Nora'nın Kitaplığı : KCBT 10. Blog Tur || Sonunda - Kitap Yorumu & Çekiliş

17 Haziran 2014 Salı

KCBT 10. Blog Tur || Sonunda - Kitap Yorumu & Çekiliş


Yepyeni bir gün ile tekrar merhaba arkadaşlar. Bugün, Kitap Canavarları ile Sonunda turumuzun 5. gününde, kitap yorumu sırası bende. Hadi başlayalım!

İlk olarak kitabımız romantik-komedi türündeydi. Ben şahsen romantik-komedi filmlerinde uyuklayan veya somurtarak izleyen biriyimdir. O yüzden kitap olarak hiç denemediğim bir türdü. Ama bu kitabı okurken kesinlikle kendimi yerlere atarak güldüğüm yerler oldu. Sadece beceriksizlikleri değil, utanç verici rezillikleri bile kıkır kıkır gülmeme neden oldu. 

Şimdi öyle bir söyledim ki sanki komedisi romantikten ağır basıyormuş gibi. Ama düşününce kitabın tamamı romantik -okusanız bu demek istediğimi daha iyi anlarsınız bence- ama bu yönü de komediye ağır basmıyor. Yani yazar(lar)ımız bu iki türü gayet iyi dengelemişler. Yalnız denge biraz üst sınırda olmuş, onu da söylemeden geçemeyeceğim :D

Ayrıca kitap iki karakterin de ağzından anlatılıyordu, sırayla. Ve bu konuda en çok hoşuma giden ise iki karakterin de kendi hayatının irdelenerek anlatılmasıydı. Hayatları birbirinden bağımsızdı yani, gerçek hayattaki gibi. Demek istediğim, mesela "genelde" romantik kitaplarda, sanki kız karakterin kendi hayatı vardır, erkek karakterinki ise bunun etrafında dönmektedir gibi. Veya tam tersi. Kimin ağzından anlatılırsa anlatılsın, bir karakterin hayatını daha ayrıntılı ve baskın görüyoruz. Burada ise iki karakterinki de neredeyse eşit. Bu olay benim hoşuma gitti.


Kitap boyunca en çok sevdiğim & nefret ettiğim karakterler:

Favori kızım kesinlikle Tilly'ydi. "Tilly arafta, o yürüyen bir seks zombisi." Bu kısım her geçtiğinde suratıma kocaman bir gülümseme oluşuyor. Ön okumayı okuduysanız konu hakkında az çok bilginiz vardır. Bu kız kesinlikle kitaptaki en masum karakter, çok şirin :D

Favori erkeğim ise hiç şüphesiz Casper. Kitabın içindeki en karakterli karakterdi bence. (Muhteşem bir sıfat, kendimi tebrik ediyorum :D) Anladınız siz. Özellikle kitabın sonundaki ıstakoz konuşması ile kesinlikle bende sahip olduğu tahtı sağlamlaştırdı. 

En nefret ettiğim kız karakter ise kitabı okuyan herkesin tahmin edebileceği gibi Stella. Üzgünüm Stella, ama sen tescilli bir sürtüksün. Lütfen en yakın zamanda ölebilir misin?

Ve son olarak geldik en nefret ettiğim erkek karaktere. İnanın bu konu üzerinde inanılmaz kafa patlattım ama böyle bir karakter bulamadım. Kendisi için hiçbir şey hissetmediğim karakterler var ama sevmediğim/nefret ettiğim yok. Üzgünüm, bu seçenek boş kalacak :D


Kitapla ilgili sevmediğim yönler de oldu tabii ki. Her ne kadar okuması eğlenceli olsa da sebebini tam olarak açıklayamasam da asla favori kitaplarım arasına giremeyecek bir kitap bu. Sanırım "acemi aşk" konsepti beni biraz soğuttu kitaptan. Ben ne yapacağını bilmeyen, utanç verici durumlara düşen karakterleri hiç sevmem, onların gözünden bir şeyler okumaktan da oldukça rahatsız olurum. Sanırım benim için kitabın en büyük kusuru, direk olarak temel aldığı konuydu. Konuyu işleme şekli ise oldukça kusursuz geldi bana. Normalde romantik kitaplarda çok sıkılsam da, bu kitap çok sürükleyici olmasa da beni sıkmaması çok şaşırtıcıydı. Sanırım komedi unsurunun etkisi bu olsa gerek. Yazılış olarak başarılı bulduğumu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.


Puanım: 3 -> Kusurları vardı ama eğlenceliydi!
Sayfa Sayısı: 324   Yazar: Tom Ellen & Lucy Ivison   Yayınevi: Pena



Pena Yayınları'na katkıları için teşekkür ediyoruz..



Çekiliş


a Rafflecopter giveaway

4 yorum :

  1. Merhaba, katıldım ama bu tarz formlarla katıldığım hiçbir çekilişi kazanamadım bugüne kadar, acaba eksik mi yapıyorum, varsa eksiklik bildirirseniz çok sevinirim.

    reyhanlahersey@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mail adresinize ileti gönderdim, Reyhane hanım.

      Sil
    2. İlginize çok teşekkür ederim,sağolun

      Sil
    3. Rica ederim, ne demek :)

      Sil