Nora'nın Kitaplığı : Geri Dönüş (Titan #1) - Kitap Yorumu

18 Haziran 2019 Salı

Geri Dönüş (Titan #1) - Kitap Yorumu


Tarih bir kez daha tekerrür etme cüretini gösteriyor.

Seth'in hayatını tanrılara adamasının üzerinden bir yıl geçti. Ve şimdiye kadar, tanrıların ona verdiği görevler hep şiddetli ve kanlı oldu. Bu durum Seth için sorun değildi. Kan ve şiddete alışıktı. Ancak şimdi Apollo'nun onun için başka bir planı var. Ellerini ve başka bir uzvunu uzak tutmak kaydıyla muhafız rolünü üstlenmek zorunda. Ve kendini dizginleme konusunda gerçekten başarısız biri olduğundan, bu görev onun şimdiye kadarki en zor görevi olabilir.

Josie'nin bu inanılmaz seksi adamın ne olabileceğiyle ilgili hiçbir fikri yok. Ama büyük olasılıkla evden ayrıldıktan sonra başlayan yeni hayatı, Olympos büyüklüğünde bir blenderin içine atılıp püre haline gelmek üzere. Josie ya delirecek ya da antik bir mitin içinden fırlamış bir kâbus onu ele geçirmek için fırsat kollayacak. Daha da kötüsü, altın rengi gözlü, sır saklayan Seth ile arasında oluşan beklenmedik çekim bunların hepsinden daha tehlikeli olabilir.


Herkese merhaba! Bittiği için oldukça üzüldüğüm, en sevdiğim serilerden biri olan Melez Sözleşmelerinin yan serisinin ilk kitabı Geri Dönüş ile karşınızdayım! Uzun zamandır reading slump'ta olduğum zamanlarda klasik bir JLA kitabı olarak akıcılığıyla beni bu sıkıntıdan kurtardığı için de bende yeri ayrıdır.

Doğruyu söylemek gerekirse çok dolu dolu, etkileyici, muhteşem bir kitaptı diyemem. Ama Jennifer'ın tarzını bilenlerin de beklentisinin bu yönde olacağını zannetmiyorum zaten. Şu kadarını söyleyebilirim ki benim bu kitaptan beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Beklentilerim de genel olarak eğlenceli bir romantizm, sürükleyici bir kurgu ve Melez Sözleşmeleri'ne olan özlemimin biraz olsun giderilmesiydi. Deacon, Luke, Marcus ve daha nicelerini tekrar görmek muhteşemdi.

Ah, tabii bir temennim de Seth'in artık Alex'ten bir sıyrılmasıydı. Bilirsiniz Alex benim favori karakterlerimden ve Seth'i de çok severim ama aşk üçgenindeki üçüncü süprüntülerden nefret ediyorum -bütün üçüncüler, üzgünüm- çünkü asıl ikilinin de üzerinde sürekli bir vicdan azabı olmasına sebep oluyorlar. Böyle de rahatsız edici bir durum olduğundan dolayı Seth'in kendine yeni bir aşk bulması benim için kitabın en tadından yenilmez yanıydı.

Eh tabii, Seth'i başrolde görmek ve özel hayatına bir miktar giriş yapmak onun tanrısal muhteşemliklerini ve bayıldığım umursamazlıkla karışık espri anlayışını bir kez daha takdir etmeme sebep oldu. Ve spoiler vermek istemediğimden ayrıntıya girmeyeceğim ama Apollo da bu kitapta size sıkı kahkahalar attıracak diyebilirim. Seth'in çevresinde olunca insanların espri anlayışı mı güçleniyor ne :)

Kendime en kısa zamanda seri devamlarını alma ve okuma sözü verdim. Böylesine sürükleyici bir seri okumayı çok özlemişim. Aranızda seriyi okuyan-okumayı düşünen var mı? Siz bu seri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum bırakmadan geçmeyin, hoşça kalın!



Yayınevi: DEX    Yazar: Jennifer L. Armentrout     Sayfa Sayısı: 396
GoodReads Puanı: 4,28    Çevirmen: Meltem Uzun


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder