Nora'nın Kitaplığı : Başlayanlar (Starters #1) - Tanıtım & İnceleme & Book Trailer

25 Ağustos 2014 Pazartesi

Başlayanlar (Starters #1) - Tanıtım & İnceleme & Book Trailer


Biyolojik Savaş, orta yaşlı insanları yok etti ve geriye sadece gençler ve yaşlılar kaldı. Yaşlılar,yani Sonlayanlar, hayatlarına devam ediyorlar. Esas sorun ise gençler, yani Başlayanlar.Anne babaları öldü, beş paraları yok ve açlar.

Onlar hayatta kalabilmek için her şeyi yapmaya hazırlar.Callie'nin tek umuduysa bir beden bankası. Burası, yeniden gençolmak isteyen Sonlayanlara, kiralama yoluyla genç bir beden veriyor.Callie de bedenini kiraya veriyor çünkü paraya ihtiyacı var, hastakardeşine bakabilmek ve yaşamını devam ettirebilmek için.

Kiracısı ise, Callienin bedenini bir cinayet işlemek için kullanmanınpeşinde. Callie sistemde çıkan bir hata sonucu birden kendi bedenindeuyanıyor ama kiracısı hala sisteme bağlı. Şimdi tek bedenin içinde ikikişi var, bir de önlenmesi gereken bir cinayet.

Başlayanlar, uzak bir gelecekte, çıldırmış bir dünyadazorlu bir yaşam mücadelesi. Bu soluk soluğa macerave gizem dolu kurgu, bilimkurgu ve distopyasevenlerin hafızasına kazınacak.

Belki de beklentilerimi yüksek tuttuğumdandır, fakat bu kitap kesinlikle büyük bir hayal kırıklığı oldu benim için. Kurgu, olaylar, yeni dünya düzeni vs. orjinal olmasına rağmen o beklediğim akıcılığı, etkiyi yakalayamamış yazar. Sadece sıkılmak da değil mesele, sürekli "hadi artık" diyerek geçti kitap. Evet, birçok olay oluyor, ama hiçbiri beni tatmin edemedi.

Kitabın güzel yanları da vardı tabii ki. Özgün ve farklı bir distopya içeriyordu mesela. Özellikle kitabın sonunda ortaya çıkanlar, kitabı gözümde bir tık daha yükseltti ayrıca. Yani yazar sırf okuyucular mutlu olsun diye klasik bir olay yazmamış. Çok üzülsem de bir o kadar şaşırdım ve bu duruma alışamasam da yazarın orjinal fikrini tebrik etmekten kendimi alamadım.

Spoiler
Okuyanların muhtemelen çoktan anladığını düşünüyorum bahsettiğim olayı. Tabii ki Blake'in içinde aslında İhtiyar'ın olmasından bahsediyorum. Bunu öğrenince inanılmaz hayal kırıklığı ve şaşkınlıkla doldum. Yeni bir Blake ile yeni bir sayfa açsalar bile mantıken düşününce aslında Callie İhtiyara aşık olmuş oluyor. Bundan iğrenmeli miyim bilmiyorum, ama öyle bir şey hissedemedim. Her şey ikinci kitaba bakıyor anlayacağınız.Ve maskenin altındaki yüze. (İlk başlarda kızın babası olduğunu düşünmedim değil -.-)

İhtiyar'ın gerçekten iyi biri olacağına inanmıyorum. Bu Karanlıklar Efendisi ile yaşadığımız şeye benziyor. Belki de hiç benzemiyor. Bakış açınıza göre değişir aslında. Gölge ve Kemik hakkında daha fazla spoiler vermemek adına susuyorum ve kitabımıza geri dönüyorum.
Spoiler sonu.

Kitabı beğenmedim değil, ama dediğim gibi bir hayal kırıklığı oldu benim için ve tavsiye ettiklerim listesine giremedi bu yüzden. Okusanız bir şey kaybetmeyeceğiniz gibi okumasanız da bir şey kaybetmezsiniz. Merak ediyorsanız okuyun ama listenizde alt sıralardaysa bu türde okunacak çok daha iyi kitaplar olduğunu söyleyebilirim. Hoşçakalıın ^,^


Puanım: 3  -> Okusanız da olur, okumasanız da..
Sayfa Sayısı: 348     Yazar: Lissa Price    Yayınevi: DEX


4 yorum :

  1. Konusuna bayılmıştım ama yazarın kalemi çok tuhaftı ya. Yani bu kadar güzel bir konuyu nasıl sıkıcı yazabilirim diye amaç edinerek yazmış sanki -__-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüncelerimi kaleme dökmüşsün sanki..

      Sil
  2. 2. kitap ne zaman çıkıyor bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil