Nora'nın Kitaplığı : KCBT 20. Blog Tur || Eksik Parça (Mara Dyer #1) - Kitap Yorumu & Çekiliş

18 Nisan 2015 Cumartesi

KCBT 20. Blog Tur || Eksik Parça (Mara Dyer #1) - Kitap Yorumu & Çekiliş


Bir gün uyandığında son birkaç gününü hatırlayamadığını düşün...

Mucizevi bir şekilde kurtulduğun kazada tüm arkadaşlarını kaybettiğini, 

Ailenin yeni bir sayfa açmak için taşınmak zorunda kaldığını, 

Kendi geçmişinle ilgili senden daha fazlasını bilen bir çocukla tanıştığını, 

Tüm yaşadıklarından sonra yeniden âşık olabildiğini, 

Gerçek olması imkânsız halüsinasyonlar gördüğünü, 

Aklını kaçırdığından endişelenmeye başladığını düşün. 


Ne yapardın? 


Mara Dyer işte bu sorunun cevabını öğrenmek üzere... 


Merhaba arkadaşlar! Kötü haber: Bilgisayarım bozuldu. İyi haber: Evde bir bilgisayar daha var. Kötü haber: İş bilgisayarı olduğu için fazla kullanamayacağım. Damdan düşer gibi bu haberleri size veriyorum çünkü blog güncellemeleri, yorumlar vs. aksayacak gibi görünüyor. Ayrıca yorumlarınıza da geç cevap verirsem sebebini bilin istedim =)

Asıl konumuza dönecek olursak... Eksik Parça'yı dar bir zamanda okumama rağmen kitap 2 günde bitti ve tek kelimeyle İ-na-nıl-maz-dı! Muhteşemdi ve -neredeyse- kusursuz diyeceğim. Tabii ki her zamanki gibi takıldığım bir kısım olmadı değil fakat bu 5 puan vereceğim gerçeğini değiştirmeyecek. Kesinlikle hayır.

İlk olarak, kitabın başları çok ürkütücüydü! Ağzım beş karış açık tüylerim diken diken olmuş bir hâlde okuduğum kısımlar vardı. Ayrıca uzunca bir süre boyunca kitabın fantastik mi psikolojik mi olduğu konusunda kendi içimde ikileme düştüm. Yazar öyle bir kurgu hazırlamış ki, sırada ne gelecek, bu olaylar nereye gidiyor, hiçbir fikriniz olmuyor okurken.

Bilirsiniz, genelde kitaplarda ilk yarı, en azından k 50-100 sayfa alışma sürecidir, son yarı ise kitabın bizi sürükleyip götüren kısmını oluşturur. Mara Dyer'da ise, kitap ilk bölümden beni sarmaya başladı. Ve kesinlikle kitabın ilk yarısına bayıldım. İkinci yarısı da güzeldi elbette ama ilk yarıya -nedense- ayrı bir sempati duydum. Kitabın sonu konusunda ise... hâlâ şoklardayım. Yanlış anladığım bir kısım olup olmadığını teyit etmek için son 50-60 sayfayı tekrar okuyacağım sanırım.


Spoiler
Spoiler kısmında bahsetmek istediğim milyon şey var fakat o son 100 sayfa... Sanırım ben pek bir şey anlayamadım. Öyle olmalı, çok uykulu okudum çünkü. Sanki her şeyin kızın kafasında olması fikrine kafam daha çok yatmıştı. Fakat bir anda sadece Mara'nın değil -bu arada Mara Dyer ismine bayıldım...- Noah'nın da 'özel güçleri' olduğu ortaya çıkması bana biraz... tuhaf (?) hissettirdi... sanırım. Bilemiyorum, kafam o kadar karışık ki! İkinci kitabı sömürene kadar soru işaretlerime cevap alabileceğimi sanmıyorum.

Açıklanamayan manyakça güçleri olduğu ortaya çıkana kadar Noah favori erkek karakterlerim listesinde ilklere girmeye hazırdı. Fakat şu an birbirimizi daha iyi tanımamız gerektiğini hissediyorum. Bu arada bütün karakterler inanılmazdı, Daniel ise ultra-inanılmaz! Sen ne süper-ötesi bir erkek kardeşsin, bir tane Daniel da ben alabilir miyim, lütfen?!
Spoiler Sonu

2. kitabı o kadar merak ediyorum ki! Çok daha psikolojik, akıl-sorunlarına dayalı ve çok daha ürkütücü olacakmış gibi görünüyor, Goodreads'te, en azından. Ve ben 2. kitabı gördükçe çığlık atmak istiyorum. En azından yayın evi Pegasus olduğu için fazla geciktirmeyeceğini biliyoruz. Şükürler olsun.

Uzun lafın kısası sizin tarzınız mı bilemem fakat Eksik Parça beni büyüledi. Psikolojik sorunlarla bezenmiş kitaplar ve serilere fazla yaklaşmam fakat Mara Dyer sayesinde beynimde o yöne doğru bir yönelim başladığını hissediyorum. Bu kitabı okumak konusunda kararsızsınız ve birinden tavsiye mi bekliyorsunuz? Benimkini kullanın! Ve tanıtımları olsun alıntıları olsun ufacık da olsa ilginizi çektiyse, mutlaka bir şans verin derim.

Turumuzu Kitap Canavarları Facebook sayfasından takip etmeyi ve aşağıdaki + Facebook sayfamızdaki çekilişe katılmayı unutmayın, kitapla ilgili görüşlerinizi de bekliyorum, hoşça kalın!


Yazar: Michelle Hodkin     Çeviri: Dilan Toplu    Yayınevi: Pegasus    Sayfa Sayısı: 424

Liste Fiyatı: 29 TL    GoodReads Puanı: 4,12



Çekiliş


a Rafflecopter giveaway


Katkıları için Pegasus Yayınları'na teşekkürler...

8 yorum :

  1. Kapağı gerçekten çok güzel. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  2. hiç bu kadar tüyler ürpertici bir kitap okuduğumu hatırlamıyorum. İlk sayfalarda kızın deli olduğuna kanaat getirmiştim.- gerçi kitabın ilk sayfasındaki mektubu saymazsak. o neydi öyle ya? nutkum tutuldu.- Sonra Noah' nın da farklı olduğunu öğrenince bir nebze rahatladım. Yani tabi ki başta garipsedim. Hatta itirafından sonra biraz siniri bozuldu ama... Kitap karakterlerine kızmanın delirmenin belirtilerine daha çok uyduğunu fark edince kızmayı bıraktım. ^_^
    işte yine senin tavsiyelerine uyarak aldığım muhteşem bir kitap. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum o_O Ayrıca ne demek, beğenmene çok sevindim =)

      Sil
  3. Bu kitabı sırf kapağı için bile sarıp sarmalayabilir, onunla beraber uyuyabilirim. Gerçekten ürpertici ve çoğu zaman kafa karıştırıcıydı ve okurken muhtemelen gözden kaçırdığım birçok şey oldu çünkü her olayın her ayrıntısına yetişebilmek gerçekten zor :D Noah hakkında sana katılıyorum, kesinlikle dediğin gibi birbirimizi biraz daha tanımamız lazım :D Noah'yla ilgili ne düşünmemiz gerektiği konusunda henüz pek emin olduğum söylenilemez :o
    Ve Daniel, cidden, bir tane Daniel alamıyor muyuz?
    Güzel bir kitap yorumuydu, teşekkürler :)
    [ve kontrol etmek isteyebilirsin, kitabın liste fiyatını yanlış yazmışsın sanki :d]

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyoruum o.O Ayrıca ups.. Uyarı için teşekkürler =))

      Sil
  4. Spoiler vardir dikkat! Ya Mara'nin yalnislikla babasini vurdugu sahneyi hala anlayamadim. 58.bolumde. Biraz yardimci olur musunuz? O SAHNE NASİL OLDU?
    Bu arada yorum icin cok saol. Senin tavsiyene dayanarak almistim kitabi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an kitap yanımda olmadığı için yardımcı olamayacağım maalesef :( Ama birçok sahne karmaşıktı, bazı anlaşılamayan kısımları seri devamlarında çözeceğimizi düşünüyorum.. Ayrıca ne demek, umarım beğenmişsindir ^.^

      Sil