Nora'nın Kitaplığı : Sword Art Online - Anime Tanıtım & İnceleme

29 Ocak 2014 Çarşamba

Sword Art Online - Anime Tanıtım & İnceleme


2022 yılında piyasaya sürülen Sword Art Online MMORPG oyunu, başa takılan bir alet aracılığıyla oyuncuları kendi dünyasına götürerek gerçek bir Role-Playing oyunu sunmaktadır.

Oyuna katılan 10.000 oyuncu arasında olan Kirito da SAO dünyasına giriş yapmıştır. Fakat kısa sürede bütün oyuncular oyundan çıkış olmadığını fark ederler ve herkes bir anda geniş bir alana ışınlanır.

Oyunun yapımcısının burada yaptığı açıklamaya göre oyundan çıkmanın tek yolu 100 katlı SAO dünyasını temizlemektir. Her katta bir boss bulunmaktadır ve 100. kattaki boss'u öldürebilen oyundan çıkabilecektir.

Fakat oyunda sağlığı biten kişi gerçek hayatta da ölecek, ayrıca dışarıdan biri oyuncuların başındaki aleti çıkarmak isterse alet oyuncuları öldürecektir.

Bütün oyuncular şaşkınlık içerisindeyken oyunlar konusunda tecrübeli olan Kirito oyunu kazanmayı kafasına koymuştur.


En sevdiğim animelerin başında gelen Sword Art Online, fantastik macerayı ve distopik dünyayı romantizm ile birleştirip başarılı bir sonuç veren çok nadir animelerden biridir bence. Başarılı kurgusunu ise saymıyorum bile. Adamlar öyle bir oyun sistemi kurmuşlar ki, hâlâ gerçek hayatta da olsa keşke demeden edemiyorum. 

Neyse animeye gelecek olursak şu anki haliyle toplam 25 bölüm (+2 Offline special). Tek sezon olarak görünmesine rağmen anime kendi içinde 2 sezona ayrılıyor ve 2. sezonda farklı bir oyunla karşımıza çıkıyor. Şahsen 1. sezonu daima 2'ye tercih etmişimdir. 1. sezon canavarları ve dövüşü konu alırken, 2. sezondaki oyun periler ve uçma isteğini konu alıyor. Bana ne kadar saçma geldiğinden bahsetmeyeceğim bile. Ve 2. sezonda Asuna'yı hiç doğru düzgün göremedik. Ayrıca Kirito'nun hali neydi öyle? Saçlar, kulaklar, kılıcı(?)... Komediydi resmen. Neyse anlayacağınız 1. sezonu tercih etme nedenlerim çok. 


Ama genel olarak anime harikaydı ve izlediğimden asla pişmanlık duymadım. İlk bölümler benim için hayal kırıklığıydı biraz ve ilk 8 bölümde 2 yılı anlatıp geçmişlerdi, aceleleri varmış gibi ve bu da benim sinirlerimi oynatmıştı. Tabii sonradan bunu telafi etmeyi becerdiler :D Karakterler olsun, çizimi olsun, efektleri, opening ve ending'leri olsun kesinlikle muhteşemdi.

Aslında bu anime hakkında söylenecek o kadar çok şey var ki... Ama gerisini de izleyerek kendiniz görün diyorum ben, ve burada bırakıyorum. Aksiyonuyla, romantizmiyle çok güzel bir animeydi, herkese tavsiye ederim kısaca. Hoşça kalın :)

Puanım: 5      Bölüm Sayısı: 25 (+2)     
Tür: Shounen, Macera, Fantastik, Romantizm, Aksiyon, Oyun

12 yorum :

  1. En sevdiğim animeydi.Bu arada beni hatırladın mı? :))

    YanıtlaSil
  2. grinin elli tonunu okudun mu?

    YanıtlaSil
  3. İyi hoş da, bence animeye sadece tek sezondan yaklaşman hoş olmamış... İkinci sezona konu bulamadıkları için aynı şeyleri tekrarlamalarından puan kırmanı beklerdim. (3. sezon çıktı hala aynısı şeyler dönüyor. Kirito günü kurtaracak.) Kirito'nun Mary Sue'nun erkek hali olmasından ve TÜM kızların ona aşık olmasından puan kırmanı beklerdim. Kuzeninin bile ona aşık olmasını bırak, oyunda yine karşılaşıp yine aşık olmasının ne kadar zorlama olduğunu en az benim kadar fark etmişsindir. Blogunu çok seviyorum ama ilk kez bu kadar yüzeysel bir inceleme buldum, kusura bakma. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası bu söylediklerin dikkatimi çekse de, puan kıracak kadar etkilemedi beni. Zevk alarak izledim ve rahatsız olmadım. Takdir edersin ki bu yorumlar öznel, yani herkesin düşüncesi farklı oluyor. Ben de şöyle demeni beklerdim: "Senin yerinde olsam ...dan puan kırardım" gibi bir şeyler. Beni rahatsız eden kısımları zaten yoruma yazdım, demek ki başka şeyler o kadar da rahatsız etmemiş. Hem her kusurdan puan kıracak olsak hiçbir şeye 5 puan veremezdim. Beni eleştirmen hoşuma gitse de yorumumu "yüzeysel" olarak tanımlaman beni şaşırttı doğrusu.

      Sil
  4. Sword Art Online.. Bu tarz animeler kolay kolay piyasaya çıkmıyor doğrusu. Konusunu okuduğumda vayy bee!! demiştim. Hemen başlamıştım izlemeye. Açıkçası 26 bölümünün de bosslarla ilgili olacağını ve uzun süreceğini düşünmüştüm. Yarısında bitince noldu ya şimdi nolacak demiştim. Sonra şu periler girdi araya falan. 2.sezon beni sarmadı açıkçası. 1. sezonu 26 ya yaysalarmış ve daha derin işlenseymiş daha iyi olurmuş. Ama ne yalan söyleyeyim yine de gönlümde sayılı animelerimdendir. Kusurlarını maruz gördüm o yüzden. 1.sezon her şeye bedel :) Bu arada kaichou wa maid sama hakkında da konu açarsan çok sevinirim. Zira hala 2.sezonunu ümitle beklemekteyim. 1. sezonuyla arasında 4 yıl olmasına karşın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SAO ile ilgili görüşlerimiz bayağı benziyor, Kaichou Wa Maid-Sama'nın yorumunu yapmamamın nedeni izlememin üzerinde uzunca bir zaman geçmiş olması. Boş zaman bulup ikinci kez izlersem yorum paylaşmayı düşünüyorum :)

      Sil
    2. Anlıyorum, 4 sene oldu. Az değil Yanıtın için de teşekkürler :)

      Sil
  5. Sword art online çok güzel bi animedir ilk sezonun ikinci partı sıkıcı olsa bile bu animeyi batırmıyo.bazı insanlar kirito'ya herkesin aşık olmasından rahatsız olabilir ama benim çok hoşuma gidiyor çünkü karaktere aşık olursa onu kırtarmak için ölümü bile göze alır mesela asuna bazıları almasa bile bu ana karakterin işine gelir bu tarz şeyler fantastikte olabilir diye düşünüyorum ve ayrıyetten ana karakterin herkesi tek alması normalde oyunlarda olmayacak bişey ama buda hoşuma gitti çünkü zor bi durumda power up ın babasını böyle görüyoz yani sorun yok bence zaten herkes eşit olsa kirito niye ana karakter olsun herneyse gayet güzel bir animedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kirito'nun başrol olmasından gayet memnunum ben şahsen. Boşuna en sevdiğimiz animelerden biri olmadı :D

      Sil