Nora'nın Kitaplığı : Kitap Alışverişi #19 - 2014'ün Son Yeni Kitapları

2 Ocak 2015 Cuma

Kitap Alışverişi #19 - 2014'ün Son Yeni Kitapları

Kitap Alışverişi #19 - 2014'ün Son Yeni Kitapları ile ilgili görsel sonucu

Merhabalar ve mutlu yıllar herkesee! İşte karşınızda üşengeçlikten 2015'te yazdığım 2014 yılının son kitap alışverişi! Geçen seferki alışverişin üstünden fazla zaman geçmedi bir de bunları aldım evet. Bu yüzden uzuunca bir süre kitap alışverişi yapmayı düşünmüyorum. Yani kendimi tutabilirim umarım.


1. Beyaz Zambaklar Ülkesinde - Grigory Petrov

Atatürk tarafından bütün harp akademilerinde bu kitabın okutulması zorunlu tutulmuş bir klasik var karşınızda. Anladığım kadarıyla savaşla, fedakârlıklarla ilgili bir kitap. Aslında edebiyat sınavım için aldım ama benim de merakımı uyandırdı ve bugün başlamayı düşünüyorum. Bu yılın okuyacağım ilk kitabı olacak sanırım :)

2. Gölgelerin Kanı - Samantha Young

Kitap alışverişi postumun ne kadar geciktiğini bu kitaptan anlayabilirsiniz. Çünkü bu kitabı okudum ve yorumunu yapmamın üzerinden de kısa bir süre geçti. Birkaç hafta, belki? Her neyse ben size sanki yeni almışım ve okumamışım gibi meraklı bir açıklama yapayım:

Bu kitabın serisinin 1 ve 2. kitaplarını okumamın üzerinden 1 yıla yakın zaman geçti ve sanırım ciddi ciddi unuttum. Umarım 2. kitaba bir göz atmam hatırlamama yeter. Seriyi genel olarak fazla beğenmemiştim fakat hiçbir seriyi yarım bırakmaya kıyamıyorum ve bu kitabı da İnkılap Kitabevi'nde 8 TL'ye görünce hemen kaptım. Alışverişten okuyacağım ilk kitap olur sanırım çünkü bir kez ertelersem sonsuza kadar erteleyeceğimi biliyorum.

Nasıl, oldu mu? :D Her neyse, yorumumu görmek için buraya tıklayabilirsiniz ^,^ 

3. İt Dalaşı

Kitap Hırsızı ve Köpek Düşleri'ne yaptığım yorumu okuyanlar bilirler, ben Markus Zusak'ın dilini çok farklı buluyorum ve okurken de çok farklı hissediyorum. Buradaki farklı olumlu anlamda ama yerine iyi veya güzel tarzı kelimeler koyunca düşüncelerimi karşılamıyor. Farklı diyorum işte, anlayın siz.

Serinin ilk kitabı Köpek Düşleri'ni yine çok beğenmiştim ve çıktığı günden beri İt Dalaşı'nı da her siparişime ekliyor fakat başka kitaplara öncelik vererek son anda çıkartıyordum. Yine İnkılap Kitabevi'nde 8 TL gibi bir fiyata görünce hemen aldım. Gerçi kitap zaten 12 Tl yani çok bir fark yok fakat alınacak o kadar seri devamı varken durduk yere gidip bunu almak aklıma gelmezdi. Orada, reyonda gözlerimiz birleşti ve ben de hemen kaptım :D Yine öncelik vereceğim kitaplardan biri olacak İt Dalaşı.

4. Tatlı Şeytan

Veee karşınızda bu yeni kitaplarım arasında beni en çok heyecanlandıran kitap! Tatlı Şeytan bugün elime ulaştı ve GO Kitap'a buradan çok teşekkürler gönderiyorum bu harika kitap için. Tabii ki yine o hayran kaldığım mıknatıslı kapağı var ve bir adet de ayracı içinde. Bu kitabı 1-1,5 yıl önce Goodreads'te gördüğüm an aşık olmuştum. (Yabancı ve These Broken Stars gibi. Go Kitap aklımı mı okuyor ne?) Ve Türkiye'ye geleceği günü heyecanla bekliyordum. Ah bu arada, öğrenmeyen kaldı mı bilmiyorum ama Lux Serisi'nin kitaplarından birinde bahsediliyordu Tatlı Şeytan'dan.

Bla bla bla. Yani kısacası Beyaz Zambaklar Ülkesinde'yi sınav için okuduktan sonra okuyacağım ilk kitap karşınızda! Sadece kapağına bakarak bile inanılmaz beklentiler içine giriyorum. Bir an önce başlamalıyıımm :3


İşte bende durumlar böyle. Peki siz? Neler okuyorsunuz, neler okuyacaksınız, bu kitaplar hakkındaki görüşleriniz?... Yorumlarınızı bekliyorum, hoşçakalııın!!



8 yorum :

  1. Sınavlar bittti,performanslar geldi :( Bir bitselerde dönsem kitaplarıma...Gördükçe içim gidiyor vallahi.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de sınavlarla performanslar bir arada... Şu derslerin sonu bir türlü gelmiyor :D

      Sil
    2. Zamanımızdan çalıyor resmen :\
      :D

      Sil
  2. tatlı seytan siparısini verdim bende bir an önce gelse de başlasam sabırsızlanıyorum ^^ keyifli okumalar :)

    http://kitaplarvebulutlar.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunu takipteyim İnci :) İyi okumalar ^,^

      Sil
  3. Ben de birkaç gündür tatildeyim, aslında havalar da buz gibi. Tam kitap okumalık ama sınavlara çalışırken o kadar çok şey okudum ki, biraz durayım istedim. Hiç yararlı bir şey yaptığım yok, boş boş oturuyorum tüm gün. :D Ama artık başlayacağım kitaplarıma, aldıkların da çok güzel. Tatlı Şeytan'ı acayiipp merak ediyorum! GO! kitap şimdiden favori yayınevlerimden biri oldu, en kısa zamanda almam lazım artık ama şu bütçeler olmasa. :D Markus Z. da elimde kitapları olmasına rağmen bir türlü okuyamadığım bir isim, sanırım öncelik vermem lazım.. Hepsini keyifle oku canıım, çabucak tatil gelsin de rahatça oku. Bu postları okudukça blogumu iyice öksüz bıraktığım aklıma geliyor valla, üşenmesem de gitsem biraz düzenlesem. Biriken tonla yazımı yazsam. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmmm şu an geldiğim yere kadar söyleyebilirim ki Tatlı Şeytan bir harika gidiyor. Markus Zusak'ın kitapları da öyle tek solukta okuyabileceğin kitaplar değil aslında. O yüzden gerçekten içinden geldiği zaman başla derim. Hatta elinde varsa Köpek Düşleri ile başla, daha kolay ısınabileceğini düşünüyorum yazara böylece. Blogunu sakın ihmal etme, boş bırakma ki bir anlık hevese dönüşmesin. Yeni doğan bebeğin gibi davran ona koş ve biraz yazı yaz! :D

      Sil
    2. Hmmm şu an geldiğim yere kadar söyleyebilirim ki Tatlı Şeytan bir harika gidiyor. Markus Zusak'ın kitapları da öyle tek solukta okuyabileceğin kitaplar değil aslında. O yüzden gerçekten içinden geldiği zaman başla derim. Hatta elinde varsa Köpek Düşleri ile başla, daha kolay ısınabileceğini düşünüyorum yazara böylece. Blogunu sakın ihmal etme, boş bırakma ki bir anlık hevese dönüşmesin. Yeni doğan bebeğin gibi davran ona koş ve biraz yazı yaz! :D

      Sil