Nora'nın Kitaplığı : Meleğin Düşüşü (Penryn & the End of Days, #1) - Tanıtım & İnceleme

22 Temmuz 2014 Salı

Meleğin Düşüşü (Penryn & the End of Days, #1) - Tanıtım & İnceleme


Kıyamet melekleri yeryüzüne inip tüm dünyayı yakıp yıktığından bu yana altı hafta geçti. Gündüzleri sokak çeteleri hüküm sürüyor, geceleri korkunun ta kendisi. 

Bir gün savaşçı melekler küçük bir kızı kaçırdılar, tekerlekli sandalyeye mahkum, aç biilaç halde, ufacık bir kızı. 

Kızın ablası, Penryn, kardeşini kurtarmak için elinden geleni ardına koymayacak. Buna, aslında düşmanı olan bir melekle bir anlaşma yapmak dahil olsa bile. Raff e, kanatları kesilmiş, gücünü yitirmiş bir melek. Binlerce yıl savaştıktan sonra şimdi hayatı, gencecik bir kızın ellerinde. 

Penryn ve Raff e, korkunun ve tuhaf yaratıkların hüküm sürdüğü bir dünyada bir başlarınalar, hayatta kalmak için de birbirlerine ihtiyaçları var. Her şeye rağmen sağ kalıp düşman meleklerin inine gitmeliler. 

Penryn burada kardeşini bulmayı umut ediyor. Raffe ise binlerce yıllık düşmanlarına karşı tek başına savaşıp kanatlarını ve eski gücünü yeniden kazanmayı.


İşte bu. İhtiyacım olan şey tam olarak buydu. Harika, sürükleyici, bana okuma hevesi kazandıracak muhteşem bir fantastik. Eh, bir de melekler tabii. Bu kitabı okuduğumda farkına vardım ki melekler üzerine yazılmış senaryolar genel olarak meleklerin kötü olması üzerine yazılıyor. Veya kötü meleklerin (düşmüş, kovuşmuş vs..) üzerine. Örn: Supernatural, Melek Serisi, Fısıltı vs.. Yani tabii ki iyi olanlar da var aralarında ama ana konu olarak söylüyorum. Sadece dikkatimi çekti. O kadar :D

Bu kitabı ilk okumaya başladığımda yine Dex'ten çıkan Melek serisine benzettim. Gerçi çok daha kaliteli, ona bir lafım yok ama okudukça aklıma geliyordu. Bir süre sonra unuttum gitti tabii ki. Kendimi resmen kitabın senaryosuna kaptırdım. Harikaydı.

Karakterleri, senaryosu, betimlemeleri, akıcılığı, bıraktığı etki.. kesinlikle en üst seviyelerdeydi. Gerçi gariptir ki kitabı dümdüz bir suratla okudum, ne ağladım ne güldüm, ama bunun benimle ilgisi olduğunu düşünüyorum. Veya kitabı okurkenki uykulu beynimle.


Spoiler.
Kitapta en sevdiğim karakterlerden biri kızın manyak annesi oldu. Ben, şahsen, annesinin iblislerinin gerçke olduğu düşüncesindeyim. Bu işin altında bir iş var. Kesin.

Raffe'nin yeni kanatlarını sevmedim. Normal ben severdi, çünkü çok havalılar, ama sanırım Raffe'nin haline üzülüyorum. Başka açıklaması olamaz.

Kitapta dış görünüşlerden fazla bahsedilmiyordu. O yüzden aklımda bir Penryn'in saçları bir de Raffe'nin gözleri kalmış. Ama böyle hayal etmek daha kolay :D (Tamam bu pek spoiler olmadı.)

Biri bana Uriel ve Beliel'ı paket yapıp getirsin. Öldüresim var.

Peki Paige'e ne demeli? Üzülsem mi şaşırsam mı bilemedim. Ya da midem mi bulansa acaba? Ama Paige'in sorumluluğu Penryn'e fazlaydı gerçekten. Artık Paige'in de kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmesinin zamanı gelmişti. Ne ironi ama (!)

Gerçi bu haliyle, Penryn için daha büyük bir sorumluluk mu oldu yoksa üzerindeki yükü mü hafifletti, iyi bir tartışma konusu olur. Göreceğiz artık.
Spoiler Sonu.


İkinci kitabı hemen istememe rağmen biliyorum ki çok geciktireceğim. Ama yine de bu istememe engel değil. Seri şu an 5 kitap görünüyor. Ve iki kitap sanan ben inanılmaz mutlu oldum. Üçüncü kitabın yurt dışında çıkış tarihi 14 Mayıs 2015 olarak görünüyor. Daha çok mu var ne :/

Eveet bugünlük de bu kadar. Bir sonraki postumda görüşmek üzere, hoşçakalıın!

Satın almak için: Kitap Sihirbazı

Puanım: 5  -> Muh-te-şem-di!
Sayfa Sayısı: 316   Yazar: Susan Ee   Yayınevi: DEX

6 yorum :

  1. ççok güzel bir seriydi..Ama ilk kitapta raffeye üzüldüm.Bence kıza çoktan aşık oldu.. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olacak tabii :D Ve ben de üzülmedim desem yalan olur.. :(

      Sil
  2. birinci kitabı çok güzeldi ^_^ ikinciside öyle. sanırım ben pek eleştiremiyorum :D ikinci kitapta raffe ve penryn nin kılıç hakkında tartışmaları çok tatlıydı <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah :D Evet tatlı bir ikililer bence de :D

      Sil
    2. ÜÇÜNCÜ KİTAP RAFLARDA!! üçüncü kitap raflarda!! heyecandan ölüyorum, birisi beni durdursun!!!! Üçüncü kitabı gördün mü? Çoook güzel. ÇOOOOOOK güzel. Daha okumadım :D Ama ÇOK güzel işte ^_^

      Sil
    3. Duygularımız kesinlikle karşılıklı Nursu, çok heyecanlıyım *-*

      Sil