Nora'nın Kitaplığı : KCBT 6. Blog Turu: Mabet - Film Olsa Kimler Oynardı?

5 Şubat 2014 Çarşamba

KCBT 6. Blog Turu: Mabet - Film Olsa Kimler Oynardı?


Merhaba arkadaşlar, Kitap Canavarları ile yaptığımız Mabet blog turunun 5. gününde Karakter resimleri ile sizlerleyim :) Tabii ki bunlar resmî falan değil, sadece benim seçtiklerim. Ve kapaktaki kızı, kesinlikle başrol olarak kabul etmiyorum! Sanki çok da umurlarındaydı :D Neyse, en iyisi ben sizi sıkmadan önce sıradan başlayalım:

Lela Santos - Odette Annabelle


Başrole uygun bir kişi bulmak en zoruydu sanırım. Yazarın bahsettiği tek şey koyu bir ten ve koyu renkli dağınık saçlar olunca milyonlarca farklı şekilde canlandırabiliyoruz kafamızda. Bu yüzden bir çok farklı kişinin arasında kaldım ama en uygun Odette Annabelle gibi geldi. Saçlarını daha koyu bir tona boyatmasını tercih ederdim ama böyle de gayet hoş göründü :D Hem de söz dinlemeyen saçlarda da üstüne yok:


Kesinlikle 1. resmi tercih ederim. Neyse ki sadece yeni uyandığında bu halde olacak :D Benim içime sinmesini sağlayan bir alternatif resimden sonra Nadia'ya geçelim. :)



Nadia Vetter - Sasha Pieterse


Her ne kadar fotoğrafları karakteri andırmasa da, bu aktrisi liseli depresif bir kız rolünde hayal edebiliyorum. Birkaç alternatif fotoğraf ekleyerek devam edeyim :)


En çok da bu fotoğrafını intihara meyilli Nadia'ya benzetiyorum sanırım. Nadia için bir çok alternatif kişi buldum ama sarışın, mavi gözlü, güzel ve etrafa gülücükler saçan (kısa bir süre içinde böyle olmadığı ortaya çıksa da) vs. gibi bir tasvire en uygun kişinin bu olduğunu düşündüm :)

Malachi Sokol - Steven Strait


Fısıltı hayranlarının bana "ihanet!!" dediklerini duyar gibiyim. Ama kitapta Malachi öyle bir anlatılıyor ki kimi bulsam bir eksiği çıkıyor ya da uymuyor tasvire. Zaten en nefret ettiğim şey, erkek karakter bulmak oldu sanırım bu postta. Çünkü kimse hayalimdeki Malachi'nin kalıbına giremedi bir türlü. Ben de baktım böyle olmayacak, KCBT üyelerine ve kitabı okuyan birkaç kişiye sordum ve Steven'dan daha uygun birini bulamadık. Ama şöyle bir bakınca, gayet güzel bir seçim olmuş gibi :)


Tabii ki şu an önerilere açığım o yüzden aklınıza biri geliyorsa yorum yazmaktan çekinmeyin :)

Diane (Lela'nın Üvey Annesi) - Michelle Morgan



Açıkçası, bu karakter hakkında fazla kafa yormadım. Çünkü yazar da yormamış. Fiziksel olarak koyu bir tenden bahsediyor. İlk gördüğümde siyahi olarak hayal etmiştim fakat eğer zenci olsaydı, öyle söylerdi değil mi? Michelle Morgan da Imdb'de karşıma çıktı ve tam bir bakıcı anneye benzediğini düşündüm. Sonuç: karşınızda. :)

Tegan (Yeni Kraliçe Arımız) - Alexis Bledel



Kısa, çene hizasında sivrilen düz saçlar deyince, Tegan'ı Alexis Bledel ile özleştirmeden yapamadım. Aslında siyah saç diyordu fakat filmde oynasa boyatırdı heralde diye düşünüp fazla üzerinde durmadım. Hem tipi falan da gayet güzel yani; gıcık, okulun popüler kızı ölünce yerine geçip kraliçe arı olacak bir tipe de gayet sahip :D Yani gıcık olduğundan değil ama film olsa kolay kıvırırdı diye düşünüyorum.


Koyu renkli saçını tercih ederim. Evet evet, sevdim ben bu kızı, Tegan bu olsun :D

Ana - Kendall Jenner



Uzun düz saçlarını at kuyruğu yapmış, bronz tenli esmer güzelimiz Ana, Kendall Jenner eşliğiyle karşımızda. Fotoğraflarda Ana için aşırı masum çıkmış gibi geldi, ama kim bilir? Rol yapmaya gelince bir canavara dönüşebilir belki de :D

    

Ana sürekli olarak bir at kuyruğuyla gezdiği için ben de sadece saçlarının toplu olduğu fotoğrafları koymaya karar verdim :D

Raphael - Thomas Gibson



Yazarın "hayatımda gördüğüm en sıradan adam" olarak tasvir ettiği Raphael'e kimi koyacağımı bilemedim. Ama Thomas Gibson'ı CSI'da -polis olarak gördüysem de- gördüğümde verdiğim ilk tepki "bu adam da doktor tipi var ya." olmuştu. Ben de fazla üzerinde düşünmeye gerek duymadan buraya koymaya karar verdim :D



Evet arkadaşlar, bir postumun daha sonuna geldik. Ve en önlerde gelen karakterlerin fiziksel özelliklerinden yola çıkarak birileri ile eşleştirmeye çalıştım. Ama karakterleri tamamen bunlara bağlamıyorum tabii ki, bu yüzden eğer sizin de aklınızda birileri varsa lütfen benimle paylaşın. Yorumlarınızı bekliyorumm :)

-Çekiliş-


a Rafflecopter giveaway

2 yorum :

  1. lela gerçektende cuk oturmuş:) Malachi için konuşmama gerek bile yok :D

    YanıtlaSil