Nora'nın Kitaplığı : Bana Dokunma (Shatter Me #1) - Tanıtım & İnceleme

16 Şubat 2014 Pazar

Bana Dokunma (Shatter Me #1) - Tanıtım & İnceleme


Juliette tam 264 gündür kimseye dokunmadı.

En son birine dokunması bir kazaydı. Ama Yeniden Kuruluş onu cinayetten içeri tıktı. Juliettein dokunuşunun neden bu kadar ölümcül olduğunu kimse bilmiyor. Kimseye bir zarar vermediği sürece bu durum kimsenin de umurunda değil çünkü dünya zaten perişan durumda. Her gün yeni bir hastalık ortaya çıkıyor, gıda sıkıntısı had safhada, gökyüzünde tek bir kuş kalmadı ve bulutlar garip bir renkte.

Yeniden Kuruluş, yeni düzenin tek çare olduğunu iddia ettiği için Juliettei bir hücreye kapattı. Hayatta kalan bir avuç insan ise savaş naraları atıyor. İşte bu yüzden Yeniden Kuruluş fikir değiştirmek üzere. Juliette onlar için mükemmel bir silah olabilir. Juliette, yeni düzenin tek silahı olabilir.

Juliette karar asamasında. Ya bir silah olacak. Ya da bir asi.


Vaov! Bu kesinlikle beklediğim şey değildi. Tamam, güzel bir kitap bekliyordum ama açıkçası içinde vıcık vıcık aşk da beklemiyor değildim. Bunun yerine muhteşem bir distopik macerayla karşılaştım. Ve romantizm de sınırı aşmamış, abartılmamıştı. Ön plana çıkıyor ama tüm kitabı kaplamıyordu, bu harika. 

Kitapta tabii ki benim en sevdiğim sahnelerden biri kaçış sahnesiydi. Diğeri de kitabın sonundaki özel kıyafeti deneme sahnesi :D Evet, evet, orada gerçekten çok güldüm. Kitaptaki tüm karakterler ise birbirinden muhteşemdi, Warner dahil. Juliette'in 264 gündür kimseyle muhattap olmayıp sonra dış dünyaya her şey normalmiş gibi dönmesi ve doğru düzgün konuşabilmesi garipti. Çoğu insan rehabilitasyondan sonra zor insan içine karışır yani. Belki de Adam'la aynı hücrede kalmaları alışma süreci olmuştur, bilemiyorum :/

Söylemem gerekir ki, bu kitaba yanlışıkla başladım. Kitabı almadan başlamak istemiyordum ama e-book'larımın arasında gezerken gözüme çarptı bir bakayım dedim. Sonra bir bakmışım 80. sayfadayım ve saat gecenin 2'si falan. Dedim burada bırakmak olmaz en iyisi devam edeyim. Ve bu süreçte kitabı da sipariş ettim, okuduğum kitaplar kütüphanemde olmazsa olmaz. Özellikle bu kitap :D

Sizin de anlayacağınız üzere, beğendim ben bu kitabı. Ama Ben Bırakma'yı her ne kadar hemen istesem de, 3. kitap çıkmadan almayacağım. Hem okumam gereken çok kitap var, hem de "ne zaman çıkacak, ne zaman çıkacak" diye beklemekten nefret ederim. Ayrıca Dex novellaları da çıkaracak mı diye merakla bekliyorum. Eğer öyle olursa, hepsini birlikte alırım :D

Kitabı incelerken ben birkaç bölüme ayırıyorum. Burası spoiler içerecek. 

1. Adam ve Juliette'in aynı hücrede geçirdiği süreç.
2. Adam ve Juliette'in aynı odada geçirdiği süreç.
3. Adam ve Juliette'in kaçışı.
4. Adam ve Juliette'in aynı evde geçirdiği süreç. 
5. Adam ve Juliette'in kaçışı. Vol.2
6. Adam ve Juliette'in aynı üste geçirdiği süreç.

Nasıl ama :D Tamam, tam olarak böyle olmayabilir, ama böyle açıklamak da çok hoşuma gitti. :D Yalnız buradan kitabın kendini tekrarlaması gibi bir yanlış anlaşılma çıkmasın, ben temaları kısaltıp küçülttüm yani, ayrıntılar kesinlikle faklı. Karakterlere gelecek olursak da, 2.de Warner, 4'te James (Adam'ın kardeşi), 5'te Kenji ve 6'da Castle başta olmak üzere Winston, Sonya ile Sara, Brendan gibi birçok karakter kitaba dahil oluyor.

Eh, kitaptan da azçok bahsettiğimize göre artık yorumu bitirmenin zamanı gelmiş demektir. Bir sonraki postumda görüşmek üzere, hoşçakalıın! :)

Satın Almak İçin: Kitap Sihirbazı

Puanım: 5  GoodReads Puanı: 4,05
Sayfa Sayısı: 332   Yazar: Tahereh Mafi   Yayınevi: DEX



21 yorum :

  1. Nora sen 8.sınıfta yani sınav yılında çok fazla kitap okuyor muydun? Benim sınav yılım ders çalışmam lazım ama kitapta okumakatiyordum acaba sen kital okuyor muydun o zamanlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırladığım kadariyla hayir. Yani yine okuyordum ama ayda bir kitap falan. Tavsiyem; sınava çalışmaya bak. Önünde kitap okumak icin daha cook zamanin var :)

      Sil
  2. E-book derken yani İngilizce mi okudun?

    YanıtlaSil
  3. merhaba nora kış masalı (mark helprin) bu kitabın tanıtımını yapar mısın cok merak ediyorum. 28 şubatta filmide vizyona giriyor fragman cok etkileyici fantastik bir aşk sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de fazla bir bilgim yok ama şöyle yüzeysel bir tanıtım yapabilirim :)

      Sil
  4. ya nora ben senin okuduğun kitaplara bakınca kendim hiç okumamış gibi oluyorum.kitapları çok seviyorum.çok okumaya çalışıyorum.sınıfımın kitap kurduyum ama sana bakınca diyorumki okuduğum ne kadarda az kitap varmış.senin sayende fantastik kitaplarla tanıştım.evet evet senin bloğunu görmeden önce okuduğum fantastik tek ktap "paradokya" serisiydi.beni fantastik kitaplarla tanıştırdığı için bloğu ve seni çok seviyorum.sana bakıyorumda sen kitap almak için bu kadar parayı nerden buluyosun diye düşünüyorum.galiba benim o kadar fazla kitap okuyamam maddi durumlardan birazda.nette daha ucuz oluyo kitaplar ama annemler netten kitap almıyolar.e şimdide her kitap en az 20 tl.neyse ben fazla konuştum.yararlı bi blog.her gün giriyorum.okuduğum yorumları 5-6 kez okuyorum.biliyomusun ben 7. sınıftayım.6. sınıfa giderken fazla kitap okumazdım ve otlarım düşüktü.7. sınıfta kitap okumaya başlayınca bi baktım notlarım yükselmiş.o yüzden bütün herkese kita okumalarını tavsiye ediyorum.gelecek sene 8.sınıfım ve yoğun bir sınav tempom olcak.belkide o zamnlar fazla kitap okuyamayacağım.o yüzden şimdiden başladım.bırakmıcamda.TEŞEKKÜRLER NORA ((:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle bu güzel yorum için teşekkürler ^,^ Ayrıca benim de açıkçası para basan bir ailem yok ve liseli olduğum için bir maaşım da yok. Ailemin insafına kaldım. Babamı her nasıl yaptıysam internet sitelerine güvendirtmeyi başardım ve internetten çok fazla kitap aldırmaya başladım. Tüm parayı onlar ödedi yani. İnternette düşük indirimli olanları da mağazalardan kendi paramla aldım. Yani bulduğum tek para baba parası :D 7. sınıfta olmana rağmen kitaplara bu şekilde önem vermen çok güzel. Ben o zamanlar çok az kitap okurdum diye hatırlıyorum çünkü bizi böyle kitap okumaya teşvik eden şeyler yoktu :/ Sınavlarında başarılar, kitap okumayı bırakma ;-)

      Sil
    2. saol. ^,^

      Sil
  5. bişi sorcam dr güvenlimi.yani benim babamgil bi türlü güvenemiyolar.kredi kartı numaralarını oraya vermek istemiyolarmış.sen ne dersin bu konuda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben d&r'dan şimdiye kadar tabiri caizse kazık yiyen biriyle karşılaşmadım. Ben de bir kez alışveriş yapmıştım onun da tek sorunu biraz geç ve bazı kitapların defolu gelmesiydi. Tabii alacağın kitaplar diğer sitelerde varsa benim bildiğim en güvenilir site kitap yurdu'dur. Ben ise daha ucuz olduğu için Kitap Sihirbazı'ndan yapıyorum yani. Kendi açımdan düşünürsem D&r'ı internet sitesi olarak pek tercih etmiyorum ama kredi kartıyla ilgili bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, sonuçta d&r bu, büyük şirket. Ama tabii ki yüzde yüz güvence veremem :)

      Sil
  6. Yorumlarda soruları okuyunca gördüm :) Abi, ben gttim BKM'den aldım gayet ucuzdu :D Aylık 50 lira sınırım vardı. Alışverişi yaptıktan 2 hafta sonra bankadan haber geldi 100 TL'lik alışveriş yapılmış! Vay dedim namussuz ben o kadar parayla kaç kitap alırdım biliyor musun?! Ay bak yine sinirlendim. Neyse benim ablam kızmadı hiç. Canın sağolsun dedi :D Fakat vicdanım sızlıyor. Siz siz olun bilindik yerlerden yapın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa :O Ben de BKM'yi hiç duymamıştım açıkçası. Çok kötü olmuş, geçmiş olsun :( Ve kesinlikle haklısın, şakaya gelmez bu işler internette dolandırıcılık yapan milyonlarca site var..

      Sil
  7. vaov bu kitap bi harikaydı.başlarda beni biraz sıktı ama hücrede beraber kaldıkları zamandan sonra kitap mükemmel boyutlara ulaştı.harikaydı ve çok sevdim.bu seri 4 kitap heralde ama sadce 2 tanesi türkiyede çıkmış.acaba bu konudada biraz bilgilendirir misin?bide acaba dex novellaları çıkartcakmı.bilgi verirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri 3 ana kitap ve 2 novelladan oluşuyor. Dex novellaları çıkartacak mı bir bilgim yok, 1 ve 2. kitap arasındakini çıkartmadı ama 2-3 arasındakini 3. kitap ile birlikte çıkartabilir belki :)

      Sil
  8. bana dokunma' nın ikinci kitabı var mı, çıktı mı ve ismi nedir???

    YanıtlaSil
  9. Ben Beni Bırakma' yı geciktirme derim.Gerçektn çok güzeldi.2. kitapta Varner daha ön plandaydı ve gerçekten harkaydı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınacaklar sepetimde sırasını bekliyor, ben de en yakın zamanda okumak istiyorum :)

      Sil
  10. flimi cıkacakmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarıyla henüz öyle bir çalışma yok.

      Sil