Nora'nın Kitaplığı : Sil Baştan - Tanıtım & İnceleme

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Sil Baştan - Tanıtım & İnceleme



   Geçmişte yapmış olduğunuz hataları bilerek hayatınızı tekrar, tekrar ve tekrar yaşamak zorunda kalsaydınız ne yapardınız?
    43 yaşındaki Jeff Winston bu şansı birkaç kez elde eder. Heyecanını yitirdiği evliliği ile geleceği olmayan işi arasında sıkışıp kalmıştır ve hiç beklenmedik bir anda ölüverir. Tekrar hayata gözlerini açtığında ise takvimler 1963 yılını göstermektedir. O sabah 18 yaşında, üniversite yatakhanesinin duvarlarına bakarak uyanır. Her şey eskisi gibidir... tek bir fark dışında: Jeff geleceği avcunun içi gibi bilmektedir. Futbol ligi final maçlarından at yarışlarına kadar kimin kazanacağını, Wall Street’te köşeyi dönmek için hangi şirketlere yatırım yapmak gerektiğini... Yalnız, bilmediği bir şey vardır: Neden hayatını sil baştan yaşamak zorundadır? Sevdiği her şeyi ve herkesi kazanıp kaybetmeye daha ne kadar devam edecektir?



   Ken Grimwood'un sınırları zorlayan kitaplarından biri de Sil Baştan. Başlarda sıkıcı bulmuştum ama yaklaşık son 100 sayfasında elimden bırakmak istemedim ve bu sarmal döngünün sonunu nereye bağlayacağını merak ettim. Aslında kitabı bir nevi sırf sonunu görmek için okudum da denilebilir. Ve fazla sürükleyici olduğunu da söyleyemem. Ama bu bir yerden sonra akıcı olduğu gerçeğini de değiştirmez. Söylediklerim birbiriyle çelişmiş gibi hissettim. Ama ana fikri anlamışsınızdır, benim için nasıl desem, "vasat" bir kitaptı, okumakla çok bir şey kazanmazsınız, okumayınca da çok bir şey kaybetmezsiniz diyebileceğim türden. Benden 3,5 puan :)

2 yorum :

  1. ben okurken sıkıldım biraz hatta bazı yerleri çabucak okudum sonra suçlu hissedip o yerleri tekrar okudum bu huyumdan nefret ediyorum -,-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkıcı kitaplarda oluyor bazen öyle :D

      Sil