Nora'nın Kitaplığı : Diabolik Lovers: Haunted Dark Bridal - Anime Tanıtım & İnceleme

13 Ocak 2014 Pazartesi

Diabolik Lovers: Haunted Dark Bridal - Anime Tanıtım & İnceleme


  Hikayede ana karakter Yui, paranormal olguları hissetmekte ve gördüğü ruhlar tarafından rahatsız edilmektedir. Tüm bunlara rağmen mutlu olmaya çalışmakta ve söz konusu olan sıradışı durumunu çevresine yansıtmamaktadır. Lisenin ikinci senesinde, babasının işi nedeniyle yeni bir okula (gösteri sanatçılarının ve ünlülerin gittikleri bir gece okuluna) geçiş yapar. Gece okulunda ki bazı öğrencilerin bedenlerini vampirlerin ele geçirdiğine dair hikayeler anlatılmaktadır. Karanlık söylentilere sahip bu okula okumaya gelen zavallı Yui, okuldan daha kötü söylentilerle adı “Perili Ev” e çıkmış ve 6 erkek kardeşin sahibi olduğu büyük bir malikane de yaşamak zorundadır.

Yui, Sakamaki kardeşlerin evine daha ilk adımını attığında yanlış bir yerde bulunduğunu hisseder. Teker, teker karşısına çıkan kardeşlerde en az Yui kadar onun neden bu evde olduğunu anlamaz. Ta ki en büyükleri Shuu, Yui’nin babasının onunla iletişme geçtiğini ve Yui’nin artık Sakamaki kardeşlerle birlikte yaşayacağını söyleyene kadar fakat; Yui bu 6 erkek kardeşin (özellikle Raito) kendisine karşı olan davranışlarından oldukça korkar. Bu yüzden bir an önce babasına telefon açıp evden gitmek ister. Önce cep telefonu paramparça olur sonra da evde ki telefonların hepsi kullanılmaz hale gelir. Daha da panik olan Yui koşmak isterken düşer ve yaralanır. Bacağından damlayan kanları gören Sakamaki kardeşlerin kırmızı gözleri ve sivri dişlerine şahit olan Yui’nin hiç şüphesi kalmaz. Vampir 6 erkek kardeş ile birlikte perili bir malikane de yaşamak zorunda kalır.


Bu animeyi tek bir kelimeye sığdıracak olsam bu kelime "sadistik" olurdu. Kesinlikle böyle olacağını düşünerek başlamamıştım ve ilk bölümlerde bu duygusuz deşici pislik yakışıklılara sinir oldum. Ama bir süre sonra bu sadist canavarlara alıştım, hatta hiç rahatsız etmez oldu. Çünkü kız saçma sapan davranışlar göstermeye başladı. Evden kaçma şansı vardı ama kullanmadı mesela. Ben de bu açıdan kızın mazoşist olduğunu ve başına gelen -ve gelecek- her şeyi hak ettiğini düşünüyorum. Neyse ki finale doğru bu acı çektirmeye meraklı manyaklar biraz ara vermek zorunda kaldı da biraz nefes aldık.

Biraz karakterlerden bahsedeyim. 6 tane yakışıklı erkeğimiz var. Ayato, Raito ve Kanato kardeşler. Anneleri Cornelia isimli cadı kılıklı bir vampir. (Kardeşler bir olup bunu öldürmüş geçmişte.) Reiji ve Shu'nun ise anneleri farklı. Benim anladığım kadarıyla iyi bir kadın, sadece Shu büyük kardeş olduğu için onun üzerine biraz fazla yükleniyor ve Reiji ne yaparsa yapsın farketmiyor. Bu yüzden Reiji büyüyünce onu sadistik bir şekilde öldürmüş ama annesi ölürken bile iyi şeyler söyleyip güldüğü ve acı çektiğini belli etmediği için bir türlü tatmin olamamış. Bu olaylar yüzünden Shu'dan nefret ediyor. Shu ise takımın tembel koalası.Ve bir de Subaru var. Tek kardeş ve bunun annesini kuleye kapatmışlar. Bu da animede ucu açık bırakılan konulardan biri. Başrolümüz Yui ise babasıyla kilisede büyümüş bir kız. Bir gün babasının yurt dışında işi olduğu ve bir süre burada yaşayacağı söylenerek bu eve getiriliyor. Gerisi ise malum. Her ne kadar sadistik ve alışılmışın dışında (ilk defa böyle bir animeyle karşılaştım.) bir anime de olsa ilk başta garipsememe rağmen sonra alıştım ve sevdim bu animeyi. Finali de iyiydi. Ama çizimlerine bayıldım. Orjinal ve yeni tür çizimlerden, güzeldi. Kısacası bu öyle herkese önerebileceğim türden bir anime değil. "Çok saçma bu ne bi biri ısırıyo bi diğeri" tarzında yorumları çok gördüm. Bu yüzden sadece romantizmsiz vampir hikayelerini kaldırabilecek arkadaşlara öneririm :)

Bölüm Sayısı: 12   Yönetmen: Shinobu Tagashira   Senaryo: Seiko Nagatsu
Karakter Tasarımı: Yuuko Yahiro   Tür: Shoujo, Vampir

6 yorum :

  1. merhaba nora kaiken i yarım mı bıraktın yorumun yokta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, yarım bırakmadım, dürüst olmak gerekirse hemen yorum yapmaya üşendim biraz. Ama birkaç güne yapacağım :D

      Sil
  2. bu aralar sınavlardan dolayı yorgunsun artık rahat rahat oku ve yorumlarından eksik kalmayalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah :D Gerçekten haklısın ve anlayışın için teşekkürler :)

      Sil
  3. vampir akademisi serisi ve kan bağı serisi bağımsız dimi farklı olaylar vampir akademisinin 6 kitabını okuyup kan bagını okumayınca yarım kalmış olmaz bilgin var mı canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildigim kadariyla yarim kalmis olmaz ama ben de okumadigim icin net bir sey soyleyemeyecegim :/

      Sil