Nora'nın Kitaplığı : Saplantı (Arum #1) - Tanıtım & İnceleme

19 Aralık 2013 Perşembe

Saplantı (Arum #1) - Tanıtım & İnceleme


Luxenler ve Arumlar, Lux serisinden bağımsız da
okunabilecek Saplantıda çok daha baştan çıkarıcılar.

Ukala, zorba ve tapılası bir adam.
Korunmaya muhtaç, küfürbaz ve ateşli bir kadın.

Hunter acımasız bir katil.
Devlet için kötü adamları öldüren bir uzaylı.
Işığın çocukları Luxenleri yok etmek için doğmuş bir Arum.
Yaptığı işten de çok memnun, ta ki, bir insanı korumak zorunda bırakılana dek.
Serena, en yakın arkadaşı, senatörün oğlunun doğaüstü bir varlık olduğunu söylediğinde, ona inanmamıştı. Kim inanır ki?
Ne yazık ki sonrasında korkunç bir olaya şahit oldu.

Hunter ve Serena, ateş ve barut gibi Bir arada olmaları çok tehlikeli

Sonunda Hunter yapmaması gerekeni yapıyor.
Hem de defalarca.


Evet, defalarca. Öhöm öhöm, neyse. Demek istediğim; Daemon, seni severim bilirsin ama maalesef buraya kadarmış. (Çok meraklısıydı sanki :D) Buradan itibaren Hunter görevi devralıyor. Hani şu rüyalarda el sallayıp selam deme olayları falan. Her neyse şaka maka, Hunter gerçekten ölünesi bir karakter olmuş. Alıntılar için İngilizce'sine göz atmadım değil ama oradan ana fikri edinmiştim sadece. Şimdi bitirir bitirmez etkisinde kalıp yazmak da içime sinmiyor ama; ben daha ilk görüşte aşk yaşamıştım zaten bu kitapla. O yüzden belki de üzerinden kaç yıl geçerse geçsin ben yine bu kitaba bakıp "aayyy" diyeceğimi düşünüyorum şahsen.

Neyse kitaba geçecek olursak. Şu klasik kötü çocuk (Bu durumda adam mı oluyor? Yok, arum olur heralde. Kötü Arum ne ya iyisi mi var sanki? Evet, Hunter. Ooff kafam çok karışık çok :D) olaylarını heerrr zaman sevmişimdir, ama sevmesem bile Hunter'dan sonra severdim heralde. Serena ve Hunter ikilisi kitabın başından sonuna kaç gün geçti dikkat etmedim ama 360 derece evrim geçirdiler resmen. Hunter'ın kendini kontrol etmeye çalışma çabaları, Serena'nın (buraya bişey bulamadım) her neyse çok hoştu yani.

Lux Serisi'nde her şey normalmiş gibi başlayıp yeni akıllarına gelmiş karmaşıklaşıyordu fakat bu kitapta zaten her şey karmakarışık başladı ve yeni yeni saçmalıklar ortaya çıkmadı. Kartal Projesi'ni saymıyorum çünkü o zaten başından beri vardı, sadece açığa çıktı. Evet, ondan da bahsetmişken bu kitapta gözlerimize inanamadığımız şeyler gördük: Ezik Arumlar (Hunter üstüne alınma sen bir numarasın :D), Kötü kalpli Luxen'ler.Şok mu geçirsem çığlık mı atsam bilemedim. Ayy bir de Daemon'ı isimsel olmasa da bir sahnede gördük ya, içim acıdı. Yavrum yazık ya, Kat olayları üstüne bir de Luxenlerin şok edici korkunç planlarını öğrenince ne olacak merak ediyorum gerçekten. Ve ve ve henüz Köken'i okumadım, hemmmeeennn başlıyorum bugün :D

Luc'tan bahsetmek istiyorum biraz da. Opal'de karşılaştığımız mor gözlü ne olduğu belirsiz ergen, Saplantı'da da karşımıza çıktı. Çok sempatik geliyor bu çocuk bana ya, karşıma çıksa yanaklarını sıkıcam o derece :D Ve sanırım Köken'de karşılaşacağız gibi görünüyor Luc ile. Ama bu çocuk bu kadar saygıyı (yani saygı da değil, şu herkesin ondan uzak durması ama yardıma ihtiyacı olunca koşması ya da ne biliyim çok garip bir şey bu veled :D) nasıl kazandı, neyin nesidir acaba diye merak etmeden geçemiyorum. Bu kitaplarda en çok takıldığım yan karakter bu çocuk sanırım.

Bana kalsa daha da uzatacağım yorumu ama şimdiden esneme seslerini duyar gibiyim :D Sonuç olarak Serena; Hunter'ı arum karanlığından sökmeyi her nasılsa başarıyor, buz gibi gözlerinin içine insanlık kıvılcımları yerleştiriyor falan filan geçelim bunları. Hunter çok taş yani söylemek istediğim de buydu :D Yani ben diyorum ki bu kitabın bir yaş sınırı var ama eğer Lux Serisi'ni okuyorsanız Opal ile Köken arasına bunu sıkıştırmanızı tavsiye ederim. Serena ve Hunter'ı geçecek olursak, seriyle alakalı da önemli bilgiler içeriyor. Bir kaç alıntı daha ekleyerek burada bitiryorum. Hoşçakalıın :)


Serena başını geriye attı ve konuşmadan önce bir süre bekledi. "Bütün bunlar ne anlama geliyor? (...) Seni tanımasam bana karşı duyguların olduğunu söyleyeceğim."


Serena kaçmadı ya da tereddüt etmedi. Beni kabullendi, her şeyimle. Her zaman kabullenmişti.
İnsan biçimime büründüm ve onu göğsüme yaslayıp kollarımla sardım. Sözcükler dudaklarımdan hiç tahmin etmediğim kadar kolay çıktı. "Seni seviyorum."


Artık kesindi. Bunu inkar edemezdim. Hunter'a aşık olmuyordum.
Çoktan aşık olmuştum.


Kendi kendimin kara deliği gibiydim. Luxen'in tam tersi yani. Onlar iterken ben çekebiliyordum.
Bizler evrenin baş belası yin-yang'ıydık.


Devamı için tıklayın :)

Puanım : 5    GoodReads Puanı: 4,15
Sayfa Sayısı: 352    Yayınevi: Dex Plus    Yazar: Jennifer L. Armentrout


Ne zaman dinlesem aklıma Saplantı geliyor. Sanki Arumlar için yapılmış gibi :D
Christina Perri - Jar Of Hearts

17 yorum :

  1. sevgili Nora
    kan günlükleri serisi hakkında bir bilgin var mı almayı düsünüyorum ama karar veremedim acil cevapla lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende 1 ve 2. Kitaplari var fakat henuz okumadim

      Sil
    2. insallah birkac gün içinde okursun yorumlarına cok güveniyorum :)

      Sil
    3. Ondan önce okumam gereken 5-6 kitap var ama belki biraz öne alabilirim, güven oyu için teşekkürler bu arada :D

      Sil
  2. Kitaptaki mankenlerin isimlerini biliyorsanız söyleyebilirmisiniz lütfen hiç bir yerde bulamadım da.

    YanıtlaSil
  3. hAHAHAHaahahaha yorumunu okurken çok güldüm dün başladım saplantıya Deamon u satmış gibi oldum ama ahh Hunter gel bana bebeğim :D

    YanıtlaSil
  4. Bu bir seri filan olucak mi yani ikincisi ucuncusu gelicek mi biliyo musun

    YanıtlaSil
  5. ya şimdi saplantı bi ayrı seri mi oldu anlamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, saplantı tek kitap, lux'ın 3. kitabını okuduktan sonra okuyabilirsin, ama okumazsan da büyük bir kaybın olmaz :)

      Sil
    2. çok teşekkürler :)

      Sil
  6. ya yorumlarına bayıldım yanda seni tanıtan yere de baktım aynı benim gibisin ve bloguna baaaayılldımm :) ama bi sorun var ki ben zaten lux serisini ailemden gizli okuyorum ve bu saplantıya da senn yüzünden başlama isteği duydum iyi mi :)) şimdi ben direnişten önce saplantıyımı alıyım yaaani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana kalırsa sen Saplantı'yı hiç alma direk Direniş'e geç, ailenle sorun çıkarmaya değecek kadar da gerekli bir kitap değil, yaş olarak da üst kısımlara hitap ediyor zaten ;)

      Sil
  7. Buradaki Serena karakterini merak ettim. Lux serisindeki Kat gibi kahverengi saçları yoktur umarım. Sarışın afet olmasını yeğlerim :)

    YanıtlaSil