Nora'nın Kitaplığı : KCBT 11. Blog Tur - Dikkat! Aşk Çıkabilir || Kitap Yorumu & Çekiliş

8 Temmuz 2014 Salı

KCBT 11. Blog Tur - Dikkat! Aşk Çıkabilir || Kitap Yorumu & Çekiliş


Birbirlerinden nefret eden iki insandı onlar Ama evlendiler!
Uslanmaz bir asosyal olan İlkimin hayatındaki tek amaç başarılı bir bilim kadını olmaktır. Onun modayla, makyajla işi yoktur ve gözlüğünün ardındaki dünyada ders notlarıyla mutludur. 

Evlenmek için hayallerinin profesörünü beklerken, karşısına tehlikeli, kaba, bilimden anlamayan, öfkeli bir işadamı çıkar. Martin Turner Bu Amerikalı adamla asla evlenmemesi gerektiğini bilse de, muhteşem kariyerinin anahtarının onun ellerinde olması işleri rayından çıkaracaktır.

Genç kız, ilk andan beri koşarak kaçmak istediği bu yakışıklı ve karanlık adama, hayatının tüm ideallerini çiğneyerek tutkuyla çekilirken, ilk kez gerçek bir kadın gibi hissetmeye başlar.

Ve genç adam, gizli çıkarları uğruna evlendiği bu kızı Amerikaya götürdüğü gün ondan kurtulma planları yaparken, sessiz karısı hayatının merkezine yerleşir. 
Aşk, nefreti gölgesi gibi takip ederken, bu nefretten bir aşk doğabilir mi? Peki ya sırlar açığa çıktığında gerçek aşk yalanlara direnebilir mi?


Merhaba arkadaşlar! Turun 4. gününde yorum sırası bende. Başlamadan önce belirteyim, bu benim -kitabımızın yazarı- Asude'den okuduğum ilk kitaptı. Çok fazla hayranı olduğunu biliyordum ve kitaplarının methini de çok duydum. Listemde olmasına rağmen bir türlü okumaya fırsat bulamamıştım. Ama bu kitabı okuduktan sonra Asude'nin kitaplarını listede üstlere çekmeye karar verdim, yani sizin de kafanızda "Asude alıp okusam mı?" gibi sorular varsa hemen alın ve okuyun derim. 

Kitabı okurken çok eğlendim. Tabii ki ilk yarıda eğlenemedim, çünkü İlkim-Martin ikilisi beni sinir etti. İki dakika dalaşmadan durun sinirlendirmeyin beni! Tamam Martin abi dövme sustum :'(

Çok sevgili Martin'ciğimin (üstüme gelmeyin Asunny'ler, artık ben de bir kardeşiniz sayılırım. Sayılamaz mıyım? Peki -,-) uyarıları yüzünden az önceki lafımı geri alıyorum. Bunların atışmaları bile komikti. Dört göz fosil, yaşayan taş, dört göz papatya ve latince yakıştırmalar havalarda uçuşurken kahkaha atarak okudum resmen. 

Yalnız İlkim'in çenesi açılmadan önce, o ezik ve çekingen kız modundayken, sinirden heykele döndüğüm de doğrudur. Martin bunu bir ezdi bir ezdi yani ben bile İlkim'in eşi benzeri olmayan çirkin dört göz bir yaratık fosili olduğuna inanacaktım. Hatta bizim tur arkadaşlarına bile sordum bu kız güzel mi çirkin mi diye. Ah zavallı İlkim'im, neler çektin sen..

Ama Martin Turner da tam bir odun yani. Bildiğiniz kütük. Ormanlar kralı :D Neyse, sonradan iki karakter de bize kendilerini affettirmeyi başarıyorlar neyse ki. Ama bir de yan karakterlerimiz var: Seth Lyons ve Maryson Turner. Asıl siz beni hasta ettiniz. Şunu öğrendim ki herkes açık açık konuşmazsa insanlar arası ilişki kesinlikle berbat oluyor. Bunlar da güzel güzel düşünüp, konuşmaya gelince potansiyel katile dönüşenlerden. 


Spoiler
Yani bu kitaptaki iki çiftin de birlikte olmanın değerini anlaması için başlarına bir şey gelmesi gerekti. Hayır erkek karakterler atarlı tamam da siz, sevgili kadınlar, bulmuşsunuz böyle kocayı, hâlâ neyin mızmızlanmasıdır bu? Valla saçınızı başınızı yolarım, istemiyorsanız bize verin yani, oluyor mu hiç böyle, cık cık cık -.-

Neyse ki kitabın sonu çok şahane bitti. Verdiğim tepki psikopat gibi gülme krizi ile birlikte (ortada komik bir şey olmamasına rağmen) daha birçok garip mimikler ve hareketlerdi. Kitabın sonunu sevdim yani anlayacağınız :D
Spoiler sonu.

Kitabı sürekli bir kahkaha, gülümseme (arada sövme) eşliğiyle okudum. Tempo biraz sabitti kitabın sonundaki olaylara kadar, ama bu beni sıkmadı. Sindire sindire okudum, bazen elimden bırakasım gelmedi. Son olarak da dört göz fosilimiz ve yaşayan taşımıza, sonsuza dek mutluluklar dilerim, kalbimiz sizinle :D 

"Diyorum ki bu mutfakta tecrübesi olan sensin bebeğim. Kocan acıktı!"
"Kafasına bir tava yese doyar mı?"


Satın almak için: Kitap Sihirbazı

Puanım: 4  -> Harikaydı! Okurken çok eğlendim ^,^
Sayfa Sayısı: 528   Yazar: Asu De   Yayınevi: Ephesus


Çekiliş


a Rafflecopter giveaway

2 yorum :

  1. Gerçekten harika bir kitaptı.Kar tatilinde gece dışarıda kar yağarken (bu arada elektirikler kesildi) mum ışığında okuduğum aşk dolu bir kitaptı.Birde WATTPAD hikayesi olması ayrı bir şahanelikti:)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vay canına, ortam muhteşemmiş. Gerçekten böyle otantik ortamlarda okunan kitaplar farklı bir lezzet veriyor :)

      Sil