Nora'nın Kitaplığı : Sonsuz (Paranormalcy #3) - Kitap Yorumu

23 Mayıs 2020 Cumartesi

Sonsuz (Paranormalcy #3) - Kitap Yorumu


Evie'nin paranormal geçmişi bir türlü peşini bırakmıyor, Uluslararası Paranormal Tecrit Ajansı'nın yeni başkanı
onu yine merkeze çağırıyor.

Kara Kraliçe korkunç krallığında insanlara işkence ediyor.
Doğaüstü yaratıklar tehlikeli ve gizemli kaderlerinden,
onları koruyacak bir kurtarıcı arıyorlar.

Tüm varlıkların geleceği Evie'nin ellerinde.

Paranormal dünya için zaman azalıyor.



Herkese merhaba, nasılsınız? Sonunda bir seriye daha elveda dedim. Sırf şu kitabı okumak için seriyi baştan okumak zorunda kaldığıma inanamıyorum. Bu yaşta okunacak seri değilmiş, işin aslı ama bu konulardan daha az önce yazdığım genel seri yorumumda bahsettim. Dolayısıyla eğer bu seriyi henüz okumadıysanız, bunun yerine o postu okumanızı tavsiye ederim.

Sonsuz, serinin son kitabı olarak, aynı zamanda en iyi kitabıydı diyebilirim. Zaten önceki kitaplarda sürekli bu kitap için zemin hazırlanıyor, çözülemeyen gizemler çıkıp duruyordu ve bu kitapta her şeyin açıklığa kavuşması ve problem olabilecek her şeyin neredeyse hiçbir kayıp verilmeden çözülmesi hem kitabın biraz daha dolu dolu geçmesine yardımcı oldu hem de bir olay ardına diğerinin çözülmesi içimizin yağlarını eritti doğrusu.

Bu kitapta Jack de Reth de sempatik gösterilmeye çalışırken batırılmış karakterler olmuş bence. Reth bir peri sonuçta ve bu kitaptaki bazı konuşmaları, Evie'ye olan saçmaüstü ilgisi falan sırf işleri çözebilmek için gidilmiş kolay yol gibiydi. Adam milyon yaşında ve insan değil, ergen bir oğlan çocuğu gibi konuşması komikten öteye gitmedi bende doğrusu. Jack de zaten şebeklik yapıp kitaba neşe katsın, sempati toplasın istenilmiş ama bu sırada çok acemice yazılmış saçma sapan konuşan gereksiz bir karakteri ortaya çıkmış bence. Bu ikisinin repliklerindeki acemilikler beni çok soğuttu bu kitaptan doğrusu.

Aslında bütün bunların dışında bir de peri dünyası faktörü var. Bu kitapta o bir türlü çözümleyemediğimiz ve yaklaşamadığımız peri dünyası ana konu haline gelerek çok daha ayrıntılı işleniyordu ve peri mitolojilerine bayılan biri olarak farklı bir versiyonunu da burada görmek hoşuma gitti doğrusu. Yine de yazar bu konuları işlerken aslında oldukça ince bir çizgi üzerinde yürümüş ve tam kurtardı diye düşünürken bazı çelişkiler fark ettim, biraz daha dikkatli olmalıydı bu konuda. Bu çelişkilerden bir yandan bahsetmek istesem de diğer yandan fark etmeyen veya fark etmeyecek olanların okuma deneyimini bozmamak adına bahsetmemeye karar verdim. Kısaca perilerin isimli komutlarından bahsediyorum, yanlış kelimeler kullandığında ne kadar tehlikeli olabileceğini biliyoruz ve bence çok fazla yanlış kullanımlar oldu.

Çok da abartmak istemiyorum çünkü o kadar da sevmedim bu kitabı. Hatta seriden sıkıldığım için bir süre elimde süründü ama neyse ki biraz daha akıcı olduğu için elime alınca kolayca bitti. Sonu benim de biraz içimi burktu, çok da spoiler vermek istemediğimden burada yazmayacağım. Ama olabilecek en temiz sonu en kolay yoldan yazmış işte yazar. Hiçbir risk almamış. O yüzden çok da etkileyici olmadı. Meh!

Seriyi bitirme sevincimle beraber bu yorumu da bitiriyorum. Yorumlarınızı bekliyorum, daha güzel serilerde buluşmak üzere, hoşça kalın!


Serinin kitapları:

Yazar: Kiersten White     Yayınevi: DEX    Çevirmen: Barış Emre Alkım    
Sayfa Sayısı: 312     GoodReads Puanı: 3,98

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder