Nora'nın Kitaplığı : KCBT 19. Blog Turu - Karanlıkta Buldum Seni || Yorum & Çekiliş

15 Şubat 2015 Pazar

KCBT 19. Blog Turu - Karanlıkta Buldum Seni || Yorum & Çekiliş


"Sen beni karanlıkta buldun ve kendimden kurtardın. Seni sonsuza dek seveceğim."

Maggie Young, kendi deyimiyle, küçük bir kasabada, süper not ortalaması ve sıradan okul aktiviteleriyle yaşayıp giden sıradan bir kızdır. Normal bir ailesi, normal bir okulu, normal arkadaşları, kısacası normal bir hayatı vardır. On sekiz yaşına girmek için gün sayan Maggie, artık sıra dışı bir şeyler yaşamak, tutkuyla sevebileceği bir şeylere sahip olmak ister. 

VE KADER KARŞISINA CLAYTON REED'İ ÇIKARTIR...

Clayton Reed. Kasabadaki yeni çocuk. Kimseye yüz vermeyen gizemli yakışıklı. Geçmişinden kaçıp sığındığı bu küçük kasabada, her şeyden ve herkesten uzak durmaya kararlı. 

MAGGIE HARİÇ...

Herkesten köşe bucak kaçan Clayton, dış dünyayla arasına kalın duvarlar örse de Maggie o duvarların ardında neler olup bittiğini öğrenmeye kararlıdır. Çünkü tanıdığı hiç kimseye benzemeyen bu gizemli yabancıya deliler gibi âşık olmuştur. Ama o duvarların ardında yaşananlar Maggie'nin tahmin edebileceğinden çok daha korkunçtur. Clayton çok geçmeden adeta bir kelebek gibi Maggie'nin ışığına kapılıp özgürleştiğini sanır, Maggie ise Clayton'ın karanlığına hapsolur. Gün geçtikçe büyüyen bu karanlık, ikisini de yavaş yavaş yutarken onlar aşklarının her şeyin üstesinden geleceğine inanmaya devam eder. Çünkü delice bir aşktır onlarınki. Ya da belki sadece delilik...

New York Times çok satan yazarı A. Meredith Walters'tan kırık bir "ilk aşk" hikâyesi...


Merhaba arkadaşlar! Turun 2. türünde kitap yorumu sırası ben de. Bu kitap için o kadar heyecanlıydım ki resmen elime ulaşır ulaşmaz pençelerimi geçirdim kitaba. Özellikle ön okumasında gördüğüm küçük giriş kısmı merakımı iyice artırmıştı.

Önce kitabın pozitif bir yönü ile başlayacağım, sonra eleştirilerle övgüleri araya serpiştireceğim. Kitabın en büyük artısı inanılmaz akıcı olmasıydı. Yani son zamanlarda okuduğum kitaplar hep akıcıydı ama bunun kadar olanını hatırlamıyorum. Kitabı normal okuma süremin yarısında bitirebilirdim sanırım.

Ve kitabın en büyük eksisi, benim şahsi görüşüm, başroldeki kızdı. Allah'ım beni iç ağrısı etti bu kız gerçekten! Sırf onun için okurum bu kitabı diyebileceğim bir erkek karakter de sağlam ayak çıkmayınca nereye dayansam bilemedim. Çünkü bu kitapta karakterler beni birbirlerine aşık olduğuna ikna edemedi. Ama bir artısı daha geliyor: Maggie'nin yakın arkadaşı Rachel ve Dannie'nin arasında geçenler bir harikaydı. Bayıldım! Sırf onlar için ayrı kitap olmalı diyordum ki bir novellası varmış! Kesinlikle okuyacağım! Ve bu iki karakterden bu yorumda fazla bahsetmeyeceğim, kitaplarını okuyup yorumladığımda onlara olan aşkıma bol bol maruz kalacaksınız zaten.

Aslında Wattpad'de küçük kızların yazdığı aşk kitapları gibi başladı kitap. Bana öyle geldi yani ve bu benim açımdan büyük bir eksi oldu çünkü bazı yerlerde karakterlerin düşünceleri falan anlatılırken cidden bu tarz kısımların belirginleştiğini gördüm. Cümleler basite indirgenmiş gibi geldi. Ama her nasılsa aynı zamanda kitabın ilk yarısını son yarısından (kitabın sonu hariç) çok daha fazla beğendim. Anlarsınız ya, şu gerçeğin ortaya çıkmadan önceki kısımlarını mesela.

Karakterlerin duyguları açısından da erkek karakterin Maggie'ye olan ilgisi bana daha çok takıntı gibi geldi. Ama çok da emin konuşamam tabii ki. Maggie ise sanki önce Clay'i sıkıcı hayatında bir cankurtaran olarak görmüştü, onunla ilgili gerçeği öğrendikten sonra da vicdan yapmış gibi geldi. Ama sonra....

...Sonra kitabın sonu geldi! Ve sonu. Kesinlikle. Muhteşemdi! Kitabı okurken içim öyle bir daraldı ki, ama bir türlü de ağlayamadım -bu yüzden dark romance bana göre değil diyorum ya..- ama sonuna gelince gözyaşlarımı tutamadım gerçekten. İki karakter için de, içimde bir burukluk ile birlikte rahatlama da hissettim. Böyle karmaşık duygular uyandırdı bende. Aslında kitabın bir kısmını okuyan herkes sonunda bu tarz bir olay olacağını tahmin etmiştir, zaten girişte benzer bir ipucu verilmişti.

Ama bu seriye kesinlikle devam edeceğim. Çünkü bana öyle geliyor ki ikinci kitap ilkinden kat kat daha iyi olacak. Ve daha.. Aydınlık! (2. Kitabın ismi Light In The Shadows, anlamı Gölgelerdeki Işık. Buradan geliyor umudum) Bu düşüncemin temeli de daha çok kitabın sonuna dayanıyor. O sondan sonra 2. kitabı okumazsam kesinlikle olmaz! Ve umarım 2. kitap beklentilerimi karşılar :3


Yazar: A. Meredith Walters   Yayınevi: GO! Kitap   Sayfa Sayısı: 456
Liste Fiyatı: 17 TL    GoodReads Puanı: 4,03



*Çekiliş*

a Rafflecopter giveaway





14 yorum :

  1. telefonumun işletim sistemi desteklemediği için Instagram hesabım yok : ( diğer kısımlar tamam : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun değil, sadece artı giriş hakkı veriyor zaten ;)

      Sil
  2. Buna da katıldık hadi bakalım :D

    YanıtlaSil
  3. Blogunu gercekten çok sevdim nora! Ve ilk fırsatta da bu kitabı edineceğim :3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Keyifli okumalar, bakalım sen kitap hakkında ne düşüneceksin ^^

      Sil
  4. Katıldım.Herkese bol şans :))

    YanıtlaSil
  5. 'Wattpad'de küçük kızların yazdığı aşk kitapları'
    o küçük kızların yazdığı aşk kitapları 50-60K oy alıyor, bilgilerine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakma tatlım gücendirdiysem ama aynen öyle. O okuyan 50 60 bin kişi de genç kızlar değil mi zaten? Beğenilmediğini söylemedim, ben de okuyordum zamanında. Ben bu kalıbı kullanarak profesyonellikten uzak, acemi bir dili kastettim. Çok okunan her kitap kaliteli diye bir kaide yok ki?

      Sil
  6. Of ikinci kitap... Yasasın!!! Ya sonu oyle bitti ki boslukta kaldım ikinci kitap çıkana kadar sanırım yok olucam cjfj :)) ellerine sağlık yorum için. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sadistik bir hisse kapılarak keşke ikinci kitabı olmasa da hikayenin sonu böyle bitse; bir aşk hikayesi de realistik bir son bulmuş olur, diye düşünüyorum. Çok garip :D

      Sil