Nora'nın Kitaplığı : KCBT 15. Blog Tur || Kaplan Laneti (The Tiger Saga #1) - Kitap Yorumu

5 Ekim 2014 Pazar

KCBT 15. Blog Tur || Kaplan Laneti (The Tiger Saga #1) - Kitap Yorumu


Ölmek üzereydim. 
Biliyordum. 
En azından artık acımıyordu. 
Sadece, onu sevdiğimi söylemek istiyordum.
Ama sonra birden karanlık beni ele geçirdi..

๑۩۩.. ..۩۩๑

Tanıtımı ilk okuduğumda böyle kitabın tamamı aşkı konu alan, lanetmiş maceraymış vs. geri planda kalmış olan bir kitap bekliyordum. Ama kitabı okudukça bunun tam aksinin ortaya çıktığını söyleyebilirim.

Ve yine kitaba başlarken bu derece beğeneceğimi düşünmemiştim. Hani tamam fantastik, büyü, lanet iyi hoş dedim ama benim gibi hiç alakası olmayan bir insana Hindistan'ı bile merak ettirecek bir kitap da beklemiyordum. Çok sevgili Becca'cığımın yorumuna güvenmeliymişim anlaşılan :D

Kitaptaki tüm hint karakterleri sevebilip de başroldeki kıza uyuz olmam ayrı bir merak konusu. Zaten yazar da bir tutukluk yaşamış bu kızın gözünden yazarken. Allahım nasıl saçma sapan düşünceleri var bu kızın ya! Bana zorla ikinci kitap nerede diye çığlık attıracak yani.

๑۩۩.. ..۩۩๑

Yazarın tutukluğu demişken bana kalırsa başrol çok keskin ruh hali değiştiriyordu. ||Bu yazının devamı spoiler içerir.|| Mesela kız Ren'in insan olduğunu ilk öğrendiğinde birkaç dakika şaşırdı, sonra çok normalmiş, dünyada böyle şeyler arada görülürmüş gibi devam etti. Kızım gece bir yat, tavana bakıp düşün, lanetler, şekil değiştirenler, bilmem neler gerçek! Okurken kendi kendime "Durumun garipliğinin farkında olan tek kişi ben miyim?" diye sorduğum oldu birkaç kez. Bir an korkudan titrerken diğer an espri yapıp gülmesi, hiçbir olayın etkisinde uzun süre kalmaması.. Kızın bu hallerine birkaç tane daha örnek verebilirim ama konu uzadı sanki, kapatalım :D

Kitabın başlarında ne olacağını tahmin etmeye falan çalıştım, merak ettim falan ama hiçbiri tutmadı. Yazarı bu konuda alkışlamak gerekir ama bunun dışında tekdüzeydi sanki biraz. Asıl kısım kesinlikle maceranın başladığı yerdi. Ha-ri-kay-dı! Gerçekten sanki karakterin yerinde ben varmış gibi ürperdim, korktum, sevindim... Kishkinda yolculuğunda ise en sevdiğim kısım şu ceset-hayalet-ruh arası ne olduğunu unuttuğum şeyleri geçtikleri kısımdı. Yazarın o kısıma daha fazla ayrıntı vermesini isterdim. Gerçekten çok hoşuma gitti çünkü. (Psikopatlığım tuttu yine -.-)

๑۩۩.. ..۩۩๑

Kitabı bayıla bayıla okusam da sonunda cinnet geçirmeme ramak kalmıştı. Kızım sen ne inatçı ne saçma düşünce yapılı ne özgüvensiz bir insansın ya! Beni inanılmaz çileden çıkartmayı başardı. Neymiş, terk edilmek istemiyomuş, yok bilmem ne. Bencil yaratık! Azıcık bizi de düşün değil mi?! Tam her şey günlük güneşlikken hevesimi kursağımda bırakmayı başardın, çok sağol.
Spoiler Sonu

Zaten ikinci kitabı istiyordum fakat şimdi bir de beklerken stres olacağım. Acaba ne oldu, ne olacak derken yolda yürürken bir ağaca çarpmazsam iyi. Ah Kelsey ah.. Ne yapsam seni bilmiyorum.

Bakıyorum da yine uzattıkça uzatmışım. Kısaca bu kitap beklentilerimin üstünde çıktı. Çok sevdim. İkincisini istiyorum. Lütfeenn, bir an önce!! Bu gereksiz uzun yorumumu okuyan herkese teşekkürler, umarım yararlı olabilmişimdir. Hoşçakalııınn!! =)

Puanım: -> Bayıldım!

Sayfa Sayısı: 440   Yazar: Colleen Houck   Yayınevi: Artemis



Artemis Yayınları'na katkılarından dolayı teşekkürler..



4 yorum :

  1. Fazlasıyla yararlı olsun.Çok teşekkürler. Spoiler'leri okumadım,ama kitabı gerçekten merak ettim.Çekiliş var mı bu kitap için? :) Eline sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Facebook tur sayfamızda var :) https://www.facebook.com/KitapCanavarlari/photos/pb.411162208996004.-2207520000.1412521242./587530681359155/?type=3&theater

      Sil
    2. Yaşasııın yaşasın. :) Teşekkürler. :)

      Sil