Nora'nın Kitaplığı : Daimon (Melez Sözleşmeleri #0.5) - Kitap Yorumu & Özet

29 Kasım 2014 Cumartesi

Daimon (Melez Sözleşmeleri #0.5) - Kitap Yorumu & Özet


"Love in my world usually ended up with someone hearing 'I smite thee!' as she was cursed to be some lame flower for the rest of her life."For three years, Alexandria has lived among mortals--pretending to be like them and trying to forget the duty she'd been trained to fulfill as a child of a mortal and a demigod. At seventeen, she's pretty much accepted that she's a freak by mortal standards... and that she'll never be prepared for that duty.According to her mother, that's a good thing.

But as every descendant of the gods knows, Fate has a way of rearing her ugly head. A horrifying attack forces Alex to flee Miami and try to find her way back to the very place her mother had warned her she should never return-the Covenant. Every step that brings her closer to safety is one more step toward death... Because she's being hunted by the very creatures she'd once trained to kill. The daimons have found her.


Farketmişsinizdir ki bu aralar sevdiğim serilerin novellalarına sardım. Melez Sözleşmeleri de bayılarak okuduğum bir seriydi ve Daimon'ı okumadığım için feci ızdırap duyuyordum. Okuyunca da seriyi "tamamen" bitirdiğim için ızdırap duydum gerçi. Seri bittiğinde çok üzülmüştüm, Daimon'ı okuyunca böyle garip bir deja vu hissettim. Alex özletmiş kendini, şimdi ben bir daha nerede göreceğim Alex'i? :(

Bu kadar kısa bir kitaba uzun bir yorum yapmayı düşünmüyorum aslında. Kitap beklediğim gibiydi, zaten seriyi okuyanlar bu kitapta neler olacağını az çok biliyordu.

Spoiler (Özet)
Kitabın başlarında Alex'in insanlar içindeki hayatından ve nasıl dışlanıldığından, eski erkek arkadaşından bahsedilmişti. Tabii ki erkek arkadaşına bakarken Aiden St. Delphi'yi görmesinden bahsetmiyorum bile. Evet! Alex, Aiden'a 13-14 yaşından beri aşıkmış. Gerçi bunu zaten biliyor sayılırdık ama kanıtını görmek de hoştu.

Annesiyle olan ilişkileri ise kitabın başlarında daha çok ön plana çıkıyordu. Ortalarında evlerine iblis saldırısı gerçekleşti ve annesi öldü. Bam! Bu kadar. Bu kısımda çok üzüldüm, çünkü kitabın başlarında Alex'in annesini tanıma fırsatımız oldu ve ben sanki annesinin öleceğini unutmuş gibi okudum kitabı. Annesi ölünce şok olmadım belki ama öleceğini bilmeme rağmen, hatta bildiğimi bilmeme rağmen, şaşırtıcı bir olaymış gibi hissederek okudum. Alışmıştık o kadar yani bu kadarı da olsun değil mi?

Sonra Alex bir şekilde saldırıdan kurtulmayı başladı ve önceden annesinin hazırladığı "acil durum para çantası"nı alıp kaçtı, yakın şehirlerden birinde bir motele tıktı kendini. Kokuşana kadar orada kaldı, yas tuttu bla bla. Sonra hayatının sonuna kadar orada kalamayacağını fark etti ve uzun bir beyin fırtınası sonunda ait olduğu, gidebileceği tek yere, en yakındaki Akit'e dönmeye karar verdi.

Fakat dönüş yolculuğunda yine iblislerin saldırısına uğradı fakat bu seferkiler başa çıkması için çok fazlaydı. Uzun süren bir tavşan kaç oyunundan sonra iblislerle yüz yüze çarpışmaya karar verdi ve bir şekilde iki tanesini yere sermeyi başardı ve diğerleri onu kapana kıstırmak üzereyken çok sevgili Avcı'larımız Aiden, Kain ve tahminimce Leon, Alex'in deyimiyle steroid-adam olaya müdahale etti ve iblisleri alt etti. Aslında bu kısımlar Melez kitabının ilk bölümünde oluyor, ama Daimon'ın sonuna Melez'in ilk bölümünü koymuşlar, çok da iyi yapmışlar yoksa kitap çok alakasız bir bitiş yapmış olurdu.
Spoiler Sonu

Bana kalırsa Daimon'ın ayrı bir kitap olması çok nedensiz bir girişim olmuş. Kesinlikle bunu Melez'in başına eklemeliydiler. Sıkıcı olur diye mş yapmamışlar bilmiyorum ama 60 sayfa fazla okumak insana bir şey kaybettirmez bence. Melez'i okumadan önce bu kısmı okusam pek bir şey anlamazdım belki, evet. Ama kitap ilerledikçe yine anlamaya başlardık nasıl olsa. 

Ben kitabı okurken eğlendim, Alex'i tekrar görmekten mutluluk duydum. Heyecanlı, aksiyonlu, seriye yakışır bir olay örgüsü vardı. Bu kitabı bitirince Melez'i alıp tekrar okuyasım geldi. Belki okurum da.. Bu kadar kısa olunca kesmedi beni. More Alex, more Aiden! :3


Serinin Diğer Kitapları:

0,5. Daimon

Puanım: 4,5 -> Bu serinin her kitabı birbirinden güzel ^^
Sayfa Sayısı: 70   Yazar: Jennifer L. Armentrout   Format: E-Book


10 yorum :

  1. Şu anda Lux serisini bitirmeye çalışıyorum,ama hemen buna da başlayacağım. :)

    YanıtlaSil
  2. merhaba bende suan vampir akademisi 4. kitaptayım harika gidiyor :) labirent serisini almayı düşünüyorum ama seri tamamlandı mı acaba novellalar cıkmayacak diye biliyorum

    YanıtlaSil
  3. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım ben de bloguma beklerim sevgiler :)
    makyajtavsiyem.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  4. merhaba sana 3 sorum var bu arada bende çok büyük bi melez sözleşmeleri hayranıyım

    1) daimon ve iksir türkçeye çevrildimi ?

    2) türkçeye çevrildiler mi ?

    3) percy jackson ve olimposlular serisini okudunmu ?

    4) Lütfen bütün sorularımı yanıtla :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İksir, Apollyon kitabının ilk 100 sayfasına konuldu, ayrı bir kitap olarak çıkmadı. Daimon henüz Türkiye'ye gelmedi. Ve maalesef Percy Jackson serisini okumadım :(

      Sil
  5. Benimde 2 sorum olucaktı cevap verirsen sevinirim

    1- daimon kitabını okumadan melez kitabını alsak melez kitabını anlarmıyız

    2-daimon kitabı Türkiye'de halen yokmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki anlarsın, Daimon yalnızca bir ek kitap. Ve maalesef hâlâ yok :(

      Sil