Nora'nın Kitaplığı : Yakut Kırmızı (Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer #1) - Tanıtım & İnceleme

18 Kasım 2013 Pazartesi

Yakut Kırmızı (Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer #1) - Tanıtım & İnceleme

İçinde aşkın tüm renklerini bulacağınız, macera dolu, unutulmaz bir seri...

Geçmişin gölgesinde kalmış bir aşk
Fantastik bir dünyada hayat bulan, muhteşem bir zaman yolculuğu
Gizem, heyecan, romantizmin olağanüstü karışımı

Bazen sırlarla dolu bir ailede yaşamak gerçekten de zordur.
En azından on altı yaşındaki Gwendolyn bundan kesinlikle emindir.
Ta ki günün birinde kendini 18. yüzyıl Londrasında bulana dek.
İşte o zaman ailesinin en büyük sırrını öğrenir: Zaman yolculuğu!
Ancak bu yolculuklarda genç kızın hislerine yer yoktur.
Çünkü aşk, durumu daha da karmaşık hale getirmekten başka bir işe yaramaz!

-o-

   Açıkçası 1. kitap gerçekten çok güzeldi ama benim için biraz hayal kırıklığı oldu. Özellikle ilk 50 sayfa. Sonları güzeldi, daha çabuk ilerledi ama bu kadar övgüden sonra daha iyi bir ilk kitap beklerdim şahsen. Ama seriye lafım yok, gerçekten güzel ilerliyor, akıcı ve farklı bir konusu var. Yazar muhteşem bir kurgu ile beynimizdeki 3 parçayı birbirine karıştırıyor: Geçmiş, Şimdiki Zaman, Gelecek. Kafamızın fazla karışmasına izin vermediği gibi birçok konuyu birbirine karıştırmadan sırayla ilerliyor kitap.

   Fakat ilk kitapta serinin adıyla ters düşen bir şey vardı: Aşk. Aşka o kadar az yer verilmişti ki (Sonları saymıyorum). Ben "Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer" diyince kitabın başında tanışır aşık olurlar dedim ama yok. Ortalara doğru tanışıyorlar, sonunda ise bizim aşık olduklarını düşündüğümüz durumlar yaşıyorlar. Ama dikkat, itiraf veya "Seni seviyorum" gibi şeyler yok. Bu olay hoşuma gitti, böyle sevgili tavırları serinin başından başlayınca sıkıyor açıkçası.

   Ve bir de yazar seride ana karakterler hakkında fazla tasvire yer vermemiş. 1 veya 2 kez söyleyip geçiyor, özellikle bazı karakterlerin tipini hatırlamak için hafızamı zorlamam gerekti. Ama hakkını yemeyelim seri çok iyi ilerliyor. Ayrıca Gwendolyn'in parolalarla imtihanı gülünmeye değerdi :D Ve şimdi kitabın ilk bölümünden anladığım bir olayı spoiler'la anlatacağım, çünkü bu konuda diğer okuyanların da görüşlerini duymak istiyorum:

#Spoiler

Kitabın ilk bölümü Lucy ve Paul olduğunu tahmin ettiğim iki kişi arasında geçmişti ve burada "onu bırakmak zorunda kaldık" "en azından 16 yaşına kadar rahat olacak" gibi şeyler de geçiyordu. Ben de Gwendolyn kısmına başlar başlamaz "Bu kızın anne babasıymış" diye düşündüm. Ama bunu ilk başladığımda seriyi bitirmiş birkaç kişiye sorduğumda "Hayal gücüne göre değişir." "Evet, bence de." veya "Aa, öyle mi, çok mantıklıı" gibi yorumlar aldım. Yani demek ki serinin sonunda bununla ilgili somut bir şey yok, diye düşündüm (emin olmamakla birlikte). Ama kitabın son bölümü yine Lucy ve Paul arasında geçiyordu ve bu sefer de "Şurasını senden almış, bu huyunu benden almış" ve benzeri konuşmaları görünce bu sefer kesinleşti kafamda düşüncem. Tabii daha seriyi bitirmediğim için konuyla ilgili net bir yorumda bulunamıyorum ve sizin de düşüncelerinizi bir alayım dedim :)

Spoiler Sonu

Yani, işte bu kitaptaki düşüncelerim de bundan ibaret, ama seri kurgusuyla olsun, karakterleriyle olsun gerçekten hoşuma gitti. Kapağı biraz çocukça olduğu için kitabın da çocukça olduğu şüpheleri var. Biraz basit olabilir ama kesinlikle çocukça demezdim ben bu kitaba, bu konuda garanti verebilirim. Birkaç alıntı da paylaşarak bu yorumuma son vermeliyim sanırım artık :)

Puanım: 4,5   GoodReads Puanı: 4,14
Yazar: Kerstin Gier   Yayınevi: Pegasus   Sayfa Sayısı: 352

Alıntılar:

"Gerçekten düşünceleri okuyabiliyor mu?" diye fısıldadım.
"Uşak mı?" diye fısıldadı Gideon. "Umarım okumuyordur. Biraz önce onun bir sansara benzediğini düşündüm."
Yoksa bu sözlerinde hafif bir esprinin gölgesi mi vardı? 'Bay çekilin yoldan önemli bir zaman yolculuğundayım' gerçekten şaka mı yapmıştı? Çabucak sırıttım. (Ne de olsa böyle bir şeyin olumlu biçimde desteklenmesi gerekirdi.)

-o-

"Parola?"
Quark edit bisküvi ya da öyle bir şey.
"Qua redit nescitis," dedi Gideon.
Eh, en azından yaklaşmıştım. 
... 
Şu parola neydi? Qua neskuik moskito muydu? 
Bunu mutlaka kafamın bir yerine yazmalıydım.

2 yorum :

  1. açıkçası bu 3 kitap bana fazla çekici gelmiyor :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okurken güzel ama bittikten sonra beni de pek etkilemedi :P

      Sil