Nora'nın Kitaplığı : Demir Kral (Iron Fey #1) - Tanıtım & İnceleme

14 Mayıs 2014 Çarşamba

Demir Kral (Iron Fey #1) - Tanıtım & İnceleme


On altı yaş; kızların prensese dönüştüğü, gerçek aşkı bulduğu, yıldızların onun için parladığı ve yakışıklı prensin onu günbatımına taşıdığı o özel yaş...
Benim için öyle olacağını hiç sanmıyorum.
On altıncı yaş günümde kardeşim kaçırıldı.
Periler tarafından
Onu geri alacağım!

MEGHAN CHASEİN GİZLİ BİR KADERİ VAR. 
HAYALİNİ BİLE KURAMAYACAĞI, EFSANEVİ KARAKTERLER VE FANTASTİK MACERALARLA DOLU BİR KADER.

Evde ve okulda çevresine uyum sağlayamayan Meghan on altıncı yaş gününde hayatında bir terslik olduğunu hisseder. Karanlık bir yabancı onu izlemeye ve muzip dostu aşırı korumacı davranmaya başlamıştır. Ancak gerçek, bütün tahminlerin ötesindedir; genç kız, efsanevi bir peri kralının kızı ve ölümcül bir savaşın en önemli piyonudur.

Bu gerçekle yüzleşen Meghan, kardeşini perilerden kurtarmak, hiçbir perinin yüzleşemeyeceği gizemli bir canavarı durdurmak ve doğuştan hakkı olan güçleri yönetmek için ne kadar ileri gidebileceğine kendi bile şaşıracaktır. 

Bu macerada ona tuhaf bir ekip eşlik edecektir: en yakın dostu, fazlasıyla ilgili ve şakacı Puck; sürekli ortadan kaybolan kedi Grimalkin Ve yasak aşkın vücut bulmuş hali, soğuk kalpli Prens Ash. 


-Spoiler İçermez-
Allahııııımmmm sana geliyorummm!! Bu ne güzel kitaptır böyle?! Yoksa ben peri mitolojilerine fazla mı ilgiliyim? Eh, bu da bir seçenek tabii. Her neyse. Bu kitapta hayatımın en muhteşem erkek karakterlerinden biriyle tanıştım. Patch'i geçemedi tabii ama ona çok yaklaştı. Demek ki ben bu tiplerden hoşlanıyormuşum. Hımmm...

Kendimi çözümleme konuşmasını bir kenara bırakıp kitabı çözümlemeye geçiş yapıyorum (Nihayet!!). İlk olarak ben kitabın her sayfasını zevk alarak okumama rağmen bu kitabı okurken bayılmamak için kendini zor tutacak farklı toplum kesimleri olduğunu düşünüyorum.


1. Tabii ki de peri mitolojilerini sevmeyenler: Çünkü bu kitapta varsa yoksa periler cinler.

2. Aşırı fantastik öğe içeren kitaplardan hoşlanmayan kesim. (Çünkü bu kitabın her kelimesi fantastik kokuyor.)

3. Aşk dolu bir ergen kitabı bekleyen kesim. (Çünkü kitabın içinde az bir miktar aşk olsa da macera çok daha ağır basıyor.)

Sonuç olarak bu 3 kesimden birine giriyorsanız kitabı beğenmeme ihtimalinizi yüksek görüyorum. Tabii ki başka nedenler de olabilir...

Tekrar kitaba dönecek olursak bana kalırsa kurgu, karakterler, olaylar, mekanlar, her şey muhteşemdi. Ash'in muhteşemliğine değinmiyorum bile. Kitap geride birçok soru işareti bırakarak bomba gibi bir yerde de son buldu. Daha yeni kitap alışverişi yapmışken ve okuyacak milyon kitabım varken 2. kitabını ben nasıl alacağım şimdi?! Aranızda kitap bağışı yapmak falan isteyen olursa haberim olsun arkadaşlar :D (Çıkarcı!)


Kısaca kitabı gerçekten çok beğendim -fav. kitaplarım arasına üst sıralardan girdi- ve ikinci kitabını okumak için gerçekten sabırsızlanıyorum. İlk kitabın üzerine bir kitap okudum ama etkisinden hâlâ çıkabilmiş değilim. Kitabı bir ara tekrar okumak istiyorum hatta. Ayrıca Pegasus'a bu muhteşem kapak için tekrar tekrar ve tekrar teşekkür etmek istiyorum. Görüşlerini paylaşan herkese şimdiden teşekkürleer! Hoşçakalııın :)


Puanım: 5  GoodReads Puanı: 3,9
Sayfa Sayısı: 416   Yazar: Julie Kagawa   Yayınevi: Pegasus




22 yorum :

  1. demir kralın serisini yazar mısın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de henüz sadece iki kitabı var.

      1-Demir Kral
      2-Demir Kız :)

      Sil
  2. bu kitaba bayılıyorum bende okuyup uzun süre etkisinde kalmıştım.Bu seri yurtdışında 2011'de bitti aslında :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayılır diyelim :) Son novellası 2012'de çıktı ve yan serisi de hala devam ediyor :)

      Sil
  3. beni seç veya demir kral kitaplarından birini seçmek zorunda olsan hangi itabı seçerdin ^.^

    YanıtlaSil
  4. Luxtaki vıcık vıcık aşktan sonra benim de en sevdiğim erkek karakter olan patche ihtiyacım var. BU ARADA ben dördü kız sanan ve lux kapağınıbeğenmeyen kız. Artık adımı yazıcam adsız adsız olmuyo, Neslihan ben.
    Bu kitabı okuyasım geldi yorumlarından sonra acıkcası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahhah bence de Adsız olmuyor :D Beğenirsin umarım :)

      Sil
  5. İki kitabı da okudum ve kullanabileceğim tek kelime MUHTEŞEM!
    Bu kitabı bir süredir takip ediyordum ve türkiyede çıkacağını duyar duymaz mutluluktan ölüyordum! İngilizcesini okumayı planlamıştım ancak içinde fazlasıyla mitolojik terim bulunduğu ve kitabın her detayını öğrenmek isteyen biri olduğum için cesaret edememiştim.
    İlk kitabı, türkiye çıktığı 2. günde alıp bitirdim ve aylarca etkisini hissettim. Benim için en iyi anlatım ödülünü kazanacak bir kitaptı.
    Erkek ve kız karakteri, onların uyumlarına bayıldım. Ash de kitapta Patch'in olduğu kadar baskın olsaydı onu geçebilirdi bence ;) Ama böyle olması bir bakıma daha iyi oldu.
    Biliyorum çok konuştum ama demem o ki BÜTÜN LİSTEYİ DEĞİŞTİR VE DEMİR KIZI BAŞA KOY!
    İki kitabı da bitirdikten sonra bir sonraki için dua etmeye başlamıştım... Senin gibi takip ettiğim bir bloggerın da beğenmesi beni çook sevindirdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu muhteşem destan için çok teşekkürler öncelikle gözlerim bayram etti :D Bak aklımı çelme lütfen zaten gidip Demir Kız'ı alasım var! Ve aynen, Ash biraz daha ön planda tutulabilirdi belki ama önümüzdeki maçlara bakacağız artık :D Ayrıca baştan söyleyeyim, Pegasus'tan 3. kitap hakkında bilgi almadan 2'yi almak istemiyorum. O bekleyiş halleri öldürüyor beni. Lütfen böyle yorumlarla beni baştan çıkartmayı kesin!!!!! :D :D

      Sil
  6. OOOOOFFF OOOOOOOFFF ölüyorum!! 2. kitabı okudum ve şu son 2.30 saattir 3. kitabın ne zaman çıkacağıyla ilgili bilgi toplamaya çalışıyorum. Elimde ise kocaman bir 0 var. her tarafa mesajlar yolladım. Umarım geri dönerler. O yüzden eğer senin daha kolay öğrenebileceğin bir yer varsa lütfen öğrenebilir misin? Ciddi anlamda acı içindeyim :DDD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce bir sakin ol ve derin nefes al. Tahminimce bulamamanın nedeni yayınevinin konu hakkında bir açıklama yapmamış olmasıdır. Bu nedenle ben de bilmiyorum üzgünüm :D Ama bu yaz çıkacaksa bile Haziran'da çıkacağını sanmıyorum. Ki bence bu yaz çıkartırlar. Umarım çıkartırlar. Beni deli etmesinler >:O Neyse, yani üzgünüm ama maalesef benim de bir bilgim yok :(

      Sil
  7. merhaba gene ben :) bu sefer farklı bir şey soracaktım . bende böyle bir site açmak istiyorum ama nasıl açabileceğim hakkında hiçbir fikrim yok bana yardımcı olur musun bu konu hakkında ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. blogger.com adresinden açabilirsin Simge :)

      Sil
  8. Kitap cook güzeldi ayrıca karakterine bayıldımmmm.. ash mükemmel ama patch i geçemez. Benm icin ilk sırada her zaman patch var ama ash da mükemmel.. :))

    YanıtlaSil
  9. merhaba canım bir şey soracağım. Ben ilk defa internetten kitap sipariş vereceğim bana güvenilir siteleri ve kargo ücretlerini söyler misin? Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Kitap Yurdu, Kitap Sihirbazı, Babil.com adlı siteler aklıma gelenlerin en iyileri gibi şu an. Kargo ücretleri ile ilgili ise fazla bir bilgim yok, belli bir limiti geçtikten sonra ücret almıyorlar çünkü. Ben de genelde o limiti geçtiğim için hiç ödemedim. Sanırım Babil'de en düşük limit :)

      Sil
    2. peki dr güvenilir mi

      Sil
    3. Ben şimdiye kadar yaptığım alışverişlerden pek memnun kalmadım malesef.

      Sil
  10. Bu kitap çok güzeldi ya. Bugün bitirdim, hala etkisindeyim. Bahsetmeye nereden başlasam bilemiyorum.. Bir kere kitap o kadar akıcıydı ve o kadar yoğundu ki dolu dolu okudum ve kafam dolu dolu oldu. Kitabı 3 kısma ayırmışlar, ben de sanki 3 kitap okumuş gibi oldum. Belki aralıksız okuduğum için bana öyle gelmiş olabilir :D Ben bu kitabı çok sevdim ama fanastik sevmeyen bir kişi beğenmeyebilir diye düşünüyorum. Puck çok sempatikti, ama ash.. ahh o ash.. :D Yazının bu kısmında sonra SPOİLER VAR. Fantastik karakterlerden bir kısmı çeşitli güçlere sahip olur. Ben de artık daha farklı ne olabilir diye düşünüyordum. İşte su, ateş,toprak,hava ya da akıl okuma gibi güçler.. Ama bizim yazar sevgili Prens Ash'imize buz fırlatma, kılıç kullanma gibi özellikler lütfederek karaktere ayrı bir hava katmış. Puck'ın da kendini çoğaltması mesela. Bana biraz Naruto'yu anımsattı açıkçası. Puck'ı biraz Naruto'ya, Ash'i de biraz Sasuke'ye benzettim. Zaten yazar kitapta manga ve animelere atıfta bulunmuş. Sanırım seviyor kendisi de. Meghan 'Otaku perisi' olduğunu söylemişti kendini kaçıran perilere. :D Bu arada yazar dövüş dersleri de alıyormuş bi sitede okumuştum. SPOLER SONU.. İnşallah Pegasus diğer kitapları bir an önce çıkarır da ben de 2.kitabı okuduktan sonra meraktan çatlamam :) İyi bayramlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah her konuda katılıyorum sana. Özellikle de Ash! Naruto'yu izlemediğim için yorum yapamayacağım ama yazarda ben de anime-mangalara kayma hissettim, zaten kitabın mangası da var :D Ayrıca bu uzun yorum için teşekkürler ;)

      Sil