Nora'nın Kitaplığı : Küller Şehri (Ölümcül Oyuncaklar #2) - Alıntılar

12 Şubat 2014 Çarşamba

Küller Şehri (Ölümcül Oyuncaklar #2) - Alıntılar


Küller Şehri'ni okuma sürecimde gözüme çarpan birkaç alıntıyı sizlerle paylaşmaya karar verdim. Umarım hoşunuza gider :) Alıntılar, özellikle sondakiler, spoiler içeriyor olabilir. Bu yüzden kitabı okumayanlara alıntıları okumayı da tavsiye etmem.



Simon, Luke'a kaygılı bir şekilde baktı. "Bu bir kurda dönüşüp beni yiyeceğin anlamına mı geliyor?"
"Elbette hayır." Luke pizza kutusunu çöpe atmak için kalktı. "Kılçıklı ve hazmedilmesi zor olursun."


"Pekala, ben asla sıradanı öpmem." dedi Jace. "Burada durup sonsuza dek kök salmayı tercih ederim."
"Sonsuza dek mi?" dedi Simon. "Sonsuza dek korkunç uzun bri süre."
Jace kaşlarını kaldırdı. "Bilmeliydim," dedi. "Beni öpmek istiyorsun, öyle değil mi?"


"Sana kahve getirdim." Bardağı uzattı ama Clary başını iki yana salladı.
"O şeyden nefret ediyorum. Tadı ayak gibi."
Luke gülümsedi. "Sen ayak kokusunu nereden biliyorsun ki?"
"Sadece.. biliyorum."


Hayal edebildiğim en kötü duygu ne biliyor musun, demişti Simon. Sevdiğim insana, dünyadaki herkesten daha çok güvenememek.


Magnus ayağa kalktı. "Sanırım bu benim için gitme zamanının geldiğini gösteriyor," dedi. Clary, onun Alec'e bakmaktan kaçındığını farketti. "Hepinizle karşılaşmanın bir zevk olduğunu söylemek isterdim fakat değildi. Oldukça rahatsız ediciydi ve açıkçası, herhangi birinizi tekrar görmek için hiç sabırsızlanmıyorum."


"Bilmiyorum," dedi Clary. "Rakip oyuncuların yarasa bumerangları ve duvara tırmanma güçleri var, bizimse elimizde sadece suda giden bir kamyonet."


"Şimdi de açım," dedi Simon ve sivri dişlerini göstererek sırıttı. "Biraz daha kan içmek iyi gelir. Elbette ki senin kanın beni muhtemelen zehirler, seni b*k suratlı."
Valentine güldü. "Bunu denediğini görmek isterdim hortlak," dedi.

İndirimli satın almak için: Kitap Sihirbazı

Şimdilik bu kadar. Daha sonra arkadaşlarım falan okurken gözüme çarpan bir yer olursa, ekleme yapabilirim :) Hoşça kalıın!


4 yorum :

  1. ah hadi ama kitabı hiç bir şekilde okumadım sadece ilk filmi izledim beğendim de bu ikinci kitaptaki gerizekalı cümleler ne . Yani ben normalde yazarları eleştirmem istediği türü yazabilir de hadi ama kahveyi ayak kokusuna benzetmek nedir ya ve sonradan gelen soru ayak kokusunu nereden biliyorsun bunlar ciddi ciddi var mı kitapta? almayı düşünüyordum ama bu cümlelerden sonra vazgeçtim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece birkaç küçük espri ve evet tabii ki de bunlar kitabın içinde gerçekten var olan alıntılar. Bu birkaç cümle bile sizi soğutmaya yettiyse kitabın genelinden zevk alamamanız muhtemel :)

      Sil
  2. On yargılı olmayın hele de kitaplarını hiç okumamışken. Cassandranın bir kitabını okuyan biri bu sözleri asla soylemezdi.

    YanıtlaSil