Nora'nın Kitaplığı : Tanrı (Melez Sözleşmeleri #3) Tanıtım & İnceleme

29 Ağustos 2013 Perşembe

Tanrı (Melez Sözleşmeleri #3) Tanıtım & İnceleme


   Akitin kuralları Alex'i neredeyse ölüme gönderiyordu. Konsey onun Catskills'de ne yaptığını öğrenseydi, onu kimse kurtaramazdı, tabii Aiden'ı da. Furiler, Alex'in peşindeydi, şimdi de onu ele geçirmek isteyen başka güçler var.

   Alex sürpriz bir mektup alıyor, yazanlar karşısında ne yapacağını bilemiyor ve Seth'le gittikçe daha da yakınlaşıyor. Birlikte yaptıkları antrenmanlardan biri Alex'in bir Apollyon işareti daha kazanması ile sonlanıyor ve bu Alex'i bir adım daha Uyanmaya yaklaştırıyor.

   Alex'in doğum günü yaklaştıkça sanki etrafındaki tüm dünya paramparça oluyor; geleceğin Apollyon'u aşk, kader ve yalanlar arasında sıkışıp kalıyor.

   Tanrılar öfkelerini serbest bırakınca yaşam geri dönülmez bir şekilde değişecek. Furiler, İblisler, Safkanlar, Melezler ve Avcılar hiç beklenmedik bir geleceğe hazırlanıyor. Tarih tekerrür ediyor fakat bu defa işler, pek de iyi gitmiyor.


Spoiler İçerir (Özellikle 2-3. paragraflar)

   Jennifer ne yaptın sen! Seth'i aldın yerden yere vurdun, bize zorla nefret ettirdin. Hep Aiden taraftarıydım ama Seth'in de ayrı bir yeri vardı bende. Şimdi o yer resmen çalkalanıyor. Hem o son da neydi öyle? Bu yaptıkların bize karşı hiç adil değildi.. Ama serinin bu kitabı cidden zirve noktasıydı. Yunan Mitolojisi'nin sınırları zorlanıyor ve savaş gerçek anlamıyla kendini gösteriyor. Sürükleyici ve etkisini uzun süre hissettirecek. Şu an Apollyon için deliriyorum, hemen almalıyım diyorum.

   Bana kalırsa Melez Sözleşmeleri Lux'tan bir tık hatta birçok tık daha iyi. Lux da iyi hoş ama rutin bir konusu var, tek düze ve daha çok Katy-Daemon üzerine kurulmuş. Ama bu seri olayların üzerine kurulmuş, konusu çok geniş ve kurgusu bir harika. Fakat şu an daha önemli bir meselemiz var: Seth.

 Seth'i sevenler için büyük bir üzüntü içerisindeyim. Ben de Seth'i seviyordum ve Aiden'ın bazı tavırlarının itici olduğunu kabul ediyorum ama bu kitapla Seth'in Alex'i bayağı bir süredir güç için kullandığını anladık. Ama (her şeyin bir aması vardır, değil mi?) Lucian'ın Seth'i manipule ettiğini düşünürsek, Seth'i affetmek zor olmaz diye düşünüyorum.

  Sonuç olarak, bir Yunan Mitolojisi hastası olarak ben şu Artemis, Apollo, Hades'in falan konuşmalarını kahkahalar atarak okudum. Ama kitaptaki bir yer beni benden aldı o da: Caleb'in diğer tarafta Persephone ve Hades'le Wii oynaması ama Hades'le oynamanın eğlenceli olmadığı çünkü sürekli hile yaptığını söylediği kısım. Her ne kadar kulağa saçma gelse de Jennifer'ın espri anlayışına baylıyorum.

  Her neyse tek kelimeyle özetlemek gerekirse bu kitap da MÜ-KEM-MEL-Dİ.! Benden tabii ki tam puan alıyor, hiçbir şekilde sıkılmadım hatta güle ağlaya eğlenerek okudum. Seth konusunda hala çok üzgünüm ve kitabın bomba gibi bittiğini belirtmeden de geçemeyeceğim. Apollyon nerelerdesinn !!


Puanım: 5   GoodReads Puanı: 4,56
Sayfa Sayısı: 408   Yayınevi: DEX   Yazar: Jennifer L. Armentrout

11 yorum :

  1. şu ara kitaplarını pek anlayamadım önceden okuma için merak giderme için mi? çünkü hiçbir yerde satıldığını görmedimde :D ve evet seth in durumunu düşünürsek kızmamamız gerekir ama ben o seth', çok seviyordum. aiden'in sevmiyorum ayaklaırnda olup kız için yanıp tutuşması filen :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Hırsızı'nı kastediyorsan her yerde önerilen kitaplar listesinde gördüğüm için okudum, başka hangisinden bahsediyorsun :D

      Sil
  2. Nora sen kaç yaşındasın ? merak ettim de ...... :)))))))

    YanıtlaSil
  3. tamamm :))))))

    YanıtlaSil
  4. yunan mitolojisi seviyorsan percy Jackson serisini öneririm mükemmellllll dir kendisii =)

    YanıtlaSil
  5. favoriii kahramanın kimmm :))) benim leo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leo da bir harika ama hepsi benim bebeklerim hepsini çok seviyorum ne diyim :D

      Sil
  6. kendimm gibi kitap hastası insanların bulunması beni çooook mutlu ediyoooo iyi ki varsıınn NORA :D çünkü etrafımdaki insanlar benim bu kitap tutkumu çok saçma buluyoooooo :(((

    YanıtlaSil