Nora'nın Kitaplığı : Cam Şato (Cam Şato #1) - Kitap Yorumu

23 Ocak 2017 Pazartesi

Cam Şato (Cam Şato #1) - Kitap Yorumu


Karşınızda Suikastçılar Kraliçesi Celaena Sardothien. Celaena ömür boyu hapse mahkûm edilmişti. Oysa o, eğitimli bir suikastçıydı, benzerlerinin en iyisiydi ama bir hata yapmış ve yakalanmıştı.

Genç yüzbaşı Westfall ona bir teklifle geldi. Celaena, kraliyetin en yetenekli savasçıları ve suikastçılarıyla katılacağı ölümüne bir yarışmada veliaht Prens Dorian'ı temsil edecek.

Yarışmayı kazanırsa kralı korumaya ve sonrasında özgür bırakılmaya hak kazanacak. Ama önce bir biri ardına ortaya çıkan cinayetlerin katilini bulmalı ve hayal bile edemeyeceği bir geleceğe hazırlanmalı.

Merhaba arkadaşlar! Uzun zamandır başlamak istediğim Cam Şato serisinin ilk kitabıyla sizlerleyim. Okuduğum yorumlar sonucu bu kitaptan beklentilerim fazlasıyla yüksekti ve şunu söyleyebilirim ki Cam Şato, tüm beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Sürükleyici bir okuma zevki sunarken özellikle başkarakterimiz Celaena'nın mizah anlayışıyla bir o kadar da eğlenceli bir hale geliyor serinin ilk kitabı. Son zamanlarda ihtiyacım olan aksiyon ve akıcılığı bu kitapta yakaladım ve aranızda hâlâ bu seriye başlamakta tereddüt eden varsa benim herkese önerebileceğim romanlar listeme üst sıralardan yerleştiğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.


Ama lütfen, ikinci kitapta romantizm ilk kitapta sinyallerini aldığımı düşündüğüm bir aşk üçgenine dönüşmesin... Kurgunun aksiyon açısından işleyişin fazlasıyla sevdim fakat dramatik bir romantizme yer olduğunu çok düşünmüyorum. Bu kitapta da fazlasıyla geri planda tutulmuştu ve serinin devamında da böyle kalmasını tercih ederim.

Ve ah, hadi ama... Başrolün suikastçi olmasının fazlasıyla havalı ve etkileyici olduğunu inkar edemezsiniz. Gerçi içindeki o acımasız, savaşçı ruhuydu karakterin beni etkileyen özelliği ve bu ruhun daha da ön planda olmasını tercih ederim. 18 yaşında Adarlan Suikastçisi olarak nam salan bu kızın pısırık, duygusal bir tip çıkmasını hiç gerçekçi bulmam, böyle bir durum beni seriden soğutabilir bile. Kabul ediyorum, young-adult serisi olduğundan dolayı büyük bir vahşet görmeyebiliriz ama... Hayır, içime şeytan kaçmadı sadece biraz kan görmek istiyorum 😈





Tuttum bu seriyi!

Yazar: Sarah J. Maas     Yayınevi: Dex     Sayfa Sayısı: 499

Liste Fiyatı: 25 TL      GoodReads Puanı: 4.24



8 yorum :

  1. gerçekten de harika bir bloğun var ve işini harika yapıyorsun ve bloğundaki kupa resmine bayıldım acaba gerçekten de böyle bir kupa olup olmadığını sorabilir miyim?(küçük bir not:biraz kahve kolik olabilirim de o yüzden ister istemez gözlerim bardağa takılmadan edemiyorum(:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle teşekkür ederim canım =) Hayır, kupadan bende yok fakat hoşuna gittiyse benzerlerini http://kitaplikupa.tumblr.com/image/117917136376 bu tarz yerlerde bulabilirsin ^,^

      Sil
  2. rica ederim ayrıca link için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. bu kitabı satın alabileceğim biyer var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarıyla kitap satış noktalarının çoğunda var ayrıca kitabevlerinin internet adreslerinden de satın alabilirsin :)

      Sil
  4. Kitap heryerde tükenmiş. Hiç bildiğiniz yer var mı kitabı satın alabileceğim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. el almak isterseniz sahaflarda veya 2. el satan sitelerden bulabilirsin, fakat sıfır istiyorsan ya kitapçıları didik didik edip son bir tane kalmış mı diye araştıracaksın ya da maalesef yeni baskı beklemek zorundasın :( Ve yeni baskıyla ilgili Dex'ten bir açıklama göremedim :/

      Sil