Nora'nın Kitaplığı : Sakurasou no Pet na Kanojo || Anime Tanıtımı & Karakter Tanıtım & İnceleme

18 Ocak 2014 Cumartesi

Sakurasou no Pet na Kanojo || Anime Tanıtımı & Karakter Tanıtım & İnceleme


Sorata yurtta kedi beslediği için yurttan kovulmuş, kedileri çok sevdiği için onları sokakta bırakamıyor ve onlar içi, her şeye razı, Sakuraosu yurduna gitmeye bile. Sakurasou okul tarafından belirlenmiş sorunlu, tembel, ve huysuz öğrencilerin bulundukları bir nevi yurt. Fakat Sorata, gayet normal olduğu için onun bu yurtta yaşamını sürdürmesi hiç de kolay olmayacak, taki Shiina adında ki kız onlara katılana dek. Sorata bundan sonra günlerini dolu hemde o kadar dolu yaşayacak ki, Sakurasou onun için bir evden farklı olmayacak!

Eh, tanıtım yazısı kısaca her şeyi açıkladı zaten. O zaman ben karakterlerden biraz bahsedeyim:

Başrolümüz Sorata. Kedi beslediği için Sakurasou'ya atılmış, hayali oyun yapımcısı olmak ve (Shiina gelene kadar) kedilere bakıcı bulup Sakurasou isimli çatlak evden kurtulmak. 

Shiina Mashiro: Sakurasou'ya yeni taşınmış olan kızımız, eskiden ressammış fakat artık bir mangaka. Shiina, animede "dahi" olarak adlandırılan gruptan biri. (Bu dahiler hiçbir şey için uğraşmadan her şeyi kolaylıkla anlayan tiplere deniyor. Anime "dahiler" ve "normaller" olarak ikiye ayırmış insanları.) Ama Shiina eskiden yaşadığı yerde herkes onun ihtiyaçlarını giderdiği için, nasıl çamaşır yıkanır, nasıl yemek yapılır, nasıl giyinilir, okula nasıl gidilir vs. şeyleri bilmiyor. Bu yüzden evde Mashiron görevi diye bir görev var. Bu da her sabah Shiina'yı giydirmek, çamaşırlarını yıkamak, saçlarını kurutmak, okula götürmek vs. içeriyor. Sakurasou'da kalanlar bu görev için Sorata'yı seçiyor. :D

Kamiigusa Misaki: Sakurasou'nun eğlence kaynağı. Her daim gülen, her şeyden bir eğlence çıkarabilen karakterimiz. Jin ile küçüklükten beri arkadaşlar ve bu karakterimiz de Jin'e aşık. Aynı zamanda bir anime yapımcısı ve bu da dahiler grubuna giriyor. 

Mitaka Jin: Sakurasou'nun çapkın öğrencisi. Bir anime senaryo yazarı ve Misaki'yi seviyor. Fakat Jin'in senaryoları hiçbir zaman Misaki'nin animeleri için yeterli olmuyor, bu yüzden Jin kendini geliştirene kadar Misaki'yle birlikte olmayı kabul etmiyor.

Akasaka Ryuunosuke: Bir bilgisayar dahisi. Kendisini odasına kapatmış ve dış dünyayla hiçbri ilgisi yok. Okula gitmiyor, çoğu kişi onun yüzünü bile görememiş. Sadece e-mail yoluyla iletişim kuruyor. Ve çok besleyici olduğunu söyleyerek her daim domates yiyor.


Sengoku Chihiro: Sakurasou'nun başındaki bir türlü evlenememiş hoca. Daha çok güzel ve çapkın bir tip, ayrıca tembel ve umursamaz bir havası var.

Aoyama Nanami
: Sakurasou'ya sonradan taşınan ahlak manyağı kızımız, Sorata'nın sınıf arkadaşı ve Sorata'yı seviyor. Hayali seiyuu olmak ve bunun için evden kaçmış. Tüm harcamalarını kendisi karşıladığı için gece-gündüz çalışıyor.

Off be, ne çok ana karakterimiz varmış. Favorim ise: Shiina. Animeye gelencek olursak, ilk bölümünü izlediğimde "saçmalığın daniskası" demiştim. Ama yorumların iyi yönde olduğunu görünce her ne kadar şaşırsam da izlemeye devam ettim ve 4-5 bölüm sonra sarmaya başladı. Animenin ilk bölümlerinde biraz ecchi içeriği vardı, sonra tamamen azaldı, rahatsız edici düzeyde değildi. Bu anime daha çok slice-of-life (hayattan kesitler) türünden bir animeydi. Gerçek duygular içeriyordu. Romantizm de vardı biraz, komedi de vardı. Yani kısacası eğlenceli bir animeydi. Çizimleri de ortalama boyuttaydı fakat güzeldi. İlk bölümlerde asla beğeneceğimi tahmin etmezdim, ama ne şaşırtıcıdır ki beğendim :D

Bölüm Sayısı: 24   Tür: Slice-of-Life, Romantik, Ecchi, Lise   Puanım: 4

3 yorum :

  1. güzel inceleme olmuş elinize sağlık benim yorumum şöyle:
    4.5 verirdim ve ilk bölüm bence çok güzeldi devamı da güzeldi sonu umduğum kadar mutlu değildi sorata arada kaldı yine xD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler öncelikle :) Bence Shiina favorisi, Aoyama onun yerini tutamaz gibi geliyor :D

      Sil