Nora'nın Kitaplığı : Karanlık Ateş (Fever #1) - Tanıtım & İnceleme

23 Ocak 2014 Perşembe

Karanlık Ateş (Fever #1) - Tanıtım & İnceleme


Karanlıktan korkar mısınız?
Hiçbir şey göründüğü gibi değildir ve yeri geldiğinde insanlar gördüklerine de inanmamalıdır...

Güzel, akıllı ve normal biri olmak, görünürdekinin gerçeğini ortaya çıkarmaya yeter mi bilinmez ama MacKayla bu özelliklere sahip bir kadın olarak "gerçekler" için çaba sarf edecektir. Tek amacı, diğer tüm normal insanlar gibi mutlu ve sade bir hayatı varken kardeşinin öldürülmesi ile mantıklı bir açıklama getiremediği tuhaflıklara son vermekti. Anne ve babasına olan sadakatini çiğneyerek kardeşinin katilinin peşine düşen Mac, İrlanda'ya gider. Çıktığı yolculuk, onu hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı, iyi ile kötünün aynı derecede tehlike yarattığı karanlık bir dünyaya sürükler. Kısa süre içerisinde ise daha da büyük bir meydan okumayla karşı karşıya kalır: Sahip olduğundan haberdar bile olmadığı gücünü insanlık âleminin ötesindeki, tehlikeli Fae âlemini görebilme yeteneği kullanmayı öğrenir ve istenilenden çok daha uzun bir süre hayatta kalmayı başarır.

Her hareketi, geçmişi olmayan ve Mac'in hayal ettiği gelecekle alay eden bir erkek olan karanlık ve gizemli Jericho tarafından gölgelenir...
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•

Bana bu kitabın tamamı sanki bir kitabın başlangıcıymış gibi geldi. Tüm kitap boyunca ipucu aramalar, gerçeği yavaş yavaş öğrenmek ve kardeşinin katilini bulmaya çalışmakla geçti. Kitabın sonundaki 1-2 sayfa dışında öyle büyük bir olay olmadı. Sanırım serinin ilk kitabı olduğu için böyle yavaş bir başlangıç yapılmış. Bu kitapta bir olay olmaması ve anlatılanlara göre "yakında büyük bir savaş olacak" vs. bende serinin diğer kitaplarını hemen alma isteği uyandırdı. Çok yakında Kan Ateşi de kitaplığıma merhaba diyecek sanırım.

Bu kitapta karakterlere pek de bayılmadım. MacKayla Lane başrolümüz. 22 yaşında olmakla beraber sürekli pembe giyen sarı uzun saçlı bir tip. Tanıdık geldiyse Barbie bebeklerden dolayı olabilir. Ama o bunu kabul etmiyor. Kendisine Barbie gibi davranılması hoşuna gitmiyor. Peki o zaman niye sen Barbie gibi davranıyorsun? Sorusunu getirdi bu hareketler de bana. Ama Mac'in ablasının katilini aramaktaki ısrarcılığı, cesareti ve inatçılığı hoşuma gitti diyebilirim. Kitabın sonundan yola çıkarak diğer kitaplarda karakterinin biraz daha değişeceğini ve olgunlaşacağını düşünüyorum. Bir diğer karakterimiz ise Jericho Barrons. Kitap boyunca çözülemeyen ve ne olduğu da bilinmeyen bir sır küpüdür kendisi. Kan Ateşi'nde daha yakında tanıyabilmeyi umuyorum. Bir de Fiona var, Barrons'un yanında çalışan kadın. Bu kadar, onun hakkında da pek bir şey bilmiyoruz.

Kitapta dikkatimizi çeken şeylerden birisi şimdiki zaman gibi anlatılırken arada karakterin geçmiş zaman kullanması. Mesela, "Kapıdan içeri girdim, karşımda duruyordu. O zamanlar o kapıdan beni içeri sokan şey cahilliğim miydi, cesaretim miydi bilmiyorum." Bunu tamamen salladım ama kitaptakiler de buna benzer yani. Karakter aslında geçmişi anlatıyor bize ama şimdiki zaman gibi anlattığı için bu kısımlara gelene kadar farketmiyoruz. Yani bu olay beni rahatsız etmedi, -aksine hoş olduğunu bile söyleyebilirim- ama dikkatimi çektiği için belirtmeden geçemedim.

Bir de kitabın başında kitaptaki kavramlar ve tanımlarının verildiği bölüm var. Daha kitabı okumamış olanlara tavsiyem ilk kitabı açtığınızda onların hepsini ezberlemeye veya anlamaya çalışmayın, boşuna kendinizi yormuş olursunuz. Bir kere okuyup geçin, zaten kitap boyunca sürekli tekrar edip duruyor. Olur da hala anlamadığınız yer olursa dönüp tekrar bakarsınız.

Aslında bu kitapta çok bir olay yaşanmadığı için olaylarla ilgili bir yorum yapamayacağım. İlk kitap olarak biraz sönük olmasına rağmen ana fikri beğendim diyebilirim. Demek istediğim serinin üzerine kurulu olduğu düzen hoşuma gitti ve devam etmeyi düşünüyorum. Kan Ateşi'ni sepetime ekledim bile :)

İndirimli Satın Almak İçin:

Puanım: 4   GoodReads Puanı: 4,2
Yazar: Karen Marie Moning   Sayfa Sayısı: 344   Yayınevi: Epsilon

1 yorum :

  1. çook seviyorum senin yazılarını :)
    http://filidum.blogspot.com.tr blogumada bekleriim ^^ :)

    YanıtlaSil