Nora'nın Kitaplığı : Demir Kraliçe (Demir Periler #3) - Tanıtım & İnceleme

17 Mayıs 2015 Pazar

Demir Kraliçe (Demir Periler #3) - Tanıtım & İnceleme


Yaz Biter. Buzlar Erir. İşte Geriye Kalanlar

Bittiğini sanmıştım. Perilerle geçirdiğim günlerin, vermem gereken zorlu kararların, sevdiklerim için yapmam gereken fedakârlıkların sona erdiğini düşünmüştüm. Bir fırtına yaklaşıyor ve kimsenin sağ çıkamayacağı kadar büyük bir çatışma beni çağırıyor. Bu sefer geri dönüşü olmayacak. 

Aşklarından vazgeçmeyerek Olurolmaz'dan sürülen Ash ve Meghan, fâni dünyada nasıl var olacaklarını düşünürken Demir Divan'da hak iddia eden bir sahte kral, Yaz ve Kış Divanları'nı yok etmeye karar vermiştir. Onu engelleyebilecek tek kişi hem Yaz hem Demir büyüsüne sahip olduğu halde ikisinden birini kullandığında güçsüz düşüp hastalanan Meghan'dır.

Demir zehri Olurolmaz'ı hızla yutarken peri ve insan melezi Meghan, hem eski yoldaşlarından yardım alacak hem de sahte krala karşı durmaya çalışan direnişçi Demir perilerle işbirliği yapacaktır. Tehlikelerin kol gezdiği Demir Diyar'da çaresizlik, kayıp ve büyük fedâkarlıklarla dolu bir mücadele onları beklemektedir.


Bir kitap daha bitti. Çok hüzünlüyüm... Çünkü sona yaklaşıyoruz. Bu seri bitmemeli. Ash'e veda etmek istemiyorum ;( 

Sınava yaklaştım, dersler yoğunlaştı derken kitap okumaya zaman bulamaz oldum. İlk başladığımda bu zaman kısıtlılığından, belki biraz da Meghan'a gıcık olmaya başladığımdan ağır ilerledi kitap. Ama sonra, hele o sonlara doğru gelişen olaylardan sonra fark ettim ki, bu kitap belki de serinin en kaliteli kitabı olabilir. Çünkü artık karakterimiz -keşke hiç olmasaydı ama- kazandığı tecrübelerle, daha olgun ve yetişkinlere yaraşır kararlar almaya başlıyor. Ya da ben öyle sanmıştım. Meghan'ın işleri saeec tek taraflı düşünme huyu var. Her ne kadar yazarı sevsem de bu kızın çok sığ bir karakter olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Grilere yer vermiyor hayatında hiç, siyah ya da beyaz, var ya da yok. 
Ya hep birlikteyiz, ya da asla birlikte olamayız. 
Bu görüşü sadece Ash için değil, çevresindeki her şey için. Beni sinir eden nokta da bu işte.

(Ash. Tamamen temsili.. Bir kere Ash'in gözleri buz mavisiydi-gümüş gibi bir şeydi.)

 Ama bunun dşında tüm bu yaşanan olaylar savaş, divanlar, sürgün olayı her şeye bayıldım. Grimalkin'e ba-yı-lı-yo-rum! Puck'tan ilk başlarda biraz soğusam da sonradan tekrar -hatta eskisinden de fazla- ısındım. Ve Gremlin'ler inanılmaz tatlılardı. Ustura en başta tabii ki. Arıza'dan da hoşlanıyorum evet. Ama hiç kimse -ya da hiçbir şey- Ash'in yerini tutamaz. Ash aklıma geldikçe çığlıklar atmak istiyorum. Her neyse, anlatmak istediğim Julie'nin karakter yaratış tarzı harika! Bütün karakterler... çok farklı. Meghan hariç tabii ki. Küçük ölümlü ergen böcek.

Kitabın sonlarına öyle odaklandım ki ilk 100 küsür sayfada olanları hiç hatırlamıyorum sanki. Ve oradan bahsetmeye hiç niyetim yok. Önemsiz küçük ayrıntılar :D Aslında yazmaya başlarsam kendimi frenleyemeyeceğimi düşündüğüm için hiç ayrıntılara ve spoiler olayına girmemeye karar verdim. Bazen diyecek çok şeyiniz vardır ama kelimelere dökemezsiniz. Peki.. benim kelimelere dökmemiş halim de bayağı bir uzun, kabul ediyorum. 

Her neyse, ben 3. kitabı okurken 4'ün çıkması iyi oldu. Hala meraktan deliriyorum ama en azından her an gidip alabileceğimi bilmemin verdiği bir sakinlik var. Ve bu sakinliğe dayanarak bu yorumu da burada sonlandırıyorum. Son bir not; Şahsi bilgisayarım -hâlâ- bozuk olduğu için internette neredeyse hiç aktif değilim. Bu nedenle yorumlarınıza cevap yazamadığım ve sıkça post paylaşamadığım için tekrar özür diliyorum. Herkese güzel günler diliyorum, hoşça kalıın!


Yazar: Julie Kagawa     Çeviri: Zeynep İyigün    Yayınevi: Pegasus    Sayfa Sayısı: 416
Liste Fiyatı: 25 TL    GoodReads Puanı: 4,26


6 yorum :

  1. Ya öyle bir yerde bitmişti ki nefes alamadım.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba nora birşey soracağım demir kral ya da serinin diğer kitaplarında ayraç var mı

    YanıtlaSil
  3. Keşke olsaydı ya o harika kitaplarda bir eksiklik bence Benim Uzak Yıldızım yorumunu bekliyordum bayadır hergün baktım yoksun bişi oldu sandım korktum kız ://

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum günümü değiştirdik turda, o yüzden geç geldi biraz :) Bence de ayraçlar güzel olabilirdi ^.^

      Sil