Nora'nın Kitaplığı : Beyaz Balina'dan Yeni Kitap Haberleri - Bu Kitaplar Muhteşem Dostum!

9 Nisan 2014 Çarşamba

Beyaz Balina'dan Yeni Kitap Haberleri - Bu Kitaplar Muhteşem Dostum!

1. Kass Morgan - The 100 Üçlemesi


Bildiğiniz gibi The CW kanalının yeni dizisi The 100 bu kitaptan uyarlanmış. Diziye ilk bölümden aşık oldum, ama böyle bir distopyanın arkasında senaristler olamaz diye düşünmeden de edemedim. Ve bu kitabı görünce de çok mutlu oldum. Özellikle Türkiye'ye geleceğini öğrenince mutluluğum ikiye katlandı. Fakat üçlemenin sadece ilk kitabı çıktı ve 2.si henüz yazılıyor. Sanırım bu çıkana kadar o da yurt dışında hazırlanmış olur ^,^


2. Wendy Higgins - Sweet Üçlemesi


Young-Adult, Paranormal, Melekler-Şeytanlar, Aşk, Fantastik... Bu kitap aşık olduğum her şeyi içeriyor. Kapağına ise ilk gördüğümde bayılmıştım. Şimdi ise o kadar baskın değil bu duygu ama değiştirip daha güzel bir iş çıkartamayacaklarını bildiğimden, bence boşverelim, olduğu gibi kalsın bu kapak, olur mu?


3. Amie Kaufman - Starbound Üçlemesi


Yukarıdaki muhteşem kapaktan da biraz anlaşıldığı gibi kitabımız; YA, Bilim-Kurgu, Aşk, Distopya, Uzaylı, Macera, Paranormal vs... içeriyor. Yani bu kitap benim olmalı. O kadar. Nokta.


4. Melissa Landers - Alienated serisi


İşte bu ya! Sonunda yayınevleri bilim-kurgu & aşk kitaplarının, ya da uzaylı kitaplarının da diyebiliriz, değerini anlamaya başladı. Bu kitabı o kadar istiyorum ki. Ve bunun kapağıyla hiçbir alakası yok (TAMAMEN YALAN). Tamam biraz alakası olabilir (BİRAZ MI? İNANMAYIN). Tamam ya kapağı muhteşem ve ben bu kapağı kitaplığımda istiyorum! Tamam mı? Bu kadar işte.


5. John Dixon - Phoenix Island Üçlemesi


Bu kitap hakkında fazla bir fikrim yok fakat YA, Bilim-Kurgu, Macera, Distopya, Aksiyon, Gizem... Bana harika göründü ;)


Ben bayılmadan önce şu postu yazabilirsem harika olacak. Bu sayacağım kitaplar arasında Türkiye'ye gelmesini acaip derecede istediklerim de var. Bu yüzden haberi alınca müthiş heyecanlandım. Bu arada kitapların hakları Beyaz Balina Yayınları'nın yeni çıkacak olan bir markasında. Ve Eylül ayında yayınlanmaya başlayacak. Fantastik, Bilim-Kurgu, Macera, Aşk... Kitaplığımda şimdiden yer açma çalışmalarına girişiyorum :D Ayrıca bu kitaplar -özellikle 2 3 4 numara- orjinal kapaklarla çıkmazsa ağlarım. Ne ağlayacağım ya? İsyan ederim, yakar yıkarım her yeri :D

Ee peki sizin düşünceleriniz neler? Bu kitaplar hakkında siz de heyecanlı mısınız, yoksa ben ucube gibi mi davranıyorum =| Yorumlarınızı bekliyorum, hoşçakalıın :)

4 yorum :

  1. yeni hesabımla yine ben nora ::D Kendimi tutamadım yorum yazmak için koştum yeni hesap açtım. Neyse :D Ben sweet evil in çıkacağı için çok heycanlıyım !! Köken'de Dee nin katy ve deamon için yeni kimliğindeki isimleri bu kitaptan seçtiği ve lux serimizin yazarının en sevdiği kitaplardan biri olduğu için !! Sen tanıtımında bunu bahsetmediğini görünce biraz şaşırdım açıkcası sonra birde bu kitapların beyaz balina tarafından yayınlandığnı görünce... Açıkcası Dex in kitabı olmasını bekliyordum ne diyim her neyse nora bu kitaplarının yorumlarını heyecanla bekliyorum :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Sweet Evil'ı Köken'i okumadan çok önce görmüştüm. Köken'de de küçük bir ayrıntıydı benim için, tamamen unutmuşum :D Beyaz Balina tarafından değil, Beyaz Balina'nın Arkadya gibi yeni bir alt markası çıkacak ve bu kitaplar o markadan yayınlanacak :)

      Sil
    2. ne diyim bu kitapların türkçesinin kapakları da bu kadar muhtşem olursa arkadya en çok satan yayınevlerinden olur yani :D Kapaklar beni benden aldı hele Starbound Üçlemesi nin ve Alienated serisinin kapakları... Ben Türkiye'de bu kadar güzel kapak tasarımı görmedim

      Sil
    3. Yanlış anladın Arkadya'dan çıkmayacak, Arkadya gibi bir alt markadan çıkacak. O marka da yeni olacak Eylül'de öğreneceğiz adını :)

      Sil