Nora'nın Kitaplığı : Çığlık (Hush Hush #2) - Tanıtım & İnceleme

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Çığlık (Hush Hush #2) - Tanıtım & İnceleme


 Nora Grey'in hayatı mükemmellikten hâlâ çok uzaktadır. Hayatına kastedilmiş olması hoş bir deneyim olmasa da en azından bu durumun içinden bir koruyucu melek sahibi olarak çıkmıştır. Gizemli, çekici ve muhteşem bir koruyucu melek. Ama Nora'nın hayatındaki yerine rağmen, Patchin hareketleri kesinlikle meleksi değildir. Hatta her zamankinden daha anlaşılmaz görünmektedir;
tabii bu mümkünse.

  Hayatındaki gerçeklerin ne olduğunu umutsuzca öğrenmek isteyen Nora, cevaplara ulaşabilmek için kendisini giderek tehlikeli hale gelen durumların içerisine sokar. Ama belki de bazı şeyler olduğu gibi bırakılmalıdır, zira gerçek, güven duyduğu her şeyi ve herkesi yok edebilir.



Spoiler İçerir
  1 numaralı serimiz Hush Hush'ın 2. kitabı Çığlık başımızı kaldıramayacağımız kadar sürükleyici. Kitaba yeni gelen karakterimiz; yakışıklı Scott, bir nefil ve bir örgüt üyesi. Nefil-Kovulmuş Melek Savaşını başlatan kitap seri bitimine kadar bu konuyu ele alıyor.

  Bu kitapta Patch ve Nora'nın arası bozuluyor ve Patch, Marcie ile yakınlaşıyor. Sonradan öğreniyoruz ki düşündüğümüz gibi değil ve kitabın sonuna doğru nedenler ortaya çıkıyor. Hush Hush serisine yakışan çok güzel bir kitap olmuş tabii ki tam puan :)

13.01.2014 Güncelleme Notu:
Nasıl bir Husher'mışım abi ilk okuduğumda. Şimdi bu yorumu okuyunca kendime gülüyorum resmen. "çok güzel çok şeker oowwww yeah" demişim kısaca. Yani tamam bu seriye bayılıyorum ama insan biraz tarafsız yorum yazar değil mi? Bu ne böyle ilk defa şeker yiyen çocuk gibi? :D 

10.12.2014 Güncelleme Notu
Aaah ahh, şu ergen konuşmaları gibi yaptığım yorumlar ne kadar da yüz kızartıcı. Dayanamadım sildim o yorumları arkadaşlar, sevmişim işte kitabı bu kadarını bilmek herkese yeter... :D Ben kitabı yakın zamanda 5. kez falan okursam buraya yenilenmiş bir yorum yazacağım. Sevgiler!

Puanım: 5   GoodReads Puanı: 4,12
Sayfa Sayısı: 408   Yayınevi: Pegasus   Yazar: Becca Fitzpatrick

18 yorum :

  1. daha okumadım ama güzel gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fısıltı'yı okuduysan devam etmeni tavsiye ederim :)

      Sil
  2. hush hush'ı okudum ve çok beğendim bana o seri gibi kitap önerir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her seri birbirinden farklıdır :D O seri gibi derken, ne yönden? Meleklerle ilgili mi? Aşk mı? Irk savaşı mı? Macera mı? vs.. :D

      Sil
  3. ya bnde çok begendim ama Nora nın 16 yaşında olması beni sarmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Young adult serilerin başrolleri genelde hep o yaşlarda oluyor serinin başında :/ Ben hic 16 gibi düşünmüyorum ama kitabi okurken :D

      Sil
    2. evet ve yazar iyiki klasik vampir kitaplarına yönelmeyip bu seriyi yazmış :)

      Sil
    3. katılıyorum :)

      Sil
  4. ben hush hush serisine yeni başladım ve çığlık kitabımda basım hataları var :/ en son syf 300 de marcie noranın günlüğünü aldığını öğreniyor. sonraki 25 30 sayfada eski sayfalar tekrar basılmış :( rica etsem o kısımda ne olduğunu ayrıntılı yazabilir misiniz ? kafayı yemek üzereyim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madem kitap sen de var, o zaman ben sana e-book linkini atayım, indir oradan bak :)

      https://disk.yandex.ru/public/?hash=10vxeZxMDaVso5yWYWiULFftNZInplTYsdZzj6dZ%2BFA%3D
      Şifre: twilightturk.c​om

      Ama bence bu geçici bir çözüm, baskı hataları varsa kitabı aldığın faturayla birlikte kitapçıya gidip doğru basımla değiştirmeni tavsiye ederim :)

      Sil
  5. Bu kitapta Patch'e odun dediğimi hatırlıyorum... Marcie'yle çıkması (daha doğrusu öyle görünmesi) vb. not: kitabın sonundan dolayı ertesi gün resmen sessizliğin üstüne atlamıştım :D

    YanıtlaSil
  6. peki birşey sormak istiyorum patch neden marcie yi öpüyordu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek hatırlamıyorum ama iki teorim var:

      1. Marcie onu öpüyor ve Patch karşılık vermiyor olabilir.
      2. Hatırlarsanız Nora'ya gözetlendikleri için "seni seviyorum" diyememişti. Yani baş meleklerin Nora'ya aşık olduğunu bilmemesi gerekiyor. Ama Marcie'yi öperken görülürse Nora'yla ilgili kuşkuları kalkar. Belki de bu yüzdendi.

      Kitabı okuyalı çok uzun bir zaman geçtiği için hatırlamıyorum ama bilen varsa yorum bıraksın :))

      Sil
  7. sessizlik ve finali de atabilir misiniz e-book olarak rica etsem. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O link sadece önemli bir durum olduğu için atıldı. Lütfen merak ettiğiniz kitapları, en yakınınızdaki kitapçıdan tedarik edin.

      Sil
  8. benim aldığım kitapda sayfa eksikliği mi var yoksa sonunda marcie nin babası kara el 'im diyo orda mı bitiyo (spoiler içerir)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spoiler içerir yazısını en başa koyman gerekiyor :) Maalesef kitap şu an elimde olmadığı için yorum yapamayacağım ama aldığınız kitap orjinal ise eksiklik olduğunu sanmıyorum..

      Sil
    2. (SPOİLER İÇERİR) eğer bahsettiğin kitap çığlıksa kara elin sözü "Söylesene,Nora.Sevgili dostum Chauncey Langeais'yi öldüren sen miydin?" Diye bitiyor kitap.

      Sil