Nora'nın Kitaplığı : Belalı Düğün (Beautiful #2,5) - Tanıtım & İnceleme

14 Aralık 2014 Pazar

Belalı Düğün (Beautiful #2,5) - Tanıtım & İnceleme


Abby Abernathy beklenmedik bir şekilde Bayan Maddox olmuştu. Abby ve Travisin bir anda ortadan kaybolarak, Vegasta evlenmeleri hakkındaki her şey bir sırdı şimdiye kadar.

Abby neden Travis'e bir anda evlenme teklif etmişti?

Düğünden önce neler yaşanmıştı? Bütün bunları başka kim biliyordu?

Ve en önemlisi Travis ve Abby için gerçekten bir mutlu son var mıydı? 

Tatlı Bela ve Ayaklı Bela hayranlarının tüm soruları bu kitapta cevaplanıyor!


Pekala. Kabul ediyorum. Umduğumu bulamadım. Gerçi çok bir şey umduğum da yoktu. Fakat bu kitapta Abby'nin davranışları falan beni biraz soğuttu. Aslında ben o Anti-Abby Club kızlarından değilim. Çok da bayılmıyorum ama sevmiyor da değilim. Değildim yani, ama dediğim gibi, bu kitap beni biraz soğuttu.

Spoiler
Çünkü bu kitapta hâlâ Travis konusunda karasız gibiydi. Sanki Trav onun peşinde koşan köpeği, ama kendisi onunla birlikte kalmalı mı onu terk etmeli mi karar veremiyormuş gibi. Aslında tam aksine kitapta Travis'e çok aşık ve her şeyi onun için yapıyormuş gibiydi ama ben o hissi alamadım bir türlü. Son kitapta ikna olduğum aşkını bu kitapta hissedemedim Abby'nin. Sırf yangın yüzünden Travis'le evlenir gibi oldu, sonra kendini nedenin bu olmadığına ikna etti ama kitap bitmesine rağmen Travis'in bu meseleden haberi olmadı. Haksızlık bence :P
Spoiler Sonu

Öte yandan Travis her zamanki gibi muhteşemdi, ne diyebilirim ki? Bu kitapta dikkatimi çeken bir diğer şey ise her şey o gün çıkan yangına bağlanmıştı. Tüm kitap boyunca bundan söz ediliyordu. Halbuki ben önceki kitapları okurken yangının onları bu kadar etkilediğini fark etmemiştim. Sanki biraz sonradan çıkma senaryoymuş gibi geldi bana. Özellikle kitap sonunda önceden çok az gördüğümüz karakterler sonradan çıkıp ana karaktermiş gibi yansıtılınca sanki başka bir serinin önü açılmaya çalışılıyormuş gibi geldi. Belki de benim kuruntum, bilemiyorum.

Belalı Düğün ile ilgili görsel sonucu

Bu kitabı sevmedim mi? Sevdim. Sadece serinin diğer kitaplarının standardını düşürdü bence. Novella olduğu için tam puanlık olmaması normal belki fakat çok daha farklı bir senaryo çıkabilirdi bence. Şimdi geriye dönüp bakınca bu kitabı okumamış olmayı dileyebilirim. O kadar kötü değildi fakat bu seriyi çok sevdiğim için diğer kitapların üzerine bu kitabın gölgesi düşmüş oldu.

Aslında bu kitabı beğeneceğimi düşünüyordum. Belki de diğer kitaplarla arasına mesafe girdiği için soğuk yaklaştım biraz. Ama bu kitabın tamamı kötü mü? Tabii ki hayır! Mesela göz alıcı, ışıltılı, hayat dolu Vegas, Abby'ye onu öldüreceği ve dünya üzerindeki en berbat en yakın arkadaş oluşuyla ilgili cırlayan America, iddia kaybetmiş %90 çıplak bir Trenton, ve tüm üyeleriyle Maddox kardeşler kitapta favorilerim mesela. Seviyorum sizi, bir dahaki seride görüşeceğiz :D

Artıları ve eksileriyle bir kitap yorumunun daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bundan sonra artık ne yorumu gelir bilinmez, film-anime-kitap..? Uzun zamandır paylaşmayınca birikti haliyle :D Ama kitap olarak şu an okuduğum kitabın yorumu gelir bir dahaki hafta içinde. Bunu da buraya yazmamın nedeni sizi haberdar etmekten çok kendime "Bak söz verdin o kadar paylaşacaksın üşenme yok" mesajı vermekti. Yine de sizin de haberiniz olsun :D Bir sonraki postumda görüşmek üzere, hoşçakalııın!



Yazar: Jamie McGuire   Yayınevi: Yabancı   Sayfa Sayısı: 152
Liste Fiyatı: 12 TL    GoodReads Puanı: 4,13



3 yorum :

  1. Bende bu kitap için şunu düşünmüştüm;
    Ayrı bir kitap çıkarmak yerine son kitaba ekleyebilirlerdi...Neden ayrı bir kitap çıktı ki?
    Benimde çok sevdiğim bir seridir bu ve söylediklerine harfi harfine katılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de aralara serpiştirilebilirdi veya hiç olmasa da olurdu. Ben Abby'nin niye evlenme teklif ettiğini merak etmemiştim bile seviyor bir çılgınlık yapmış gibi düşünmüştüm. Altında yatan nedenin bu olduğunu öğrenince büyük hayal kırıklığı oldu :P

      Sil
    2. Bende hiçbir şey düşünmemiştim o konuda sadece,dediğin gibi, seviyor kız o yüzden etti teklif demiştim :)

      Sil