili resim

Ama en önemlisi bu değildi, muhtemelen hepiniz tahmin ediyordur bu kitaptaki en can sıkıcı noktayı. Aşk üçgeni olayı, o kadar ağırlaştı ki bu kitapta. Yıllar önce filmlerini izlediğimde de nefret etmiştim bundan, şimdi de nefret ettim. Ben bir Jacob fanıyım ama buna rağmen Bella'nın Jacob'a DA aşık oluşu ve Jacob'a aşığım ama sana daha çok aşığım Edward repliği benim için dünyanın en saçma şeyi olabilirim. Ve ben kitaplarda aşk üçgenlerini seven bir kızdım. Ama ikisine de aşıkmış da birine daha çok aşıkmış da bilmem neymiş, bence çok rahatsız ediciydi.

Bir de kitapta saçma bir uzatılmışlık var gibi geldi bana. Yani evet, seriye dair okuyacağımız daha fazla sahne olmuş oldu ama çok gereksiz ve anlamsız olduğunu düşündüğüm bölümler oldu. Bunun dışında Jacob'ın aşırı çocukça davranıp bir türlü Bella ve Edward'ı kabul etmeyişi ve tam tersine Edward'ın da aşırı olgun davranıp her şeyi sürekli olarak kabul edişi ve anlayışlı davranması sinir bozucu bir seviyeye varıyordu.

 
Bu seride en sevdiğim kısımlardan biri olan çatışma öncesi çadırda Bella'nın ısınması da bu kitaptaydı ve Jacob-Edward atışmaları gerçekten de eğlendiriciydi. Aslında Tutulma'daki olay örgüsünü seviyorum ama yukarıda bahsettiklerim beni biraz soğuttu doğrusu. Bu arada Tutulma'nın filmi de görsellik ve çekim teknolojisi olara ilk iki filmden çok daha iyiydi ve bu da benim için biraz rahalatıcı oldu :)) Şafak Vakti yorumum çok yakında sizlerle, görüşmek üzere!


Alacakaranlık Efsanesi Serisi Yorumlarım:

Yayınevi: Epsilon     Yazar: Stephenie Meyer     Sayfa Sayısı: 541
GoodReads Puanı: 3,69    Çevirmen: 
Eren Abaka

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder