Nora'nın Kitaplığı : Alaycı Kuş (The Hunger Games #3) Tanıtım & İnceleme

7 Mayıs 2013 Salı

Alaycı Kuş (The Hunger Games #3) Tanıtım & İnceleme


   Bütün engellere rağmen, Katniss Everdeen Açlık Oyunları’ndan iki kez sağ çıkmıştır. Ama şimdi kanlı arenadan sağ çıkmayı başardığı halde hâlâ güvende değildir. Capitol kızgındır. Capitol rövanş istemektedir. Uğradıkları bozgunun bedelini ödetmek istedikleri kişi kimdir? Katniss. Daha da beteri, Başkan Snow başka hiç kimsenin de güvende olmadığını açıkça belirtmiştir. Ne Katniss’in ailesi, ne arkadaşları, ne de 12. Mıntıka halkı. 


   Daha çok savaş konusunun öne çıktığı Alaycı Kuş, Açlık Oyunları serisinin son kitabıdır.  Ben bu kitabı ilk ikisi kadar sürükleyici bulmadım ama en az 1 ve 2. kitaplar kadar acıklıydı :( #Spoiler#  13. Mıntıka'nın ortaya çıkışını öğrendiğimde çok şaşırmıştım ve Katniss'in kardeşi öldüğünde çok ağlamıştım. Ayrıca Gale'den sonunda neredeyse hiç bahsetmemişler, geçiştirme gibi olmuş. Bunların o kadar geçmişi falan vardı, hadi Katniss neyse de Gale de gelip hiç bakmamış mı orası saçma gelmişti. Serinin ilk iki kitabını daha çok beğenmiştim, daha sürükleyiciydi. Bu kitap biraz daha savaş gibi oldu böyle.


Puanım: 4   GoodReads Puanı: 4
Sayfa Sayısı: 416   Yayınevi: Pegasus   Yazar: Suzanne Collins


5 yorum :

  1. Nora alaycı kuşta son cümlede oynanacak daha kötü oyunlar var diyor ben bayağı merak ettim acaba bu bir yan seri habersi mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yo hayır. Seri bir üçlemeydi ve bitti, bir yan seri olsa çoktan haberimiz olurdu. Orada farklı bir şeyi kastettiğini düşünüyorum. :)

      Sil
  2. nora sence o farklı bir şey kastettiğini düşünüyorum dediğin ne olabilir? ben de çok merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı okumamın üzerinden çok zaman geçti. Farklı herhangi bir şeyi kastediyor olabilir -ne demek istiyor hatırlamıyorum- ama bir yan seri habercisi değil. Bunu demek istedim.

      Sil