Nora'nın Kitaplığı : Bakire (The Virgin Of Small Plains) - Tanıtım & İnceleme

23 Ekim 2013 Çarşamba

Bakire (The Virgin Of Small Plains) - Tanıtım & İnceleme


Small Plains Bakiresi kimdi ve nasıl öldü?

Acımasız bir cinayetle değişen hayatlar
Küçük bir kasabadaki sahipsiz bir mezar

On yedi yıldır saklanan korkunç gerçeği öğrenmeye hazır mısınız?

°.•°•.★

    Kansasın kırsal kesimindeki küçük bir kasabanın halkı, genç bir kızın adsız mezarını Small Plains Bakiresi olarak kabul etmiştir on yedi yıl boyunca. Bazı kişilere göre mucizelere ve açıklanamaz iyileşmelere sebep olan bu mezarla ilgili söylentiler de zaman içinde dilden dile yayılmıştır.
Ama karla kaplı arazide bulunan, buz tutmuş çıplak cesede gerçekte ne olmuştur? Ve neden genç Mitch, cesedin bulunmasından bir gün sonra, arkasında çılgına dönmüş sevgilisi Abbyyi ve en iyi arkadaşı Rexi bırakarak kasabadan apar topar ayrılmıştır?
    Bu şekilde kasabadan ayrılan Mitch, yıllar sonra Small Plainse geri döndüğünde, unutulmuş sırları ve gerilimi tekrar alevlendirecektir. Mitche karşı hâlâ bir şeyler hissetmekte olan Abby ise onun gidişinin arkasındaki gerçeği açığa çıkarmakta kararlıdır. Şimdi, üç eski dost kendilerinin ve küçük kasabalarının kaderini değiştiren o gecenin getirdiği sonuçlara katlanmak zorundadır.

 °.•°•.★

 Açıkçası benim için hayal kırıklığı oldu. Kitabın kapağı hoşuma gitmişti ve "Gerçekten güzel bir gerilim kitabı" diyenleri gördüm. İlk olarak kitabı okurken hiç gerilmedim :D Tamam, şaka bir yana kitap gerçekten bana gerilimli falan gelmedi. Cinayet desen değil, polisiye desen o da değil. Nedir yani bu kitabın ana fikri? Bakire'nin kim olduğunu bulup rahata ermeleri mi? En başlarda kapak güzel, konu güzel diye bir heyecan tutturmuş gidiyordum ama sonlara doğru artık öyle bir sıktı ki 2 gün boyunca kitap okumadım -bu benim için uzun zaman sayılır, lütfen dalga geçmeyelim- Kitabın sonuna gelince "Gerçekten o muymuş, demek öyleymiş" falan dediğiniz birkaç kısım oluyor, o da olsun yani bir zahmet. Çok şaşırdığım ve taşların yerine oturmasını sağlayan sadece bir tane şey vardı benim için. Onun da sonradan yanlış olduğu, daha doğrusu farklı olduğu ortaya çıktı.

  Yani bu kitaptan bir türlü adamakıllı bir zevk alamadım. Sonu da iyi bitti, gayet klasik bir biçimde. Zaten bize kitabın başında Bakire'nin kim olduğu söyleniyor ve kitap boyunca da tekrar ediliyor. Şimdi spoilera benzer bir şeyler söyleyceğim, uyarayım da önceden :) Ben kitabın gerilimden ziyade cinayet kitabı olduğu fikrine tam da alışmışken kitabın sonunda aslında cinayet değil, intihar da değil yani öyle ikisinin arasında bir ölüm gibi bir şey olduğu ortaya çıktı. Ve tepkim "Aaaa ciddi olamazsın" dan çok "Hmm peki." oldu.

  Sonuç olarak kitap kötü demiyorum, vasat bir gizem kitabıydı. -Bu arada ne kitabı olduğunu buldum: Gizem. Tamam biraz saçma olabilir kabul ediyorum, daha iyi yorumları okuyanlardan beklerim ;)- Ama kötü değil dediysem de okunabilitesini çok da yüksek bulmadım. Nancy Pickard'ın dilini biraz sıradan buldum. Açıkçası Ephesus Yayınları beni şimdiye kadar hayal kırıklığına uğrattı. Tabi daha altı üstü 2 kitap okudum, ama keşke kitapları da kapakları kadar güzel olsa. Bu konuda lafım yok, gerçekten orijinal kapaklara bir göz atarsanız, Ephesus'un değiştirmekle ne kadar iyi bir iş çıkarttığı konusunda siz de bana hak verirsiniz. Kitaba dönecek olursak; kitap boyunca vereceğim puan cetveli 4'ten 3,5'a; 3,5'tan 3'e düştü. Ama bu tarz sevenler deneyebilir, ona diyecek bir şeyim yok :)

Puanım: 3    GoodReads Puanı: 3,85
Sayfa Sayısı: 351   Yayınevi: Ephesus    Yazar: Nancy Pickard


2 yorum :

  1. Bakire'yi geçen yaz okumuştum açıkçası ben de aradığımı bulamadım ama akıcı bir kitaptı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bir yere kadar akiciydi ama sonra tek duze gitmeye basladi son 50 sayfaya kadar :)

      Sil