Nora'nın Kitaplığı : Tatlı Şeytan (The Sweet Trilogy #1) - Kitap Yorumu & Trailer

8 Ocak 2015 Perşembe

Tatlı Şeytan (The Sweet Trilogy #1) - Kitap Yorumu & Trailer


On altı yaşındaki, lise öğrencisi Anna Whitt yaşıtlarından biraz farklı bir genç kızdır. Anna, renkler vasıtasıyla insanların duygularını görür, hatta isterse hisseder. Kilometrelerce ötedeki sesleri duyar, kokuları alır. Anna, farklı olduğunu bilir ama "ne" olduğuna dair en ufak bir fikri yoktur. Ta ki gizemli yakışıklı Kaidan Rowe ile tanışana dek. Kaidan, onun da kendisi gibi, iblis soyundan gelen bir Nefil olduğunu açıklayınca Anna'nın önünde karanlık bir dünyanın kapıları aralanır. Kaidan'ın büyüsüne kapılıp bu dünyaya adımını attığında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Hayatı boyunca "iyi bir kız" olan Anna, ya diğer Nefiller gibi iblislere boyun eğip kötülüğe hizmet edecek ya da kaderini baştan yazacaktır...


Muh-te-şem! *tears*

Ah, o kadar uzun zamandır beni böyle içine çekecek bir kitap arıyordum ki! Biliyorum aslında çok var ama ne zamanım vardı ne de üzerinde düşünebildim. Ama Tatlı Şeytan bir gün kapımda bir melek gibi beliriverdi ve beni sayfaları arasına hapsetti (Kitapları bitirir bitirmez etkisi altında iken yazı yazmanın zararları karşınızda...)

Bu kitap sanki sevdiğim her şeyin birleşimi gibiydi: Melek-Şeytan, Fantastik bir dünya, Romantizm ve en önemlisi bir adet dehşet verici Badboy! Evet! Kaidan Rowe'dan bahsediyorum. Şehvet Dükünün oğlu, baterist, yarı-iblis ve ölümüne seksi! Ah tabi unutmadan bir yanda da "iyi kız"ımız Anna Whitt var. Ne olduğuyla ilgili fazla konuşup spoiler vermek istemem. Bilirsiniz işte, her kötü oğlana gereken iyi kızlardan birisi :P Ve bir yetim. Ah, bir de garip özel güçleri var. Bir de kendisinin koruyucu meleği gibi olan çok yakın bir arkadaşı Jay. Gerçi geri kalan herkes ona ucube gözüyle bakıyor. Yalan söyleyemiyor. Bla bla bla bu kadar yeter... (Kıskançlığından çatlama seslerini duymamazlıktan gelin)

Kitaptan yarım-yamalak ve biraz da saçmalayarak bahsettikten sonra kitapla tanışma hikayeme geliyorum. Bu zırvalarımı daha önce kitap alışverişi postumda okumuş olma ihtimaliniz yüksek. Hani deja vu falan yaşarsanız sonra ben bunları nereden hatırlıyorum diye kara kara düşünmeyin diye ön uyarı vereyim dedim.

Neyse, yine 1-2 yıl önce bir gün ben Goodreads'te gezerken (Muhtemelen Yabancı, These Broken Stars tarzı kitapları da keşfettiğim günle aynı gün. Sanırım Go Kitap beynimi okuyor ve bana iyilik olsun diye delicesine merak ettiğim kitapları çıkartıyor..) bu kitaba rastladım ve muhteşem ötesi kapağı ve hoşuma giden konusu sayesinde direk okunacaklar kısmına atmıştım. Tabii ülkemizde olmayınca okumak zor, o yüzden kitapla uzun bir süre boyunca tek etkileşimim Goodreads'te dolaşırken arada sırada açıp kapağıyla bakışmak oldu.

Ve işte bugün, kitap yanımda -bitmiş bir şekilde- duruyor ve ben de yorumunu yazıyorum. Zaman ne çabuk geçiyor, değil mi?


Tatlı Şeytan, gerçekten bir harikaydı. Kesinlikle en sevdiğim seriler arasına girdiğini söylemeliyim. Ayrıca diğer melek kitaplarından çok daha farklı bir kurgusu vardı. Aslına bakarsanız bir melek kitabından çok şeytan konulu bir kitaptı fakat şeytanlar da temelinde melek sayıldığı için genel olarak "melek kitabı" tabirini kullanmayı tercih ediyorum.


Zaten en başta farklı kurgusu ve olay örgüsünden 2 puan kaptı benden. Kitaptaki şeytanlarımızın farklı özellikleri var. Genelde on emirde geçenler veya 7 ölümcül günahın isimlerini ve özelliklerini almışlar. İlk defa bu tarz bir kitapla karşılaştım. Genelde kitaplar hep iyilerin tarafı üzerine kuruludur. Bu kitap ise bize kötülerin tarafını yaşattı.

Sürükleyiciliği ve üzerimde bıraktığı etkiyle de 1 puanı daha eklemiş oldu kitap. İçindeki romantizmin gerçekçiliği ve o tarz olayların gayet dozunda ayarlanmış olmasından da 1 puan daha. Kitap boyunca 4 puan cepteydi yani. Geriye tek bir soru kalmış oldu: Kitap beni kendine bağlayabildi mi? Gördüğünüz gibi buraya kadar verdiğim tüm puanlar nesnel soruların cevaplarına bağlıydı ama kitaba 5 puan vermek bence kesinlikle kişinin kendisine bağlı. Evet, ben bu kitaba neredeyse aşık oldum ve bana kalırsa kesinlikle tam puanı hakediyor.

Uzun zamandır puan analizi yapmıyordum bu şekilde ama bu kitap bana hep uzun zamandır yapmadığım şeyleri yaptırıyor :D Mesela kitabı bitirdikten sonra kapağını kapatıp yarım saat boyunca boş boş bakışmak gibi. Veya yapmak zorunda olduğunuz onca şey varken bitirene kadar elinizden bırakmayacağınızı bile bile kitabın başına geçmek gibi. O yüzden size önemli bir uyarım olacak:
Dikkat edin! Bu kitap bağımlılık yapabilir!


Spoiler
Ve kitabın sonu için gerçekten söyleyecek kelime bulamıyorum. Kaidan ve Anna'nın bir türlü birlikte olamıyor olmasına dehşet şekilde üzüldüm ve kitabın sonunda onlar da duygusala bağlayınca ben iyiden iyiye suratsızlaştım evde. Ama nedendir bilinmez kitabın sonunda içimi bir huzur kapladı. O uçurum tarzı vadide ellerini açıp "Ben de varım" deyişi falan ruhuma dokundu. Yağmurun yağışı, rüzgarın hafif esintisi... Yazar bunları okura çok güzel yansıtmış. 
Spoiler Bitti

Bu kitabın beklentilerimin çok üstünde çıkması gerçekten beklemediğim bir lükstü. Genelde kapağı bu kadar güzel olan kitapların içi boş oluyor. Veya ben beklentilerimi çok yüksek tuttuğum için bana öyle geliyor. Fakat Tatlı Şeytan gerçekten bütün beklentilerimi aştı ve bana muhteşem bir okuma zevki sundu. Ayrıca benim için 2015'in ilk muhteşem sayabileceğim okuması oldu. Fantastik-romantik türünü seven herkese samimiyetle önerebilirim. Özellikle zevki benimle uyuşan arkadaşların kesinlikle beğeneceğini düşünüyorum.

Her neyse, şimdilik bu kadar (Daha ne olacaksa :D) Bir sonraki postumda görüşmek üzere, hoşça kalın!


Yazar: Wendy Higgins   Yayınevi: GO!   Sayfa Sayısı: 536
Liste Fiyatı: 17 TL    GoodReads Puanı: 4,17




Trailer


Teşekkür ve küçük bir serzeniş..
Son olarak beni-bizi bu kitapla tanıştırdığı için Go Kitap'a çook teşekkür ediyorum. Gerçekten böyle muhteşem kitapları bu kadar düşük fiyata bulmak neredeyse imkansız artık. Fakat Go Kitap bu konuda bütün okurları inanılmaz derecede şaşırtıp 17 Tl gibi bir fiyata satıyor bu kitapları. Bütün okurların bu konuda müteşekkir olduğunu düşünüyorum yayınevine.

Bu konuya kesinlikle değinmek istedim çünkü bu tarz kitapları okuyanlar olarak birçoğumuz lise-üniversite öğrencileriyiz. Öyle olmasak bile ülkemizin ekonomik durumu ve kitap okunma oranları belli. Ve son zamanlarda yayınevleri bütün bunları göz ardı ediyor ve kitap fiyatları almış başını gidiyor. Şükür ki benim için bu konu büyük bir sorun teşkil etmiyor fakat çevremdeki kişilerde görüyorum ve insanlar zaten okumaya meyilli değiller, arada bir niyetlenip gidiyorlar kitapçıya fiyatları görünce okumayı gereksiz görüp soğuyorlar. Bu yüzden ben kitap fiyatlarını, çok daha fazla kâr elde edebilecekken yine de düşük tutan yayınevlerine çok müteşekkirim.

Aslında bu konuşma için ayrı post yapacaktım fakat yeri gelmişken söylemenin daha uygun olduğunu düşündüm. Bu sıkıcı mızmızlanma konuşmama katlandığınız teşekkürler! :D



8 yorum :

  1. Ya bu kitabı ölesiye merak ediyorum! Melek temalı kitaplara zaten bayılırım, hele romantizm ve aksiyon karışmışsa. Ama şeytanlı olanını hiç okumamıştım. Beklentim büyük, kapak da hoş. Seri olması iyi mi kötü mü bilmiyorum. Sen bayılmışsın kitaba besbelli. :D En kısa zamanda ben de okumak istiyorum. Aslında ilk bakışta Fısıltı'yı hatırlattı bana ama orada şeytan falan bu şekilde değildi tabi. Farklı olacaklarını düşünüyorum. Yalnız sayfa sayısı az geldi bana ya. :D Ve dediğine katılıyorum, GO! kitap hem seçimleri hem kalitesi ama en çok da fiyatlarıyla favorim oldu şimdiden. 17 TL şu dönemde çok çok iyi ki internetten 12-13 TL'ye almak mümkün. Diğer yayınevleri uçmuş.. Ben de artık iki kez düşünüyorum alırken.. Keşke buna bir çözüm olsa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah evet bayıldım ama sen bana aldanma, beklentini çok yüksek tutma ki kitaptan keyif alasın :D Sonra bu muymuş bayıldığın kitap sözlerini duymak istemem :P Bu arada Fısıltı'yla benzeyip benzemediğini ben de düşündüm ama sonra benzemediğine karar kıldım. Fısıltı'daki dünya Nora ve Patch etrafında dönüyor daha çok. Burada ise başroller büyük olay örgüsündeki piyonlar gibi. Kurgular da farklı bayağı, okuyunca anlayacaksın ne demek istediğimi ;)

      Sil
  2. Eğer bu kitabı beğendiysen serinin geri kalanına öleceksin demektir... Seriyi tamamen bitirdikten sonraki tepkini gerçekten çok merak ediyorum ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyosuun :D Umarım öyle olur, ama ben seriyi alıp okuyana kadar ohoo asırlar geçer heralde :D

      Sil
  3. 2. kitabın çevirisi ne zaman çıkar herhangi bir bilgin var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar aylarında çıkar diye düşünüyorum :)

      Sil
  4. ben bu kitabı d&r ın internet sitesinden sipariş ettim okumaya başladım ortalarına falan geldim harika gidiyordu. Ama sonra bir arkadaşım kıtabı karıştırırken 250 ile 300 sayfaları arasındaki en az 10-15 sayfa eksik yani basılmamış olduğunu gördü hayal kırıklığını uğradım. Bana kitap sipariş edebilmem için böyle hataları olmayan bir site önerebilir misin? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa :O Keşke hemen müşteri hizmetlerini arayıp şikayetini bildirseydin, belki yenisini gönderirlerdi. Ben kitap sihirbazından alışveriş yapıyorum ve şimdiye kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Karşılaşsam bile arayıp söyleyince ilgileniyorlar :)

      Sil