Nora'nın Kitaplığı : Tanrıça Serisi - Aimee Carter || Bilgilendirme

3 Ocak 2014 Cuma

Tanrıça Serisi - Aimee Carter || Bilgilendirme

Tanrıça (Goddess Test #1)


Teste tabi tutulan her kız öldü.
Şimdiyse Kate'in sırası.
Kate'in hayatı, en başından beri yalnızca kendisi ve annesinden ibaret olmuştur -ancak şimdi annesi ölmek üzeredir.Peki ya son isteği? Çocukluğunu geçirdiği eve geri dönmek.Bu nedenle Kate bir yandan annesinin sonbaharı çıkaramayacağından endişelenirken diğer yandan da hiçbir arkadaşı yada akrabası olmayan bir yerde yeni bir okula başlayacaktır.

Sonra Henry ile tanışır.Karanlık.Istırap dolu.Ve büyüleyici.
Henry, kendisinin Ölüler Diyarı tanrısı Hades olduğunu ve kendisiyle bir anlaşma yapmayı kabul etmesi durumunda, Kate kendisine sunulan yedi testi geçene kadar annesini hayatta tutacağını iddia etmektedir. Kate Henry'nin çıldırmış olduğundan
emindir -ta ki ölü bir kızı hayata döndürdüğüne tanık olana kadar.
Artık annesinin hayatını kurtarmak gözüne delicesine mümkün görünmektedir. Testleri geçmeyi başardığı takdirde Henry'nin gelecekteki eşi ve bir tanrıça olacaktır.
Ve başarısız olursa...

Sayfa Sayısı: 319   Yayınevi: Ephesus   GoodReads Puanı: 3,88
Liste Fiyatı: 15 TL   Orjinal İsmi: The Goddess Test


Tanrıçanın Avı (Goddess Test #1,5)

A vacation in Greece sounds like the perfect way for Kate Winters to spend her first sabbatical away from the Underworld...until she gets caught up in an immortal feud going back millennia. Castor and Pollux have been on the run from Zeus and Hades' wrath for centuries, hiding from the gods who hunt them. The last person they trust is Kate, the new Queen of the Underworld. Nevertheless, she is determined to help their cause. But when it comes to dealing with immortals, Kate still has a lot to learn...

Çevirim:
Yunanistan'da bir tatil Kate Winters'a Ölüler Diyarı'ndan ilk uzak kalacağı zamanı geçirmek için harika bir yol gibi gelmişti... ta ki kendini bin yıllık bir kan davasıının ortasında bulana kadar. Castor ve Pollux, yüzyıllardır Zeus ve hades'in öfkesinden kaçıyorlar, onları avlayan tanrılardan gizleniyorlardı. Son güvendikleri insan Kate'ti, Ölüler Diyarı'nın yeni kraliçesi. Buna rağmen Kate onların davasına yardım etmekte kararlıydı. Ama konu ölümsüzlerle uğraşmaya gelince, Kate'in öğrenecek daha çok şeyi vardı... 

Türkçe Versiyonu Bulunmuyor.

Sayfa Sayısı: 92   GoodReads Puanı: 3,8
 Orjinal İsmi: The Goddess Hunt




Tanrıçanın Savaşı (Goddess Test #2)

Kate Winters ölümsüzlüğü hak etti.

Ama hayatını Ölüler Diyarı'nda, Henry ile birlikte geçirmek istiyorsa bunun uğruna savaşması gerekecek.

Bütün olanlar içerisinde, ölümsüzlüğü kazanmak en kolayı olmuştu. Kate, artık Ölüler Diyarı Kraliçesi olarak taç giymek üzere olmasına rağmen, kendisini her zamankinden çok daha yalnız hissetmektedir. Ölüler Diyarı'nın hükümdarı olan Henry'ye karşı duyduğu sevgi günden güne büyürken, Henry ona karşı gittikçe mesafeli ve gizemli davranmaya başlamıştır. Kate'in taç giyme töreninin tam ortasında, evrende kendisini öldürebilecek kadar güçlü olan tek varlık tarafından alıkonur: Titanların Kralı, Kronos.

Diğer tanrılar her birinin sonunu getirebilecek olan savaşa hazırlanırken Henry'nin Tartarus'dan kurtuluşu yalnızca Kate'in elindedir. Ama Ölüler Diyarı'nın sonsuz mağaraları içinde yolunu bulabilmesi için, geleceğini tehdit eden tek kişiden yardım talep etmelidir. Henry'nin ilk karısı, Persephone. 

Ya ölümsüzlük ebedi değilse?

Sayfa Sayısı: 297   Yayınevi: Ephesus   GoodReads Puanı: 4,07
Liste Fiyatı: 16 TL   Orjinal İsmi: Goddess Interrupted


Tanrıçanın Kalıtı (Goddess Test #2,5)

For millennia we've caught only glimpses of the lives and loves of the gods and goddesses on Olympus. Now Aimée Carter pulls back the curtain on how they became the powerful, petty, loving and dangerous immortals that Kate Winters knows.
1-) Calliope/Hera represented constancy and yet had a husband who never matched her faithfulness....
2-) Ava/Aphrodite was the goddess of love and yet commitment was a totally different deal....
3-) Persephone was urged to marry one man, yet longed for another....
4-) James/Hermes loved to make trouble for others - but never knew true loss before....
5-) Henry/Hades's solitary existence had grown too wearisome to continue. But meeting Kate Winters gave him a new hope....

Sayfa Sayısı: 401   GoodReads Puanı: 4,1
 Orjinal İsmi: The Goddess Legacy

Bu kitabın Türkçe edisyonu bulunmamakla birlikte 5 farklı novellayı birleştirmiş, tanrıça ve tanrıların hayatından kesitlere yer veriyor. İşte içerdiği novellalar:
 Tanrıça Kraliçe #2,54



"In all the years I’d existed, I’d never expected to be free."

The powerful Greek gods live in a world torn apart by jealousy and love, loss and longing. Could Goddess Queen Calliope finally be the one to achieve peace between the gods and set them free?
Sayfa Sayısı: 75   GoodReads Puanı: 4,08
 Orjinal İsmi: The Goddess Queen



Aşık Tanrıça #2,55

"When I’m with him, I feel alive, not just immortal."

Flighty, capricious Ava thinks she isn’t suited to life as a Greek goddess. Their world is ruled by jealousy and war but Ava cares more for matters of the heart – and two boys specifically! But could discovering which one is her true love be Ava’s greatest weapon…

Sayfa Sayısı: 48   GoodReads Puanı: 4,18
 Orjinal İsmi: The Lovestruck Goddess




Yeraltının Tanrıçası #2,56




"I just—I don’t belong there. I don’t know how else to explain it."

Persephone doesn’t fit into the mystical underworld of the Greek gods, especially now that she is being forced to wed Henry, the boy she doesn’t love. But can she find a way to be free?

Sayfa Sayısı: 93   GoodReads Puanı: 4
 Orjinal İsmi: Goddess Of The Underworld




Hırsızların Tanrısı #2,57




"They needed a scapegoat – and I was convenient"

A pariah among the Greek Gods of Mount Olympus, James has been shunned by the council for helping a friend find freedom. Can he clear his name – and find a love of his own?

Sayfa Sayısı: 70   GoodReads Puanı: 4,18
 Orjinal İsmi: God Of Thieves



Karanlığın Tanrısı #2,58



"Feared by the living, revered by the dead"

As Lord of the Underworld, Hades had unimaginable power at his fingertips, ready to do whatever he must to uphold his duties and laws. And as the ruler of the souls who died, he would live forever, guaranteed true immortality through his duties to them. But he would have traded it all if it meant he could be mortal.

Sayfa Sayısı: 49   GoodReads Puanı: 4,3
 Orjinal İsmi: God Of Darkness



Tanrıçanın Mirası (Goddess Test #3)

Aşk ya da Yaşam.
Henry ya da Çocuğu. 
Ailesinin ya da Dünyanın Sonu.
Kate bir tercih yapmak zorunda...

Kate Winters, dokuz ay süren bir esaret boyunca kıskanç bir tanrıçaya, intikam peşinde olan bir Titana ve hiç beklemediği bir gebeliğe rağmen ayakta kalmayı başardı. Şimdi Tanrıların Kraliçesi doğmamış çocuğunu elinden almak istiyor ve Katein onu durdurması olanaksızdı; Kronos ile bir pazarlık yapana dek.

Titanların Kralı Kronos, Katein sadakati ve bağlılığına karşılık insanlığı bağışlayacak ve Katein çocuğunun kendisinde kalmasına izin verecektir. Ancak yine de Henryyi, Katein annesini ve konseyin geri kalanını yok etmeye kararlıdır. Kate anlaşmayı reddettiği takdirde ise dünya üzerindeki en son tanrı ve ölümlü kişi yok olana dek dünyayı yerle bir edecektir.

Sevdiği herkesin kaderi omuzlarındayken Kate imkânsız olanı başarmak zorundadır: Evrendeki en güçlü varlığı yenmenin bir yolunu bulmak, hem de sahip olduğu her şey pahasına olsa bile.

Bedeli ölümsüzlüğü olsa bile.

Sayfa Sayısı: 336   Yayınevi: Ephesus   GoodReads Puanı: 4
Liste Fiyatı: 18 TL   Orjinal İsmi: The Goddess Inheritance


Şimdi seri hakkında bilgilendirme paylaşımı yapınca merakım kabardı. Aslında ön yargılıyım bu seriye karşı, ama Yunan Mitolojisi aşkım bir kez daha öne geçti. Konusu falan pek ilgimi çekmedi ama keşke şu novellaları da Türkiye'de bulunsa. Belki o zaman okurdum. Ama kapak renklerinin ne kadar hoşuma gittiğini söylemeden geçemeyeceğim. Bu aralar bu tonlarda fazla kapak yapılmıyor. Kitaba geri dönecek olursak şu an önceliklerim listesi çok dolu bu yüzden henüz "düşünülebilir" listesinde. Bir de son kitapta yazarın adını "Almée" diye yazdığının farkında mısınız? Ayıp :(

14 yorum :

  1. bu seri için güzel yorumlar var cokta güzel bilgilendirmişsin sagol canım ama melez sözleşmeleri kafamı karıstırıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her Yunan Mitolojisi kitabı aynı değildir. Mesela bir Melez Sözleşmeleri ile bir Percy Jackson arasında dağlar kadar fark var. Bu yüzden Tanrıça'yı okurken Melez Sözleşmeleri'ni hiç okumamış gibi davranman gerekir. Peki ne açıdan kafanı karıştırıyor? :)

      Sil
    2. merhaba nora kafamın karışması su sebepten melez sözleşmelerine mi bu seriye mi öncelik vermeliyim satın almakta sence

      Sil
    3. Yani bu okumayi sevdiğin türe göre değişir. Tanrica, seri olarak yeni yetişkin türüne giriyor. Melez sözleşmeleri ise bir genc yetiskin serisi. Ben Tanrica'yi okumadim ama Melez Sözleşmeleri ni seri olarak seviyorum. Sen bilirsin, tanitim yazılarını oku, bak biraz kitaplara. Hangisi icine sinerse onu al. Sonucta birini bitirdikten sonra diğerine başlarsın :)

      Sil
  2. 4. kitabı çıkacak mı?Bunun hakkında bir bilgi var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkmayacak diye biliyorum.. Kitapları okumadığım için %100 emin olamam fakat şu an yazar tarafından öyle bir çalışma gözükmüyor.

      Sil
    2. 3. kitabı bitirdim,son sayfasında serinin son kitabı olduğu yazıyor.

      Sil
    3. Bilgilendirme için teşekkürler :)

      Sil
  3. yeni yetişkin ile genç yetişkin türünün nasıl bir ayrımı oluyor biri bni bilgilendirirse sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurgu farkları dışında sanırım en önemli farklardan biri genç-yetişkinde cinsel detaylara fazla inilmezken yeni-yetişkinde erotizm öğeleri sansürlenmiyor.

      Sil
  4. Maalesef kitapların yarısından fazlası ülkemizde yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ana kitapların hepsi var, sadece novellalar yok :)

      Sil
  5. Kapakta yer alan kızın adını bilenimiz var mı ?

    YanıtlaSil