Nora'nın Kitaplığı : Ruhundaki Zehirle Yüzleş (Girl Missing) - Kitap Yorumu

29 Eylül 2013 Pazar

Ruhundaki Zehirle Yüzleş (Girl Missing) - Kitap Yorumu


İlk ceset tam bir muammadır...

Kız genç ve güzeldi. Üzerinde, bir telefon numarası karalanmış kibrit kutusu dışında bir delil bulunamamıştı.

Sonraki ceset bir uyarı

İkinci cesedin ardından adli tıp uzmanı Kat, şehrin sokaklarında acımasızca dolaşan bir seri katilin varlığından endişe eder. Fakat ne polis ne de belediye başkanı onunla aynı düşüncededir, çünkü Katin şüphelendiği kişi şehrin en tanınmış isimlerindendir.

Peki sıradaki ceset... kendisi olabilir mi?

Ölü sayısının artması üzerine Kat, katili ortaya çıkarmak için harekete geçer. Fakat katil sandığından daha da yakınındadır. Kat'in ona doğru attığı her adım acaba kendi sonunu mu getirecektir?


Beklentilerimin üstünde çıktı açıkçası. Tess Gerristen'dan ilk okuyuşum, ve son olmayacağını garanti edebilirim. Uzun zamandır sürükleyici, sıkmadan ilerletebilecek polisiye romanlar okumuyordum. Bunun içine bir de romantizm-aşk olayı eklenince gerçekten kendini okutturuyor. Çok az zamanım olmasına rağmen üç günde bitirdim. İlk 100 sayfası kitaba alışma süreci, sonraki 100lük ipuçları toplama falan filan diye gidiyor. Ama o son 10-20 sayfa, gerçekten mükemmeldi, özellikle suçlunun ortaya çıkışından itibaren olay oldu ve bitti. Bir anda yani şok gibi gelip geçti ve kitap da şak diye bitti.

Bitişine şaşırdım çünkü 40 sayfa falan erken bitti kitap. Ve sonrasına da Tess Gerristen'ın başka bir kitabının ilk 3 bölümünü koymuşlar. Okumadım. Benim için bir anlam ifade etmesini geçtim bu sistem aşırı saçma geldi. Kitabı bittiği yerde bırakmalılar, 1-2 sayfalık broşürler neyse de alakasız bir kitabın 5te 1ini falan sıkıştırmışlar resmen araya.

Neyse, kitap hakkında biraz bilgi verip bitireyim. Kat Novak -başrolümüz- ölü bedenleri inceleyen bir adli tıp uzmanı. Bir kaç tane aynı şekilde ölmüş cesedi inceleyip durumdan işkilleniyor ve bunun kasıtlı olarak yapıldığını iddia ediyor. Ölenler eroinman tipler olduğu için kimse bunları takmıyor falan. Bu arada araya Adam adlı yakışıklı zengin karakterimiz giriyor. Sonra olaylar başlıyor, ipuçları toplanıyor, beni ilgilendiren kısım ise; bunlar birbirine aşık oluyor. Ama bizim Kat'in büyüdüğü ortamlar falan Texas'taki kenar mahalleler gibi. Biraz da bunların aşk sorunlarıyla uğraşıyoruz. Neyse, kitabın sonunda katili tam bulmaya yaklaşmışken katil zaten kendini gösteriyor ve bu ikilinin başından kötü şeyler geçiyor. Aslında bu kötü şeyler geçiyor mu, kalıyor mu söylemeyeyim en iyisi. Bu tarz seven varsa, hoş bir kitap tavsiye edebilirim :)


Puanım: 4   GoodReads Puanı: 3,65
Sayfa Sayısı: 352   Yayınevi: Martı Yayınları   Yazar: Tess Gerristen




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder