Nora'nın Kitaplığı : Demir Kız (The Iron Fey #2) - Tanıtım & İnceleme

21 Ocak 2015 Çarşamba

Demir Kız (The Iron Fey #2) - Tanıtım & İnceleme


Fâni dünya bensiz dönerken Kış Divanında tutsağım. 
Zaman algımı yitirdim.
Demir Divan'da keşfettiğim büyü gücümü kullanamıyorum ve Ash kayıplara karıştı.
En azından Demir perileri yendiğimi sanıyordum.
Ta ki Mevsimler Asası çalınana kadar.

ONU GERİ ALACAĞIM.

Hayatı boyunca hiçbir yere uyum sağlayamamış yarı insan, yarı peri Meghan, Prens Ash'in kayıplara karıştığı Kış Divanı'nda tutsaktır. Demir perileri yendiğini sanan genç kız, Mevsimler Asası'nın Tekinsiz Divanı'ndan çalınmasıyla, savaşın daha yeni başladığını anlayacaktır.

Savaş çanlarını susturmak ve masumiyetini kanıtlamak için peri ve fâni dünyaları arasında mekik dokurken büyü gücüne anlayamadığı bir nedenle erişemeyen Meghan'ın tek silahı zekâsıdır. Ancak demir gibi bir irade geliştirirken bile fazlasıyla insani olan kalbindeki özlem fısıltılarını duymazdan gelemeyecektir.

Bu yolculuğunda Meghan'a tanıdık isimler ve yepyeni, tuhaf karakterler eşlik ediyor…

Kitap boyunca hissettiklerim

Lanet olsun tüm bu yasak aşk şeylerine!!! Neyi kastettiğimi anladınız biliyorum o yüzden umutsuzca açıklama yapmaya çalışmayacağım. Bütün kitabı öyle ruhsuz okudum ki! Sevgili Kagawa, sen inanılmaz muhteşem  ultra-süper überötesi bir yazarsın, anlıyor musun?! Aldığın her yıldızı hak ediyorsun. İnanılmazsın!! *tears*

Blogu arada sırada açıp takip edenlerin aklında olabileceğini düşündüğüm bir soru var: "En son İt Dalaşı'na başlamıştın, Demir Kız'ı ne ara okudun da yorumluyorsun?" diyenler için de hemen mazeret uyduracağım şimdi. Iııı ben aslında İt Dalaşı'nı okuyordum, sonra bilgisayarda bir anime gördüm perilerle falan ilgili, tanıtımını da izleyince içimdeki peri aşkı depreşti. Sonra Demir Kız'a bir göz atmak istedim. Göz atmak için açtığım kapağını kitap bitene kadar kapatamadım. Bunların hepsi dün oldu. Kandırıldım, sadece bir bakmak istemiştim, gerçekten :(

Neyse, olan oldu, kitabımıza geri dönelim. Öncelikle muzdarip olur gibi olduğum bir mesele var. (Böyle bir cümle ancak benden çıkar zaten...) İlk kitabı okumamın üzerinden uzun bir zaman geçtiği için bazı önemli ayrıntıları unutmuşum. Aslında 1 ve 2. kitap arasındaki novellayı yine bu aradaki zamanda okumuştum o yüzden orada bahsedilenleri hatırlıyorum ama sadece ilk kitapta geçen olaylardan bazılarını unutmuşum, ama 2. kitabı okurken hatırladım o yüzden büyük bir sorun olmadı. Sayılır.

Kitabı öyle bir açlıkla okudum ki normal zamanda kitabı okuyacağım sürenin yarısında bitti heralde (Abartı..) Ve fark ettim ki, ben bu perileri cidden çook seviyorum. Leanansidhe'den tut Kraliçe Mab'e kadar yani. Hatta bir ara kızıl keplileri bile sevecektim, kıyısından döndüm öyle söyleyeyim yani :D (Yine abartı..) Grimalkin'i sevmeyen yoktur heralde, iki dünyanın da "en gizemli" ile "en hayran olunası" sıfatları arasında gidip gelen, bizi sürekli şaşırtabilen peri.

Evet, hepiniz muhteşemsiniz sevgili, dehşet verici ve bir o kadar da sevilesi periler. Ama konu Ash'e gelince, hepiniz değersiz küçük mikroplara dönüşüyorsunuz gözümde.

 Ölebilirsiniz. 


Spoiler
Öncelikle tabii ki hiçbir okur Ash'in soğuk davranışlarına ve Meghan'ı kandırdığına inanmamıştır. Ama Meghan'ın durumunda olsam benim de kafam karışırdı sanırım. Yine de gidip öyle soğuk davrandığını görmesine rağmen herkesin ortasında öyle 'Seni seviyorum' diye bağırması beni bile utandırdı. Karşısında iki ihtimal var; ya Ash onu gerçekten seviyor ve bu durumda yaptığı şeyler onu korumak için bu yüzden önündeki tek seçenek onun davranışına ayak uydurmak, ya da Ash onu kandırdı ve artık umursamıyor -ki bu durumda da artık kendi başının çaresine bakması gerekecek. Depresyonunu kendi odasında yaşayabilir, fakat herkesin içinde kendini rezil etmesi büyük aptallıktı. Yine de Meghan'ı severim, o yüzden daha fazla uzatmıyorum.

Ve karşınızda... PUCK! Allah'ım.. Geri dönüşüne o kadar sevindim ki! Nedenini bilmiyorum, ilk kitapta Puck'ı hiç sevmemiş, her ortaya çıkışında göz devirmiştim. Tabii ki bu gelmesine sevinme olayı hâlâ Ash takımında olduğum gerçeğini değiştirmiyor. Ama burada önemli bir durum var: Ash Meghan'ı bıraktığında Puck Meghan'ın gözünde daha çekici olmaya başladı. İşte, aptallık 2: Sevgili Meghan, Puck'ı nasıl öpersin! Aranızdaki arkadaşlık karmaşık olsa da çok güzeldi. Ve bunu mahvettin. Puck'ın hiçbir suçu yok, o olması gerektiği gibi davrandı. Aşık birinin davranacağı gibi. Ama sen, Meghan, şu an bu saatte bu mahkemede suçlu bulundun. 
İdam edin!
Anlaşılan bu kitap benim vahşet damarlarımı kabarttı, bugün insan içine çıkmasam iyi olacak sanırım... Kitap hakkında bahsetmek istediğim o kadar çok şey var ki, yazsam yeni bir kitap olur. Ama bu hem size hem bana işkence olabilir :D O yüzden ben direk en önemli kısma dalış yapıyorum: Kitabın sonu!!

Ya hem inanılmaz mutluu oldum böyle çıldırdım vs. hem de üzüldüm gibi bir şeyler oldu. Ben de anlamadım yani. Durum böyle. Ash'ten kesinlikle böyle bir çıkış beklemiyordum ve yüzyıllarca yaşadığı dünyayı terk edip, ölümsüzlükten vazgeçmesi göründüğünden çok daha büyük bir fedakarlık bana kalırsa. Bu açıdan biraz üzüldüm gibi oldu, bilemedim yani. Ama bence bir dahaki kitapta Ash ve Meghan'a yeniden ihtiyaç duyacak peri ülkesi ve yasağı kaldıracaklar tarzı bir şey olabilir. Şu an bu düşünceyle avutuyorum kendimi..

Bir de Oberon'un davranışlarından bir türlü kişiliğini çözemedim. Meghan'a ne derecede değer verdiğini anlayamadım. 
Spoiler Sonu


♥♥♥ Ash! ♥♥♥

Tüm seriyi Ash için okuyor, ne manyak kız diyebilirsiniz, sonuna kadar da haklı olursunuz. Ash favori book-boyfriend'lerim ve favori badboy'larım listesinde ilk 3'te kesinlikle :3

Yani öyle böyle derken serinin 2. kitabını da bitirdim. Elimde Demir Kraliçe olmasına şükrediyorum, araya kitaplar girse de kendi tercihim olarak okuyacağım ilk kitap olacak kendisi. Dört gözle bekliyorum!


Yazar: Julie Kagawa   Yayınevi: Pegasus   Sayfa Sayısı: 416
Liste Fiyatı: 25 TL    GoodReads Puanı: 4,17


22 yorum :

  1. Kitabın etkisinde yazmışsın :D Çok belli ve çok eğlenceli olmuş ^^~~
    Ellerine sağlık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sanırım öyle oldu, oysaki 1 gün beklemiştim yorumu yazmak için :D Teşekkürler!

      Sil
  2. Harika bir yorum olmuş, okurken baya eğlendim. :D Sen de yazarken çok eğlenmişsin belli ki. :) Periler ilginçler ve fazla kitap yok bu tema üzerine. Uzun zamandır seri var bende hatta son kitabı da geçenlerde aldım ama bir türlü okuyamadım. Seveceğim eminim alıyorum o yüzden ama fırsat olmadı. Baya da merak ediyorum. Çok ayrı yorumlar gördüm, seven aşık olmuş bazıları da eh fena değildi diyor. Ben de biraz öne çeksem iyi olur, şu Ash'i iyice merak ettim bu yazından sonra. :D Spoilere de gözüm kaymadı değil ama hemen durdurdum kendimi. :D Çok güzel bir yorum olmuş, eline sağlık. Son kitabın da yorumunu bekliyorum merakla, en kısa sürede okuyabilirsin umarım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Bakalım sen çok beğenenlerden mi olacaksın, eh diyenlerden mi :D Ben de ilk kitabı aldıktan uzun süre sonra okumuştum, pek okuyasım gelmemişti uzak duruyordum sürekli. Fakat sonra çok pişman oldum :D

      Sil
  3. Perilerle ilgili Melissa Marr'ın kitapları var ve bayağı güzeller , bilmem okudun mu :D Yorumun da şaşırttı beni çünkü şuana kadar bu seri hakkında hep olumsuz yorumlar okumuştum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garip, çünkü benim gördüğüm yorumların %15'i olumsuz çıktı şimdiye kadar :D O kitapları gördüm ama Artemis'in berbat baskı kalitesinden (kalitesizliğinden) dolayı bana itici gelmişti. Goodreads'ten baktığımda çok beğenmiştim aslında. Bildiğim kadarıyla serinin 5. kitabı henüz çevrilmedi, ben de güvenemedim Artemis'e. Ama madem güzel diyorsun, okunacaklar listeme atıyorum seriyi ;)

      Sil
  4. sende benim gibi çok etkilenmişsin :) rüyalarıma girmişti mükemmel bir seri asshhhhhhh <3 <3 <3 ama son kitabın çevirisi yapılmadı :(

    YanıtlaSil
  5. bence hemen Demir Kraliçe kitabınıda okumalısın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın zamanda okumayı düşünüyorum :)

      Sil
  6. Allahım bu seriye bayılıyorum ash e bayılıyorum. Senin yorumların da çok güzel. Resmen iç dünyamı yazmışsın bu kitap ile ilgili. Fantastik ve romantik romanları seven ben için bu kitap muhteşem. Umarım en kısa zamanda 3. kitabının yorumunuda yazarsın.:-):-):-D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :D Bence de harika bir seri, 3. kitap elimde fakat bir türlü sıra gelmedi ona. Ben de okumak için sabırsızlanıyorum =)

      Sil
  7. Serinin novellası mı var ?Adı ne acaba bu arada harikasın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, fakat Türkiye'de yok. 1.5 numaralı olan Winter's Passage, 3,5 Summer's Crossing, 4,5 Iron's Prophecy. Arada birkaç tane de 1-2 sayfalık novella daha var hatta :)

      Sil
  8. Yaa keşke burdada olsaymış keşke.ç kitap seri dimi başlamak istiyorum da bu arada çok sağol :)

    YanıtlaSil
  9. Seri üç kitap mı başlamak istiyorum da teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 kitap, henüz 3 tanesi Türkiye'ye geldi :)

      Sil
    2. Peki 4. Ne zaman gelecek bir bilgin var mı

      Sil